torstai 1. joulukuuta 2016

Yhteenveto 11/16:Yllättävät lomarahat

Varallisuus


Tilanne 1.12.2016 (6/72) suluissa lähtötilanne 1.6.2016


Asunnosta maksettu: 65 217 euroa (60 771)

Säästötilillä: 6 198 euroa (10 901)
Muilla tileillä: 1 535 euroa (?)
Käteisenä: 290 euroa (510)
Arvo-osuustilillä: 1 347 euroa (400)
Osakkeiden markkina-arvo: 5 060 euroa (324)
Rahastoissa: 4 723 euroa (2 459)

Yhteensä 84 370 €, tavoitteesta kasassa 53:% (75 296)

Säästöt ilman asuntoa 19 153, tavoitteesta 32 % (14 525)


Varallisuus karttui marraskuussa 1 800 euroa, ilman asunnon osuutta 1 053 euroa.


Menot vs budjetti


Selvyyden vuoksi on mainittava, että ruokatilille maksaa ja sieltä kuluttaa kaksi ihmistä, ja käyttörahat ovat vain minun. Käyttörahoissa on käyttötilin lisäksi käteisvarat. 

Käyttötili

Päästiin reippaasti yli säästötavoitteen. Tähän puhtaasti syynä ovat yllättävät lomarahat, jotka tupsahtivat tilille loppukuusta. Odotin rahoja tulevaksi vasta alkuvuonna, jolloin palaan töihin. Muutoin säästösumma olisi ollut alle tavoitteen. 
 • Koiran eläinläkäri ja hieronta maksoivat yhteensä vajaa 700 euroa. Onneksi vakuutusyhtiö kattoi noin puolet ja äiti maksoi osan.
 • Minua verovirasto muisti mätkyjen muodossa, joita oli vajaa pari sataa euroa tälle kuulle.
 • Muut ylimääräiset pitävät sisällään myös joululahjoihin kulunutta rahaa.
 • Tässä kuussa ei tullut yhtään rahaa lisätuloista.

RuokatiliRuokatilin menojen ja tulojen erotus oli kiitettävästi plussan puolella.
 • Väsymyksestä huolimatta ruokakuluissa päästiin hieman alle budjetin. Herkut olivat yli budjetin, mutta tuota ylijäämää kompensoitiin esullisemmilla ruuilla. Yksi syy budjettiinpääsyssä voi olla kauppapäivien vähäisempi määrä. Niitä tässä kuussa 15. Ei vielä tavoitteessa (13), mutta vähemmän kuin viime kuussa (18).
 • Ravintolakulut eli tässä tapauksessa roskaruoka oli yli budjetin. Tätä osasinkin odottaa. 
 • Lapsiin liittyvät ylimääröiset kulut olivat yli budjetin. Syy on kerhon valokuvauksen. Tilasin useita kuvia paperisena ja digitaalisena. Täysin hyväksyttävää.
 • Yhteisissä laskuissa oli tässä kuussa vain yksi vakuutusmaksu. TV-maksut oli hyvitetty tältä ja osaksi seuraavalta kuulta.

Todella hyvä kuukausi varallisuuden kasvun suhteen. Tästä tosin saan suurelta osin kiittää lomarahoja. Ilman niitä olisivat eläinlääkärikulut ja matkyt tuoneet loven lompakkooni. Joulukuussa tiedossa, noh JOULU ja sähkölasku ja lisää eläinlääkärikuluja. Sähkölaskua odotan innolla, jotta näen onko meidän sähkösyöppö todella ollut lattialämmitys.

3 kommenttia:

 1. Todella hyvä kuukausi ja koko vuodesta näyttää tulevan oikein hyvä! Kyllä se vaan tulee todistettua, että kun pitää kirjaa niin ostokset tekee harkiten ja kirjanpidosta on heti nähtävissä minne ne rahat oikein katosivat.

  Lattialämmityksestä puheenollen, meillä kanssa tingataan autotallin lämmityksestä, viekö se miten paljon sähköä. Siellä on lattialämmitys ja miehen mielestä täytyy olla päällä, ja minun mielestä ei. Tässä asiassa olen antanut periksi miehelleni, niitä harvoja asioita:)

  Itse ynnään marraskuun viikonloppuna, let's see onko OmatRahani omia vai kenen :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Tämä syksy on kyllä ylittänyt odotukseni säästämisen suhteen. Meillä laitettiin lattialämmitystä yksi pykälä alaspäin. Keväällä nostettiin yksi ja lasku oli jäätävä. Toivottavasti auttaa.

  VastaaPoista
 3. Näin sitä rahaa vaan valuu säästöön ihan huomaamatta =)

  VastaaPoista