tiistai 6. joulukuuta 2016

Kuusi kuukautta kuusivuotissuunnitelmaa

Tänään sekä projektini että blogini täyttävät puoli vuotta. Sen kunniaksi haluan avata vähän blogin statistiikkaa ja kerrata projektin edistymistä.

Puoli vuotta blogia numeroina


Katseluita noin 70 000
Julkaistuja tekstejä 103
Kommentteja 584

Kävijämäärä on ollut koko ajan kasvussa ja nyt jo 17 000 katselua viimeisen kuukauden aikana. Uusia juttuja olen julkaissut 2-3 päivän välein. Tahti on siis melko tiivis, mutta kun sanottavaa riittää ja intoa on, miksipä ei. Varmaan alkuvuodesta tahti vähän hiipuu kun palaan töihin.

Homma etenee


Joulukuun alussa varallisuutta oli kertynyt 84 370 euroa asunto huomioiden ja 19 153 ilman asuntoa.

Tärkein tavoitteistani on säästöjen kerryttäminen. Asetin itselleni tavoitteeksi ensimmäisen vuoden loppuun mennessä saada kasaan 13 000 ja toisen vuoden loppuun 21 400. Noissa laskelmissa aloitustilanne oli laskettu pelkän säästötilin mukaan, vaikka todellisuudessa alussa omaisuutta oli jo 14 525. Joka tapauksessa ensimmäiselle vuodelle oli kasvua ajateltu vajaa 3 000 euroa ja nyt olen säästänyt jo yli 4 600 euroa äitiyslomasta huolimatta.

Työrintamalla eteneminen on ollut haasteellista juurikin äitiysloman vuoksi. Laakereilla en kuitenkaan ole levännyt vaan muun muassa kouluttanut itseäni, käynyt tapaamassa esimieheni esimiestä ja pyrkinyt kehittämään itseäni niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Sijoitussuunnitelma on kolmas päätavoitteistani. Kuten viime viikolla kirjoitin, on omaisuuteni sijoitettu nyt melko eri tavalla kuin alussa. Myös ajatukseni pieniriskisestä sijoittamisesta on koko ajan kääntynyt korkeamman riskin suuntaan eli osakkeisiin. Olen oikeasti todella innoissani uudesta harrastuksesta ja harmittelen ainoastaan sitä, että aloitin näin myöhään.

Ajatusmaailmani on kokenut muutoksen, kun olen alkanut enemmän pohtimaan asioiden ja tavaroiden tarpeellisuutta. Minun "säästöfilosofiani" hyväksyy kaiken tarpeellisen ja kieltää turhan ostamisen. Tarpeellista saattaa välillä olla illallinen ravintolassa, arpalippu lapselle tai suklaapatukka itselle. Turhaa taas on uusien sukkien ostaminen, kun kaapista löytyy kymmenet ehjät tai Kennelliittoon kuuluminen surkean jäsenlehden vuoksi.

Kiitos kaikille lukijoille, kanssabloggaajille ja kommentoijille. On mahtavaa huomata, että kiinnittämällä huomiota rahaan ja rahan käyttöön, budjetoimalla ja järjestämällä omaa talouttaan, säästäminen tapahtuu kuin itsestään.


Tuli käytyä kukkakaupassa ostamassa pari puskaa. Sovitaan, että tämä on blogin puolivuotislahja. Hintaa kolmelle kasville kertyi alle 7 €, koska viherkasvit olivat -70% alennuksessa.

13 kommenttia:

 1. Sä pääsit kyllä hienosti käyntiin heti alussa ja oot saavuttanut puolessa vuodessa enemmän katseluja kuin mulla kolminkertaisessa ajassa :) Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli vahingossa yksi kymppi liikaa, mutta korjattu nyt. Hups.

   Poista
 2. Onnittelut puolen vuoden merkkipaalusta. Aktiivinen blogin päivittäminen on ollut ainakin lukujen valossa kannattavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on uskomatonta kuinka kivaa tämä on ollut ja kuinka hyvin motivaatio on pysynyt yllä.

   Poista
 3. Tärkeintä on laadukkaan sisällön tuottaminen. Mielestäni nuo kävijämäärät heijastavat sitä että ihmiset pitävät blogistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Aina välillä mietin jonkun tekstin kanssa, että kiinnostaako se ketään ja sitten muistan, että itseäni vartenhan tässä dokumentoidaan. On tosin todella kiva huomata, että jotain muutakin kiinnostaa.

   Poista
 4. Todella hieno saavutus! Onnittelut!!

  VastaaPoista
 5. Komeita lukuja! Ootko muuten ottanut Google Analyticsia käyttöön? Sitä kautta saa paljon kattavammin tietoa kuin pelkän Bloggerin kautta.

  VastaaPoista
 6. Komeat luvut puolelle vuodelle, juttua tuntuu riittävän ja hyvä niin koska näitä on mukava lueskella. Itse lähestyn pikkuhiljaa sadan kirjotuksen rajapyykkiä, mutta aikaa mennyt yli kaksi vuotta :D

  VastaaPoista
 7. Sinun jutut on kivaa tajunnanvirtaa taloudesta ja säästämisestä, kuva lukea juttujasi, ja joka päivä tulee tsekattua, joko uusi juttu on julkaistu.

  Toivottavasti jaksat työnkin ohella vielä kertoilla kuulumisia, vaikka vähän harvemmin mutta kuitenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Joo toivottavasti jaksan. Tämä kirjoittaminen on ollut todella terapeuttista tässä kahden pienen lapsen aiheuttamassa hullunmyllyssä.

   Poista