perjantai 16. joulukuuta 2016

Tiskikoneen hajoaminen voi olla hyvä juttu

Joitakin viikkoja sitten astianpesukoneemme alkoi temppuilla. Se ei joka kerta enää ottanut kunnolla vettä, ja siksi ei käynnistynyt ollenkaan tai jätti pesuaineet käyttämättä. Tämä on aiheuttanut pientä ärsytystä ja uuden pesukoneen tuomat kustannukset ovat kummitelleet mielessä.

Arvelin vian johtuvan keittiön 90-lukulaisesta hanasta. Astianpesukoneen venttiili (?) hajosi jo joitakin vuosia sitten ja sitä on siitä asti tehokkaasti käännetty pihtien avulla. Vipuosakin (??) irtosi kokonaan nostamalla.

Huoltoyhtiö apuun


Isäni keksi, että koska me maksamme vastikkeessamme huoltoyhtiölle, kannattaa sieltä lähteä kyselemään apua. Pesukoneen korjaus ei kuulu huoltoyhtiölle, mutta rikkinäisen venttiilin vaihto kylläkin.

Viime viikon jälkeen pesukone ei ole käynnistynyt kertaakaan ja vihdoinkin eli toissapäivänä huoltomies saapui korjaamaan venttiiliä. Aikansa kokeiltuaan, väännettyään ja ihmeteltyään, hän totesi, että paras kutsua putkimies, kun on niin vanha hana.

Tänään putkimiehen käynnin jälkeen meillä on ihan uusi hana ja pesukonekin toimii. Vai? Ei pe****e, ei se taaskaan ota pesuainetta, eikä käynnisty uudestaan. Onko vika sittenkin meidän kolme vuotta vanhassa laitteessa?  Seuraava steppi olisi kutsua pesukoneenkorjaaja. Päädyn kuitenkin soittamaan ensin vakuutusyhtiöön.

Mitä mieltä on vakuutusyhtiö?


Vakuutusyhtiö puoltaa korjaajaa tai uuden koneen ostamista ja asennusta. Jos päädymme uuteen, tupsahtaa tilille 300 euroa. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, ja nyt meille on tulossa maanantaina uusi kone asennuksineen päivineen. Vaikka vanha kone olikin vain kolme vuotta vanha, en ole pitänyt siitä ikinä. Ostimme sen supertarjouksella netin kautta ja jotenkin onnistuimme ostamaan puoli-integroitavan mallin. Olemme siis eläneet niin, että koneesta puuttuu päälliovi (???) kokonaan. Lisäksi koneen suunnittelu on ihan kökkö. En ole onnistunut kertaakaan pesemään laseja siinä ilman, että ne ovat kaatuneet.

Astianpesukoneen hajoaminen oli siis onni onnettomuudessa, jonka seurauksena saimme hommattua uuden hanan ja koneen 160 eurolla. Ovh koko satsille asennuksineen olisi ollut noin 870 euroa. Säästöä huimat 710 euroa!Selvitä ensin mitä vakuutus- tai huoltoyhtiö korvaa ennen ostoksille ryntäämistä.7 kommenttia:

 1. Meillä on pyykinpesukoneen hana vaihdettu kahdesti, kun hajosi kaksi kertaa. Ja vian korjaus ja lasku kuului siis taloyhtiölle, kun se vastaa vesiliitännöistä. Viimeisin korjaus(uusi hana) on toiminut onneksi jo monta vuotta.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin muuten vastaava stoori IFin matkapuhelimen korvaamisesta. Miehellä tippui reissussa portaissa käytettynä ostettu puhelin, jonka ostohintakin alle 200€ ja korjaushinta myös olisi ollut 200€. Sai korvausta enemmän ja nopeasti!

  VastaaPoista
 3. Uskomattominta tässä on, että ensimmäistä kertaa haen kotivakuutuksesta korvauksia tänä vuonna, vaikka olen ennenkin hajottanut vaikka mitä.

  VastaaPoista
 4. Oho, meilläkin hajosi pesukone pari vuotta sitten. En sitten tiedä olisinko saanut kotivakuutuksesta mitään kun kone oli ostettu satasella tori.fistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että et kun halusivat tietää ostopaikan ja omavastuu oli kuitenkin sen 150 euroa.

   Poista
 5. Joo kannattaa ehdottomasti aina vakuutusyhtiöstä vähintään kysyä kannattaako korvaushakemusta tehdä/ jos ei suunnatonta vaivaa niin sen voi tehdä jokatapauksessa, he siellä sitten päättävät korvaavatko vai eikö :) Itselläni puhelin korvattiin täysimääräisesti, vaikka ostin käytettynä kaverilta ja tämän vakuutusyhtiölle kerroin. Tuttavallani oli myös ihana vakuutusvirkailija, joka kehotti hakemaan lisäkorvauksia autokolarin yhteydessä. Auto meni auto-onnettomuuden takia lunastukseen (autovakuutuksesta korvaukset siihen) mutta virkailija huomautti, että kannattaa laittaa kaikki kolarissa vaurioitunut omaisuus (puhelin,vaatteet) mukaan korvaushakemukseen, nämä korvattiin myös, joskin en muista tulivatko ne kotivakuutuksesta vai kaskosta. (Tuota ei ehkä olisi tullut ajatelleeksi kun henkilövahingot yleensä oleellisimmat, mutta kun niiltä säästyttiin niin tämä oli mukava yllätys.)

  En tiedä kiinnosteleeko lukea asuntoyhtiön vastuista ja missä kaikessa voi mennä pieleen vahingon sattuessa, mutta mikäli näin on niin suosittelen lukemaan homestoori.blogspot.fi -blogia. Itse en ole vielä ensimmäistäkään asuntoa ostanut, mutta blogin luettuani syynään kyllä kaiken niin tarkkaan kun mahdollista enkä tee mitään ilman paperille allekirjoittamista.

  Oma unelmakoti on haaveissa itsellänikin, ehkä n. 15 vuoden aikajänteellä. Projektissasi olisi mielenkiintoista kuulla, minkälainen teidän unelmakotinne on! Itse haaveilen mm. järvenrantatontista, jonne rakennan modernin kivitalon ;)

  VastaaPoista
 6. Oon tainnutkin tuolla homestoori-blogissa joskus pyörähtää. Noi homeasiat on kyllä pelottavia. Unelmakämpää olen joskus avannut täällä
  http://kuusivuotissuunnitelma.blogspot.fi/2016/07/mita-saa-500-00-eurolla.html?m=1. Kivitalo rannalla olis kyllä ihana, mutta mun toivesijainnilla mahdoton. :)

  VastaaPoista