keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulubudjetti

Joulu tuo ah-niin-ihana kulutusjuhla kolkuttelee jo nurkan takana. Olen pitkittänyt joulubudjetin tekoa nyt tarpeeksi ja tässä tulee:

Lahjat 250 €
Jouluruuat 40 €
Koristelut 40 €

Yhteensä 330 €, josta koristelut ja ruuat menee yhteisestä pussista.

Tänä vuonna panostan lahjoihin, joilla on tunnearvoa (ja siksi rahallinen arvo voi olla vähän vähäisempi). Lahjansaajia on kymmenen, ja suurin osa lahjoista menee lapsille.

Meillä joulun ruokailu menee siten, että syömme jouluaattona miehen sukulaisissa ja -päivänä minun. Viime vuonna isännöimme aattoa, joten siksi pääsemme tänä vuonna vähemmällä ja halvemmalla. Tarkoitus on kuitenkin kiikuttaa mukana rosollia, jälkiruokaa ja juustoja.

Me emme omista yhtäkään joulukoristetta, koska en ole itse kovinkaan innokas joulunviettäjä. Vanhempi lapsi kuitenkin alkaa olla siinä iässä,  että viimeistään ensi vuonna joulu on otettava todesta. Suunnitelmana on ratsata sukulaisten vanhat koristeet ja suunnata ostoksille heti joulun jälkeen, jolloin koristeita on perinteisesti saanut hyvällä alennuksella.

Vaikka joulunhenki ei minun korvaani kuiskuttelekaan, haluan tehdä muiden ja varsinkin lasten joulusta onnistuneen. Suurin osa lahjoista on jo maksettu, joten rahanmenetyskin on jo unohdettu.
4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan realistiselta tuo rahanmeno teidän kokoisessa perheessä. Voihan sitä ajatella niinkin, että nyt on vielä pienet joululahjamenot kun on pienet lapset, ja säästää ikään kuin ennakkoon. Isot lapset vaatii jo sitten arvokkaampia lahjoja (tabu, kännykkä, pleikka, järkkäri...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Pienten lasten kanssa tuntuu, että niitä lahjoja ostaa tavallaan itselleen. Tolle nuoremmille riittäisi ihan hyvin pelkät lahjapaperit ja vanhempi olisi ikionnellinen parista pikkuautosta. Jotenkin sitä silti haluaa antaa molemmille useita lahjoja. Onneksi yksittäiset lahjat voi olla halpoja, toisin kuin niille teineille.

   Poista
 2. Aika maltilliset kulut lahjojen suhteen. Itselläni menee melkein saman verran ilman lapsia. Hmmm..... =D

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää joulubudjetti. :)

  VastaaPoista