maanantai 1. tammikuuta 2018

Yhteenveto 1/2018: Kuulumisia

Yhteenveto 1/2018: Kulut kurissa

Tilanne 1.1.2018 (19/72) suluissa lähtötilanne 1.6.2016


Asunnosta maksettu: 75 059 euroa (60 771)
Säästötilillä: 7 185 euroa (10 901)
Muilla tileillä: 3 988 euroa (?)
Käteisenä: 965 euroa (510)
Arvo-osuustilillä: 509 euroa (400)
Osakkeiden markkina-arvo: 12 528 euroa (324)
Rahastoissa: 6 103 (2 459)
S-Osuuskauppojen jäsenyydet: 600 euroa

Yhteensä 106 937€, tavoitteesta kasassa 66 % (75 296)
Säästöt ilman asuntoa 31 878 €, tavoitteesta 53 % (14 525)

Varallisuus karttui joulukuussa 1 491 euroa verrattuna parin kuukauden takaiseen, ilman asunnon osuutta -28 euroa.
 
Itsekin yllätyin, että rahaa ei ole jäänyt säätöön parissa kuukaudessa ollenkaan. Tein viime kuussa laskelmat, mutta en ehtinyt koskaan tuoda niitä tänne. Marraskuussa jäi säästöön noin tonni asuntosäästöjen lisäksi. Joulukuussa sain ansiotuloja normaalia vähemmän, mutta nämä menetykset korvasi lähes kokonaan veronpalautukset ja joululahjarahat. Varmaan tässä näkyy myös se, että en ole muilta kiireiltäni ehtinyt kiinnittää huomiota säästämiseen.
 
Mitäs muuta kuuluu? 
 
Olen saanut kysymyksiä kuulumisista ja tässä tulee. Isoin muutos, joka astuu voimaan näinä päivinä on uusi työpaikka. Olen pitkin vuotta tuskaillut vanhan työni kanssa ja lopullisesti silmäni ovat avatuneet nyt syksyllä. Koin, että en päässyt tekemään osaamistani vastaavia hommia ja yritys, jossa työskentelin ei tukenut tiimini toimintaa. Lisäksi havaitsin, että lähiesimieheni ja osastoni esimiestyöskentely on varsin puutteellista. Niinpä siis eräänä päivänä syyskuussa laitoin työhakemuksen vetämään ja sen seurauksena irtisanoin itseni joulukuussa. Olen äärimmäisen innostunut saamastani mahdollisuudesta, joka on esimiestehtävä varsin mielenkiintoisella setupilla kiinnostavalla alalla. Uskon pääseväni tekemään juuri sitä mistä motivoidun ja missä koen olevani parhaimmillani. Yhtään ei myöskään haittaa huomattavasti lyhentynyt työmatka ja parempi palkka. Lisäksi saan vapaan autoedun ja voimme myydä toisen auton. Laskekelmieni mukaan säästöä tuosta koituu pari sataa euroa kuussa kun kaikki mahdolliset verot, vakuutukset ja bensat on huomioitu. Laitan vielä tännekin jossain vaiheessa tarkemmat laskelmat uuden työn tuomista muutoksita tuloihin ja kuluihin. Vaikka paperilla palkka on iso, ei tuo verojen vuoksi suuresti vaakaa kallista.

Toinen merkittävä aikaa vievä asia elämässäni on tällä hetkellä koulu. Olen ollut ehdottoman tyytyväinen päätöksestäni palata opin tielle. Koulutus on ollut laadukasta ja olen saanut siitä paljon konkreettista hyötyä työssäni, niin vanhassa kuin jo uudessakin. Vaikka pakerrankin koulutehtäviä useampana iltana viikossa, tuntuu se oikeastaan harrastukselta. Koulusta on nyt takana 1/4 ja se on ollut kaiken vaivan ja stressin arvoista. Ehdoton suositus, jos joku suunnittelee ylempään ammattikorkeakouluun lähtöä!
 
Näiden lisäksi kaikki vapaa-aika menee lasten kanssa. Nuorempikin aloitti päiväkodin elokuussa ja töiden jälkeen energia suuntautuu lasten kanssa puuhasteluun. Omaa aikaa on sitten nukutusten jälkeen. Tästä syystä siis valitettavasti blogi on jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta projekti on ehdottomasti voimissaan!
 
Mahtavaa vuotta 2018 kaikille!

8 kommenttia:

 1. Paljon onnea uudesta työpaikasta! Vaikuttaa hyvältä, toivottavasti myös on sitä :) Edut ja palkka ainakin tosi mahtava eikä työmatkan lyheneminen ainakaan haittaa! Sulla energiaa piisaa, itse tunnen pari lapsetonta työn ohessa ylempää amk-tutkintoa opiskelevaa, jotka ovat päin vastoin olleet aika väsyneitä ja harmistuneita muiden opiskelijoiden (ryhmätyöt) tasosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että joillain energiaa riittää. Saisiko sitä syötyä purkista hiukkasen lissää? :D

   Poista
  2. Täytyy kyllä sanoa, että noi ryhmätyöt ovat melko haastavia. Onneksi suurimmaksi osin porukka on ollut varsin kyvykästä näitä tekemään. Aikaa vain on todella vaikea löytää niiden tekemiselle. Tälläkin hetkellä käynnissä on kolme ryhmätyötä, kolmen eri porukan kanssa. Aika haastavaa on tehdä joka ilta (tai 6/7) koulujuttuja ja vähän töitä siinä sivussa lasten mentyä nukkumaan. Toisaalta aiheet ovat supermielenkiintoisia ja eihän tämä ikuisuuksia kestä. :)

   Poista
 2. Isot onnittelut uuden työpaikan johdosta! Itsekkin sanouduin irti ja uusi työ odottaa tammikuun lopulla. Tästä oli tarkoitus tehdä postaus piiiiitkästä aikaa tammikuun aikana, itselläni blogin päivitys jäänyt tyystin arkikiireiden vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Terveisin olen nimeni George Kenneth. Tarjoan sinulle lainaa 5000 - 2000000 (CZK,USD,EURO,ETC) erittäin yksinkertaisissa olosuhteissa kaikille rehellisille ja vakaville ihmisille, jotka voivat maksaa 3 prosentin korolla vuodessa. Tein myös investointeja ja lainoja kaikenlaisten yksilöiden keskuudessa.
  Tarjoan lyhytaikaisia ja keskipitkän aikavälin lainoja, jotka vaihtelevat 5 000: sta 800: een (CZK,USD,EURO,ETC) 5 prosentin vuosivauhdilla hyväksyttävällä maturiteetilla. Kaikkien vaatimuksiesi ota yhteyttä yksityisesti postitse: georgekennethloaninvestment@gmail.com
  Kiitos ymmärryksestä.
      George Kenneth.

  VastaaPoista
 4. Terveisin olen nimeni George Kenneth. Tarjoan sinulle lainaa 5000 - 2000000 (CZK,USD,EURO,ETC) erittäin yksinkertaisissa olosuhteissa kaikille rehellisille ja vakaville ihmisille, jotka voivat maksaa 3 prosentin korolla vuodessa. Tein myös investointeja ja lainoja kaikenlaisten yksilöiden keskuudessa.
  Tarjoan lyhytaikaisia ja keskipitkän aikavälin lainoja, jotka vaihtelevat 5 000: sta 800: een (CZK,USD,EURO,ETC) 5 prosentin vuosivauhdilla hyväksyttävällä maturiteetilla. Kaikkien vaatimuksiesi ota yhteyttä yksityisesti postitse: georgekennethloaninvestment@gmail.com
  Kiitos ymmärryksestä.
      George Kenneth.

  VastaaPoista
 5. Terveisin olen nimeni George Kenneth. Tarjoan sinulle lainaa 5000 - 2000000 (CZK,USD,EURO,ETC) erittäin yksinkertaisissa olosuhteissa kaikille rehellisille ja vakaville ihmisille, jotka voivat maksaa 3 prosentin korolla vuodessa. Tein myös investointeja ja lainoja kaikenlaisten yksilöiden keskuudessa.
  Tarjoan lyhytaikaisia ja keskipitkän aikavälin lainoja, jotka vaihtelevat 5 000: sta 800: een (CZK,USD,EURO,ETC) 5 prosentin vuosivauhdilla hyväksyttävällä maturiteetilla. Kaikkien vaatimuksiesi ota yhteyttä yksityisesti postitse: georgekennethloaninvestment@gmail.com
  Kiitos ymmärryksestä.
      George Kenneth.

  VastaaPoista
 6. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

  Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

  VastaaPoista