sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Minä haluan erota...

nimittäin kennelliitosta ja nykyisestä työttömyyskassastani. Joo, oli pakko laittaa tuo otsikko.

Olen tässä vuosien varrella kuulunut, jos jonkinmoisiin yhdistyksiin ja kerhoihin. Yleisesti ottaen ne ovat liittyneet koiriin tai muihin lemmikeihin. Tänä vuonna olen maksanut vain Suomen kennelliitolle ja työttömyyskassaan, jos sitä nyt voi kerhoksi sanoa.


Kennelliiton jäsenyys katkolle


Olen kuulunut Suomen Kennelliitto jo vuosia. Siinä sivussa maksoin jäsenmaksua rotujärjestölle. Se loppui, kun kerho ei aktiivisesti ilmoitellut uusista jäsenmaksuista ja unohdin ilmoittautua mukaan seuraavalle vuodelle. Kuten olen aikaisemminkin todennut, on minussa vähän introvertin vikaa, joten kerhoja en hyödynnä saadakseni sosiaalisia kontakteja. En käy tapahtumissa tai harrasta mitään aiheeseen liittyvää. Jäsenmaksuja olen maksanut lähinnä lehtien vuoksi.

Kennelliitto julkaisee lähes kuukausittain ilmestyvää Koiramme-lehteä. Täytyy sanoa, että siinä on lehti, joka on pudonnut kehityksen kelkasta. Jutut ovat liian pitkiä, kuivasti kirjoitettuja ja usein epärelevantteja. Harvemmin luen lehteä viittä minuuttia pidempään, joskus se lentää kirrätykseen avamattomana. Tämä siis minun mielipiteeni asiasta. Kaiken tarvitsemani tiedon löydän netistä.

Toinen syy miksi olen jäsenenä roikkunut, on ollut alennus, jonka jäsenet ovat saaneet Tapiolan koiravakuutuksista. Tämä etu loppui keväällä kun kumppanivakuutusyhtiö vaihtui. En voinut vaihtaa mukana, koska Tapiola tai siis nykyään LähiTapiola on ainoa, joka vakuuttaa yli 10-vuotiaita koiria.

Nyt on aika sanoa hyvästit Kennelliitolle ja Koiramme-lehdelle. Säästöä 40 €.

Työttömyyskassan kilpailutus


Tästä sain vinkin Eläkkeellä Thaimaahan-blogista. Olen ollut joitakin vuosia Ytk:n jäsen ja elänyt siinä uskossa, että se on huomattavasti halvempi kuin liitot ja halvin työtyömyyskassoista. Halvempi kuin liitot kyllä, muut ei.


YTK 118 €
JATTK 60 €
IAET 105 €

Usein kassat toimivat tiettyjen liittojen yhteydessä. Niihin saa kuitenkin liittyä melkein kuka tahansa. Kannattaa tarkemmat ohjeet katsastaa kunkin kassan nettisivuilta. Vuoden vaihteessa on suunnitelmissa vaihtaa tuohon JATTK:hon. Säästöä 58 €. 

Yhteensä säästöä ensivuodelle 98 €. Liityin viime kuussa Mothers in Business-yhdistykseen.  Se maksoi 20 euroa ja oli ikijäsenyys,  siksi en huomioi sitä tässä.

Mihin kerhoihin sinä kuulut?


16 kommenttia:

 1. Kolmeen paikalliseen urheiluseuraan ja nimeltämainitsemattomaan ammattiyhdistykseen.

  Itse kannatan ammattiyhdistystä, jäsenmaksut saatu takaisin monenvuoden edestä eräässä työtaistelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole mitään selkeää ammattiliittoa ja siksi ei ole koskaan tarvinnut miettiä semmoista. Mies kuuluu liittoon ja täytyy sanoa, että hänelle ei liitosta ole ollut muuta kuin kuluja, vaikka tuolla alalla irtisanomiset ovat arkipäivää.

   Poista
 2. Oli juu kyl veret pysäyttävä otsikko, "mitä hemmettiä??!!"

  VastaaPoista
 3. En liittynyt Kennelliittoon vaikka kasvattaja sitä suosittelikin. Sen sijaan tilaan Canis-lehteä josta maksan mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuo Koiramme-lehti olisi edes vähän parempi voisin harkita jäämistä, kun ei tuo kuitenkaan iso summa ole.

   Poista
 4. Olen myös jo aikaa sitten eronnut sekä rotuyhdistyksestä että Kennelliitosta. Ei vain ollut enää ajankohtaista enkä käy näyttelyissä tai seuraa "skeneä". Itse olen käyttänyt ammattiliiton palveluja ja kuulun nyt myös paikallisyhdistyksen hallitukseen. Joku geenivirhe minussa, mutta pakko päästä pätemään ja järkkäilemään tapahtumia :D

  VastaaPoista
 5. Kuulun liittoon ja maksan kuukausittain tuloista muistaakseni 3,4% jäsenmaksua, enint. 54 euroa kuussa. Se tekee vuodessa lähes 650 euroa. Aika paljon enemmän, kuin esim. lakimiesten liiton maksut ja kuitenkin tulotaso varsin paljon pienempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaan, siis 1,3% palkasta ja enintään 50 euroa kk:ssa. Näppäilyvirhe!

   Poista
 6. JATKK kannattaja myös täällä. Miksi maksaa liikaa??

  VastaaPoista
 7. Ytk:llahan on erikseen vielä ytk-yhdistys,muistakseni 17€ vuodessa. Se takaa myös lakimiespalvelut laittomassa irtisanomisessa tms.
  Se hinta siis huomattavasti halvempi kuin ihan liittojen maksut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiennyt tuommoisesta. Ei siis mitään syytä kuulua liittoon.

   Poista
 8. Olen Suomen Luonnonsuojeluliiton ja Animalian jäsen. En minkään muun järjestön/kerhon/kassan/vastaavan (ellei k- ja s- järjestelmiä lasketa :) ). Olen eronnut jostain ainoastaan kerran; kirkosta. Luulinkin tän klikkiotsikon viittaavan kirkosta eroamiseen, mutta eipäs ollutkaan. :D

  VastaaPoista
 9. Tuo oli kyllä uutta että YTK:ta halvempi kassavaihtoehto löytyy, noh nyt yrittäjänä jää Ytk:t taakse ja mihinkään yrittäjäkassoihin en liity. Kirkosta erottu kans vuosia sitten. Suomen vuokranantajiin ja veronmaksajiin sen sijaan kuulun ja vuokranantajien jäsenyydestä ollut ihan hyötyäkin. Veroneuvontaa aion kans jatkossa käyttää tiuhempaan. Ja nuo voi onneksi vähentää verotuksessa. Yritystoimintaan liittyen on jotain membershippejä mutta ne on ehkä tästä aiheesta vähän ohi. Mutta joo jos jokin jäsenyys ei palvele elämässä mitään erityistä käytännöllistä tai aatteellista tarkoitusta tai tuota lisäarvoa missään muodossa, ollen vain turha kulu vain niin miksipä niitä ylläpitää ja makselee. Ainakin vuosittain tällaiset toistuvat jäsenyydet sun muut on hyvä arvioida ja tiputtaa turhat veks :)

  VastaaPoista