lauantai 19. marraskuuta 2016

Miljoonan euron salkku, 10 sijoitusasuntoa ja kakkoskoti lämpimässä

Keskitän tällä hetkellä taloudellisen tarmoni siihen, että kuuden vuoden kuluttua minulla on unelmakodin avaimet kourassa, ura nousukiidossa ja sijoitustoiminta vauhdissa. Mitä sen jälkeen? Ananas kirjoitti omassa Yksinhuoltajan selviytymisopas-blogissaan pitkän aikavälin tavoitteista. Nyt on myös aika minun ottaa katse tulevaisuuteen. Tässä kurkistus kristallipalloon, ja siihen miten asiat voivat olla...


Kuuden vuoden kuluttua


Olemme juuri saaneet ostettua unelmiemme kämpän. Ostimmekin halvemman asunnon, jonka remppasimme mieleiseksi ja säästimme 50 000 euroa. Edellistä asunnosta meille jäi käteen 140 000 euroa. Lainaa uudesta asunnosta otimme 310 000 ja meidän ei juurikaan tarvinnut kajota sijoituksiin.


Viimeisen kuuden vuoden aikana olen kerran vaihtanut työtehtävää ja kerran työpaikkaa. Työskentelen esimiestehtävissä suurehkossa pörssiyhtiössä. Olen ohessa opiskellut ja laajentanut osaamistani. Palkkani on bruttona 5 500 €/kk. Myös mies on edennyt ja hänen palkkansa on noussut 20 %.


Sijoitusomaisuuteni lähenee kuusinumeroista summaa. Maksan lainaa yhdestä sijoitusyksiöstä. Loput rahat ovat kiinni osakkeissa ja indeksirahastoissa.Kymmenen vuoden kuluttua


Asumme edelleen unelmien kodissa. Asuntolainaa on jäljellä jäljellä 270 000 euroa.


Olen edennyt urallani yhden pykälän ja viihdyn hyvin. Palkkani on noussut kuuteen tonniin. Ajatus yrittäjäksipalaamista on ryhtynyt itämään. Mies on saavuttanut haluamansa tason työssään ja on tyytyväinen. Palkkojen noususta johtuva ylijäämä on käytetty elämiseen ja matkusteluun. Kymmenenvuotishääpäivänä palasimme häämatkakohteesemme.


Sijoitusasuntoja on nyt kaksi. Salkun arvo on noin 170 000 euroa. Vaikka viihdyn työssäni, haluan varmistaa, että tulot riittävät mukavaan elämään eläkkeellä, tapahtuu se sitten viisi-, kuusi- tai seitsemänkymppisenä. Asetan itselleni tavoitteeksi vähintään puolen miljoonan sijoitusomaisuuden ja velattomuuden seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana.20 vuoden kuluttua


Lapset ovat muuttaneet pois. Unelmakodista jää myynnin jälkeen käteen 400 000 euroa, jolla ostamme itsellemme pienemmän kodin. Tämä tarkoittaa, että asumiskustannukset alenevat huomattavasti ja matkusteluun ja harrastamiseen jää entistä enemmän rahaa. Myös sijoitustoiminta voi kiihtyä.


Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana vaihtanut kerran tehtävää ja kerran yritystä. Olen perustanut itselleni toiminimen, jonka piikkiin teen jo suurimman osan töistä. Pystyn itse vaikuttamaan työn määrään ja laatuun.


Korkoa korolle - ilmiö on kiihdyttänyt omaisuuteni karttumista ja salkkuni arvo on jo 450 000 euroa. Tuon lisäksi olen kyennyt maksamaan muutaman sijoitusasunnon lainan pois ja kolme muuta kartuttaa pääomaa. 30 vuoden kuluttuaa

Kodin lisäksi olemme ostaneet vapaa-ajanasunnon lämpimästä. 

Jättäydyin palkoillisen elämästä kokonaan viisi vuotta sitten ja teen nyt osa-aikaisesti töitä toiminimellä. Virallinen eläkeikä kolkuttelee, mutta ei sido meitä. Voimme lopettaa työt heti kun tahdomme.


Salkku on arvoltaan jo yli miljoonan. Sijoitusasuntoja on kertynyt kymmenen. Näistä saadut tulot riittävät hyvin maksamaan minulle leppoisat eläkepäivät. Voisin vaikka kiertää maailman ympäri.


...


Haaveilu on terapeuttista. En ole koskaan haaveillut vaurastumisesta. Huomaan kuitenkin sen olevan jossain määrin edellytys kaipaamalleni turvalle, stessittömyydelle ja mukavalla elämälle koko loppuelämäkseni. Minä olen vielä niin optimistinen, että uskon näiden kaikkien olevan saavutettavissa. Ei ehkä kirjaimellisesti, mutta jotenkin sinne suuntaan. Mitä vaan yllättävää saattaa mahtua matkan varrelle, mutta taloudellinen turva auttaa selviytymään niistäkin. 


Haaveilin tässä tekstissä vain kuusivuotissuunnitelmani tavoitteiden kautta. Toki elämässäni on muitakin haaveita, joita minulla on perheeseen ja ystäviin liittyen. Ne pidän kuitenkin itselläni.
Haaveilu on ensimmäinen askel vaurastumiseen.

10 vuoden kuluttua palaamme häämatkakohteeseen lomalle.

15 kommenttia:

 1. Ihania unelmia. Unelmoinnille pitäisi varata joka päivä pari minuuttia. Vaikka hyvä biisi ja silmät kiinni, selälleen lattialle hymyilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Itse toteutan haaveilua samalla kun nukutaan lapsia. Saa ajatukset pois varsinkin, jos nukutus menee huudoksi.

   Poista
 2. Itse olen huomannut olevani enemmänkin realisti kuin unelmoija. Voisi kyllä taas vaihteeksi harrastaa hiukan unelmointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös ja siksi pitää olla realistisia unelmia :). Tämä kyllä piristi ja motivoi sijoittamaan ja säästämään.

   Poista
  2. Ongelmani haaveilussa on varmaan se että jos en pääsisikään tavoitteeseen asettamassani määräajassa niin pettyisin liikaa. Siksi en pidä haaveiden ylöskirjoittamisesta =)

   Poista
 3. Haaveita. Minä olen myös enemmän nykyään realisti, ennen kuin haaveilija. Lyhyellä aikavälillä haaveilen nyt siitä, että saan lumipallo-suunnitelman toteutettua (enää 6 kk!) ja asuntolainan. Sitten vasta aloitan asuntohaaveilun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta nekin on mahtavia haaveita ja kun velat on kuitattu, voi toden teolla aloittaa tulevaisuuden suunnittelun

   Poista
 4. Ihanan konkreettisia tulevaisuudensuunnitelmia! Olen miettinyt miksi itselleni näin konkreettisten suunnitelmien tekeminen on ongelmallista. En mielstäni ole eds mitenkään impulsiivinen ihminen, vaan pikemminkin pohdin asiat hyvin tarkkaan läpi. Ehkäpä olen luonteeltani pessimisti, enkä oikein edes uskalla unelmoida, ettei vaan joudu pettymään. Olen nyt kuitenkin tässä vähän alkanut ajatella, että jokin mutu-tuntumaa konkreettisempi tulevaisuuden maalailu voisi olla paikallaan. Aloitan ehkä vain kaksivuotissuunnitelmalla. Korkeintaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Motivoi kummasti, kun on jotain konkreettista jota tavoitella :)

   Poista
 5. Usein saa lukea ihmisistä, joilla on ollut unelma, jonka he ovat lopulta saavuttaneet määrätietoisella etenemisellä ja ehkä ripauksella onnea. Miksei meistä jokainen voisi saavuttaa unelmiaan. Ja vaikkei niitä saavuttaisikaan, niin puolimatkakin on enemmän kuin paikoilleen jämähtäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Voi olla, että en koskaan saavuta miljoonan salkkua, mutta vaikka 20%:kin on tosi hyvin.

   Poista
 6. Siinä on kyllä kunnon tavoitteet! :) Onnea niiden toteutukseen ja kiitos maininnasta.
  Unelmoida kannattaakin isosti - plussaa on kaikki se, mikä toteutuu.

  VastaaPoista