maanantai 14. marraskuuta 2016

Erikoisliikkeestä edullisemmin

Kävimme tänään lasten kanssa päiväretkellä Hakaniemessä Vii-Voan-nimisessä aasialaisia elintarvikkeita myyvässä liikkeessä. Teen yleensä ainakin pari kertaa viikossa jotain aasialaisvaikutteista ruokaa, joten muun muassa riisiä ja soijaa kuluu paljon. Normaalisti ostan tarvikkeet Prismasta, mutta tällä kertaa perehdyin erikoisliikkeen tarjontaan.

Vanhempani ovat asioineet kaupassa yli 20 vuotta ja käyvät siellä yhä lähes viikottain. Itsekin olen useasti kyseisessä myymälässä vieraillut, mutta nykyään jaksan vaivautua paikalle harvemmin. Hyllyt ovat täynnä mitä ihmeellisimpiä mausteita, kuivatuotteita, säilykkeitä ja kastikkeita. Pakkasesta löytyy hyvät valikoimat äyriäisiä, kaloja, broileria tai vaikkapa sammakon reisiä. Ei kannata kuitenkaan hämääntyä tavarapaljoudesta tai vieraannäköisistä purkeista, henkilökunta auttaa tarvittaessa.


Listasin alle tämänkertaiset ostokseni ja vertasin niitä vastaaviin Prismasta löytyviin tuotteisiin. Jälkimmäinen hinta on Prisman edullisimman vastaavan tuotteen kilohinta muutettuna vastaamaan Vii voanin pakettikokoa.

 • Sweet chili sauce 700g, 3€ ~ 1,60 €, + 88 %
 • Jasminriisi 5 kg, 8€ ~ 11,45, - 30 %
 • Pakasteäyriäiset 900g, 10 € ~ 16 €, - 38 %
 • Kuivatut kidney pavut 500g, 1,50 € ~ 2,50 €, - 40 %
 • Punaiset linssit 500g, 1,50 € ~ 1,95 €, - 23 %
 • Vermicelli 400g, 2 € ~ 3,50 €, - 43 %
 • Kookosmaito 400ml, 1,35 € ~ 1,45 €, - 7 %
 • Tofu 500g, 1,50 € ~ 2,80 €, - 46 %
 • Musta soijakastike 940ml, 2 € ~ 4,40 €, - 55 %

Ostokset yhteensä 30,85 € vs 45,65 €. Säästöä 14,80 € eli 32 %!!!


Alennus on siis huomattava. Ainoa mikä oli Prismassa edullisempi, oli sweet chili sauce, josta huomasin myöhemmin ottaneeni jonkun erikoisversion.


Jatkossa suoritan ehdottomasti nämä eksoottisemmat ostokset kyseisessä liikkeessä. Näissä itämaisissa kaupoissa hinnat saattavat vaihdella huomattavasti, kannattaa siis tarkistaa kilohinnat omassa myymälässä ennen ostosten tekoa. Vii-Voan maahantuo suurimman osan myymistään tuotteista, mikä mahdollistaa edullisemman hintatason. Tämä ei ole kyseisen putiikki mainos, vaan ehdoton suositus.

4 kommenttia:

 1. Meillä ruokavalio koostuu suurelta osin aasialaisesta ruoasta, joten Helsingin työreissuilla tulee usein piipahdettua Vii-Voanissa. Kauppa on tosi sympaattinen kapeine käytävineen ja täyteen ahdettuine hyllyineen. Oman kokemuksen mukaan Vii-Voanissa on etnisistä kaupoista halvimmat hinnat ja parhaimmat valikoimat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole juuri muissa käynyt. Varmaankin hyvän valikoiman takia ja onhan tuolla käynti jo sukupolvelta toiselle periytyvää meidän perheessä :)

   Poista
 2. Limujen ja mehujen ystävänä minua ilahduttaa myös Vii voanin tarjonta näissä tuoteryhmissä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä joskus kokeilla, kun itsekin olen aktiivinen limpparien liittäjä.

   Poista