tiistai 1. marraskuuta 2016

Yhteenveto 10/2016: Ei mitään turhaa!

Varallisuus


Tilanne 1.11.2016 (5/72 suluissa lähtötilanne 1.6.2016


Asunnosta maksettu: 64 470 euroa (60 771)

Säästötilillä: 5 892 euroa (10 901)
Muilla tileillä: 1 042 euroa(?)
Käteisenä: 525 euroa (510)
Arvo-osuustilillä: 2 108 euroa (400)
Osakkeiden markkina-arvo: 4 108 euroa (324)
Rahastoissa: 4 425 euroa (2 459)

Yhteensä 82 570, tavoitteesta kasassa 52 %(75 296)

Puuttuu 77 430 euroa, ka 1 156 euroa/kk (84 704)
Säästöt ilman asuntoa 18 100, tavoitteesta 30 % (14 525)
Puuttuu 41 900 euroa, ka 625 €/kk (45 475)

Varallisuus karttui lokakuussa 1 287 euroa, ilman asunnon osuutta 549 euroa.


Menot vs budjetti


  Selvyyden vuoksi mainittava, että ruokatilile maksaa ja sieltä kuluttaa kaksi ihmistä, ja käyttörahat ovat vain minun. Käyttörahoissa on käyttötilin lisäksi käteisvarat. Säästösumma on eri kuin ylempänä esitetty, koska siirsin lisäksi edelliseltä kuulta jääneitä rahoja säästöön.


  Käyttötili


  Päästiin hienosti yli säästötavoitteen. Ei tullut törsättyä mihinkään turhaan. 
  • Ravintolakeikka oli erittäin tarpeellinen
  • Lapsen parturin maksoin omista rahoistani, joten siksi näkyy budjetin ylityksenä
  • Koirille sain vakuutuksista takaisin noin sata euroa, siksi noin pienet kulut
  • Muut ylimääräiset piti sisällään muun muassa pari lahjaa

  Ruokatili
  Ruokatilin menojen ja tulojen erotus oli vain hitusen plussan puolella.

  • Lasten kulut olivat yli budjetin, koska tuli ostettua yksi lelu, kumisaappaat, lääkkeitä, asusteita ja tuttipulloja yms. Kaikki muu tuli tarpeeseen paitsi lelu, joka oli puhdasta lahjontaa parturia varten
  • Yhteiset laskut koostuvat suurelta osin vakuutusmaksuista, terveyskuluista ja tuplana maksetusta tv-kanavapaketista,


  Olen varsin tyytyväinen varallisuuden kasvuun, vaikka sijoitusten arvo tippui juuri loppumetreillä. Mihinkään turhaan ei tullut tuhlattua. Ensi kuussa budjettiin pääseminen tulee tekemän tiukkaa, koska tiedossa on veromätkyjä, lisää vakuutuslaskuja ja koiran eläinlääkäri.

  5 kommenttia:

  1. Hyvä kuukausi! Ei mennyt turhaan paljoakaan rahhaa.

   VastaaPoista
  2. Hei jes, hienoa! Hyvät tavat ovat tarttuneet ja järki pysynyt kädessä. Selkeästi teidän taloudessa on nyt hyötyä siitä, että sulla on tavallaan aikaa hoitaa näitä juttuja.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. No niinpä. Toisaalta mulla on myös aikaa kuluttaa. Edellisellä äitiyslomalla kävin enemmän maksullisissa kohteissa ja kauppakeskuksissa, kun oli tylsää. Toisaalta nyt ei ole autoa päivisin ja en jaksa kahden kanssa lähteä julkisillakaan.

    Poista
  3. Onko tässä nyt jotain mitä mä en tajua - miten vaate- ja asustemenot voi kuukaudesta toiseen näyttää pelkkää nollaa? Onko tosiaan niin että et ole sitten kesäkuun ostanut esim. sukkia tai alusvaatteita tai mitään muutakaan "peruskamaa" vai ootko budjetoinut ne jotenkin ovelasti niin ettei mitään näy? Kun ajattelee omalle kohdalle, niin vaikka kuinka yrittää etsiä kestäviä sukkia ja sukkahousuja, niin nopeastihan ne hajoaa ja sitten täytyy ostaa uudet ainakin työkäyttöön.
   P.S. Pikkujuttu, mutta viittisitkö vihdoin korjata tuon arvosuus-kohdan? Silmiä särkee, kun se on aina väärin kun kuukausikatsaus pläjähtää näytölle.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Katos vaan, nyt on korjattu. Kiitos tuosta. Sitä tulee niin sokeaksi omille jutuille.

    En ole tosiaan ostanut ollenkaan vaatteita tai asusteita itselleni tämän projektin alettua. Kävin kesällä kaapit läpi ja löysin järkyttävän määrän lähes käyttämättömiä sukkia, alusvaatteita, sukkahousuja, toppeja yms. Vein kirppikselle pelkästään omia vaatteitani viisi ikea-kassillista ja heitin roskiin ja kierrätykseen ehkä neljä isoa jätesäkillistä.Yritän olla töihinpaluuseen asti (eli alkuvuoteen) ostamatta vaatteita ja satsaan sitten laatuun. Näin äitiyslomalla ei tule käytettyä juuri muuta kuin ulkoiluvaatteita ja mukavia kotivaatteita. Muuten uskon pärjääväni, mutta uudet urheiluvaatteet ja kengät olisivat enemmän kuin tarpeen.

    Poista