tiistai 21. kesäkuuta 2016

Top 7 lapsiperheen ilmaiskohteet Helsingissä

Useisiin kohteisiin Helsingissä pääsee pieni lapsi ilmaiseksi, mutta miten on vanhempien laita?  Näin äitiyslomalla ja erityisesti kesällä, kaipaa vaihtuvaa tekemistä lasten kanssa. Tässä meidän Top 7 kohteet pääkaupunkiseudulla, joihin ei maksa sisään.

1. Falkulla


Falkulla on koko perheen maatilakokemus Helsingin Malmilla. Siellä pääsee katselemaan lampaita, lehmiä, kaneja, kanoja,  possuja, vuohia ja hevosia. Avoinna se on kesällä yleisölle ke-pe 10-18 ja su 10-15. Vähän vanhemmat lapset pääsevät tutustumaan myös maatilan töihin ilmaiseksi. Nälkäisiä palvelee kahvila, itse otan eväät tai tähtään paikalle ruokailuiden välillä. Monipuolisempi eläinvalikoima Haltialaan nähden.


2. Haltiala & Tuomarinkylä


Haltialassa on tullut käytyä hieman enemmän kuin Falkullassa. Sieltä löytyy kanoja, possuja, lehmiä ja lampaita. Erityismainintana pääsiäinen, jolloin pääsee ihastelemaan pieniä karitsoja, joita syntyy tilalla kymmenittäin. Haltialassa on myös kiva, vähän erilainen leikkipuisto. Joskin se on melko pieni eli hyvällä säällä ruuhkainen. Ravintola Wanha Pehtoori tarjoaa ruokaa ja juomaa. Edullisempaa on tosin ottaa mukaan omat makkarat ja grillata ne siihen tarkoitetulla grillillä. Hiilet ja sytytystarvikkeet täytyy ottaa itse mukaan, mutta usein hyvänä päivänä grilli on jo kuumana. 

Tuomarinkylässä voivat hevoshullut käydä katsomassa hevosia. Tilalla myös kahvila, ravintola ja sisustus- & vaatekauppa.

Haltialan ja Tuomarinkylän laidoilla olevat pellot kannattaa myös tsekata. Niiltä saa käydä kesällä poimimassa ilmaiseksi herneitä, kesäkukkia ja auringonkukkia. Se, millä pellolla on mitäkin, vaihtelee vuosittain.
3. Linnanmäki

Lintsille on nykyään ilmainen sisäänpääsy.  Myös kaikkein pienimmille suunnatut laitteet ovat maksuttomia.  Omat eväät voi hyvin ottaa mukaan, jotta ei sorru herkkuihin. Esiintymislavalla vaihtuvat esiintyjät ja lastenlauantait ovat myös tutustumisen arvoisia. Linnanmäki avoinna kesällä 11(13)-22.

4. Leikkipuistot ja puistoruokailu

Melkeinpä jokaisessa kaupunginosassa on oma leikkipuistonsa. Vaihtelua omaan puistoon saa kartuttamalla muiden puistojen tarjontaa. Kesällä kannattaa ehdottomasti myös hyödyntää lapsille tarjottu lounas. Kaupungin sivuilta saa lisätietoa, missä puistossa ruokailu on. Eli jos puisto on merkitty avoimeksi, pitäisi sen tarjota lounasta klo 12.
5. Lasten tapahtumat & ilmaiskonsertit

Helsingissä järjestetään ilmaistapahtumia kesällä joka viikonloppu ja lapsillekin löytyy ohjelmaa melkein aina. Hyviä tapahtumia mm. Käpylän ja Kumpulainen kyläjuhlat, Puu-vallilan katufestarit lapsille ja Skidit-festarit. Lisäksi yritykset ja kauppakeskukset järjestävät satunnaisia tempauksia. Facebookissa toimii hyvä ryhmä, Lastentapahtumat Helsinki, jossa ilmoitellaan ja voi kysyä tapahtumista. 

6. Alppiruusupuisto

Alppiruusupuisto menee hyvin alle 2-vuotiaiden kanssa. Haagassa sijaitsevaan puistoon on paras mennä kesäkuun alussa, jolloin kukinta on parhaimmillaan. Lapsista parasta on juosta puisia siltoja pitkin ja äiti nauttii kukkaloistosta. Puisto ei ole kovin suuri eikä kauhean jännittävä, mutta yhdistettynä vaikka pyöräretkeen, vierailun arvoinen.

7. Sienestys ja marjastus

Vauvan kanssa hyvä harrastus on sienestys ja marjastus. Hyviä sieni- ja marjapaikkoja löytyy Helsingin rajojenkin sisältä esimerkiksi keskuspuistosta ja Sipoon suunnalta. Vauva kantoreppuun ja menoksi. Kaupan päälle ilmaiset herkut.
Seuraavana käyntilistalla

Talvipuutarhaa joku kehui. Se ja Helsingin kaupungin puutarha ovat ehdottomasti seuraavaksi vierailulistalla. Myös kiinnostavia ovat Angry birds-leikkipuistot, jotka löytyvät Oittaalta ja Leppävaarasta Espoosta.

Maksullisista kohteista alennusta


Jos päättää mennä maksullisiin kohteisiin, voi niistäkin saada alennusta. Nämä on esimerkiksi hyvä tietää:
    • Sea Lifeen alennusta HSL:n matkakortilla jopa 25-50% riippuen kampanjasta.
    • Ennakkolippu Korkeesaareen -2 euroa. Muissakin kohteissa kannattaa käydä katsomassa nettisivuja, ennakkoliput saattavat olla muuallakin halvempia.
    • Useisiin museoihin on ilmainen sisäänpääsy tiettyinä aikoina tai päivinä. Esimerkiksi luonnontieteelliseen museoon on vapaa pääsy jokaisen kuun ensimmäisenä perjantaina klo 13-16 ja kesäkaudella 14-17.


Kaikkialle pääsee kulkemaan ilmaiseksi julkisilla kulkuvälineillä vaunujen kera.

1 kommentti: