keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Päivitystä sijoitussuunnitelmaan

Viime viikolla tein ensimmäiset suorat osakesijoitukseni, eli 300-400 euroa kuhunkin valitsemaani neljään yhtiöön. Tarkoituksena oli jatkaa kuukausittain sijoittamalla 500 euroa aina johonkin näistä kunkin tilanteen mukaan.

Lueskeltuani lisätietoa, päätin sittenkin sijoittaa joka toinen kuukausi 1000 euroa. Tämä siksi, että ostokustannukset ovat prosentuaalisesti kohtuuttoman suuret tuosta 500 eurosta. 

Lisäksi tein tällä viikolla kuukausisäästösopimuksen, jonka ideana on sijoittaa kuukausittain 180 euroa ETF:iin. Oli vaikea päättää mihin lukemattomista ETF:istä sijoitan, niinpä käytin pohjana Nordnetin mallisuunnitelmaa ja lisäsin listalle muutaman oman haistelun. Prosenttiosuudet noissa jätin vielä esimerkkirahastoille suuremmiksi.

Nyt siis keskimäärin kuukaudessa sijoitan 680 euroa. Tämän lisäksi minulla on ollut Nordeassa muutaman vuoden rahastosäästösopimus, johon siirrän 90 euroa kuussa. Matkan varrella aion lisätä mukaan salkkuun muutamia lisäkohteita ja ihan tosissani tutkia asuntosijoittamisen aloitusta. Pankkitilillä haluan pitää 6 000 hätävarana.4 kommenttia:

 1. Miten valitsit osakkeet, joihin sijoitit? Avaatko jossakin kohtaa tarkemmin salkkuasi? :)

  Sulla on kyllä mielenkiintoinen tämä blogi. Aloin itsekin miettimään pitäisikö aloittaa vastaavanlainen "10-vuotissuunnitelma" tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta :) En jostain syystä halua kertoa vielä mihin sijoitan. Ehkä siksi, että haluan tehdä tätä itse itselleni enkä halua neuvoja yksittäisten osakkeiden suhteen.

   Valitsin ne siten, että yhteen olen sijoittanut ennenkin ja se oli kasvanut kivasti prosenteissa. Euroissa ei näy, koska sijoittamani summa oli niin pieni. Toinen on suuri, perinteisen alan yritys, jonka en usko hevillä kaatuvan. Ja yksi vähän riskaabelimpi kohde, jonka kurssit näyttivät olevan nousussa. Ulkomainen kohde on minulle henkilökohtaisesti tuttu ja eräs maailman suurimmista alallaan. Kaikkien käyrät näyttivät olevan nousussa, mutta ei huipussaan.

   Poista
 2. Mainitsit, että sinulla on ollut muutaman vuoden rahastosäästösopimus Nordeassa. Koska olet Nordean asiakas, niin kannattaa tutustua heidän uudistettuun kaupankäyntihinnastoon. Kaikissa pörssitoimeksiannoissa on yhden prosentin hintakatto. Tällöin suorat osakesijoitukset myös pienemmillä summilla ovat kuluiltaan kohtuullisia. Itse sijoitan kuukausisäästösopimuksella Nordnetin Superrahastoihin ja ETF:iin. Suorat osakesijoitukset teen Nordean kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen juurikin tänään menossa käymään Nordeassa keskustellakseni heidän sijoitusvaihtoehdoistaan. Täytyypä kysellä vielä lisää noista suorista osakesijoituksista. Hyvä vinkki.

   Poista