lauantai 18. kesäkuuta 2016

Sijoitustilin aktivoiminen

Sijoitussuunnitelma oli yksi tavoitteista. Aloitetaan nyt ensimmäisellä versiolla, joka sitten hioutuu ja tarkentuu tässä ajan kuluessa.

Olen perustanut Nordnet-pankkiin tilin noin kymmenen vuotta sitten.  Aina välillä olen aktivoitunut käyttämään sitä ja sijoittanut satasen mihin milloinkin. Nyt kirjaudun tilille ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. En muista mihin olen sijoittanut ja kuinka paljon.

...

Selviää, että salkun markkina-arvo on 524 euroa, joista osakkeissa  324 ja loput rahastoissa. Tuottoa yhteensä 29 euroa. Jee!!

Aika laittaa isompi vaihde silmään. Siirsin samoin tein sijoitustille 2000 euroa ja siellä oli valmiiksi odottamassa 400 euroa. Olen kuullut vinkkinä, että kannattaa sijoittaa alkuun semmoisiin yrityksiin, joiden toimintaa ymmärtää. Valitsen kolme kotimaista ja yhden ulkomaisen, ja sijoitan kuhunkin 200-300 euroa. Yritykset valitsen niiden vakavaraisuuden ja kurssihistorian perusteella. Tutkimustyötä olen tehnyt jo jonkin aikaa ja nämä kohteet tuntuvat hyviltä.

Jatketaan tästä sijoittamalla kuukausittain 500 euroa yhteen näistä sen hetkisen tilanteen mukaan. Lisäksi haluan sijoittaa myös ETF-rahastoon, mutta se vaatii vielä lisäselvittelyä. Vinkkejä lueskelen muiden blogeista, mutta haluan enimmäkseen oppia itse tekemällä. Koska summat ovat toistaiseksi pieniä, ei suurta vahinkoa pääse sattumaan. Sitä mukaan, kun homma tulee tutummaksi, kasvatan summia ja viilaan taktiikkaa.

Nyt vaan rohkeasti eteenpäin.


5 kommenttia:

 1. Moikka,

  Päädyin tänne sattumalta toisen blogin kommenttikentästä ja pakko sanoa, että jollain levelillä samaistun tyyliisi kirjoittaa ja ajatella - vaikka ollaankin eri elämäntilanteissa, niin suunnitelmasi kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta ja selkeältä! :)

  Kahlailin aiempia tekstejä läpi ja koin, että tämän kohdalla on pakko kommentoida. Hyvä nyrkkisääntö mielestäni on, että osakkeita ostaessa kulut tulisi olla <1% sijoitetusta summasta. 200-300€ kertasijoituksilla teet pelkästään välittäjän onnelliseksi ja kulut iskevät rankasti pitkän aikavälin tuottoihin - suorissa osakesijoituksissa kannattaa kulujen optimoinnin kannalta tähdätä sijoittamaan vähintään 1000€ kerralla.

  Jos tarkoitus on sijoittaa 500€/kk, niin kulujen puolesta ystävällisempi tapa olisi ohjata nämä esimerkiksi ETF-kuukausisäästämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tajusin itsekin heti, että nuo alkusijoitukset olivat turhan pieniä. Jatkon kannalta täytyykin miettiä, josko sitä sijoittaisikin 1000euroa joka toinen kuukausi 500€/kk sijaan. Ja Etf:iin aion sijoittaa heti, kun ymmärrän niistä vähän enemmän. :)

   Poista
 2. Itsekin avasin Nordnettiin tilin tässä viikko sitten. Huhtikuussa oli Vauras nainen yhteisöllä Nordnetin kanssa räätälöity osakesijoittamiskoulutus ja kyllä ny suututtaa etten mennyt. Vaikka olen lukenut kirjoja huomaan että en oikein osaa aloittaa. Katselen ruutua ja selailen indeksirahastoja ja ETF:ä mutta en osaa valita mitään. valinnanvaraa on aivan liikaa ihmiselle joka osaa valita Prisman hyllystäkään maitoa, Kun niitäkin on liikaa. Mieheni nauraa kun istun sijoituskirja kädessä, kuuntelen Rahapodia ja kuuntelen Nordnetin sijoituskoulua mutta se saa vaan liekin palamaan että P**kele mie viel näytän! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama fiilis noiden Etf:ien kanssa :). Täytyypä tutustua tuohon Vauras Nainen-yhteisöön.

   Poista
 3. Osittain tuohon valinnanvaikeuteen liittyen kirjoittelin jonkun aikaa sitten tämän tekstin:

  http://rahallavapaaksi.blogspot.fi/2016/04/miksi-suosittelen-seligsonia.html

  VastaaPoista