maanantai 13. maaliskuuta 2017

Ylimääräisiä kuluja roskaruuasta

Pizzaa, hampurilaisia, pizzaa, hampurilaisia, hampurilaisia, pizzaa... 

Viime aikoina ravintolakulumme ovat kasvaneet. Syynä ei suinkaan ole kulinaariset nautinnot kaupungin ykkösravintolassa,  vaan ihan rehellinen roskaruoka. Pitkän työ- tai yhtä rankan kotipävän jälkeen ei aina jaksa kokata ja silloin tilauksen saa lähipizzeria. Jos olemme reissun päällä, kurvaamme lähimmälle autokaistalle. Tätä tapahtuu keskimäärin kerran viikossa. Muutos on aloitettava nyt.


Miksi?


Kaksi syytä. Roskaruoka on epäterveellistä (lue lihottaa) ja roskaruoka maksaa enemmän kuin itsetehty. Esim 6€/ateria vs 2€/ateria.

Miten?


Tämä oikeastaan liittyy myös Kilot vyötäröltä lompakkoon -haasteeseen, mutta kokonaisvaltainen ruokavaliomuutos on avainasemassa. Jos päivän kaikki ateriat on suunniteltu ja aikataulutettu, ei tilaa törkyilylle jää.

Koska pidän itseni ja miksei muidenkin haastamisesta, haastan itseni vähentämään roskaruuan yhteen kertaan kuussa. Potentiaalinen säästö 40 €/kk, 480€/vuosi.

Ja säästösyistä se ainoa kerta täytyy hoitaa tietenkin alekupongeilla!
Ja jos teidän rupesi tekemään nyt pizzaa, kuten minun, tilatkaa se täältä:

Pizza-online.fi:stä tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi netistä!

Näin kaikki voittaa; minulle palkkio, sinulle hyvät bonarit ja pizza.

8 kommenttia:

 1. Ennakointi ja suunnittelu, se on kaiken a ja o.

  Meillä ruoan pitää olla aina valmiina kello 16.00 lasten harrastusten vuoksi. Edellisenä iltana on valmisteltava ruokaa jo johonkin valmiuteen, että se on nopea sitten tehdä valmiiksi.

  Vaikka väsyttäisi niin silti, meillä ei teinit edes suostu syömään pikaruokaa, he ovat "niin" urheilijoita (no muutaman kerran vuodessa kyllä).

  Tsemppiä arkeen, kyllä se siitä helpottaa kun pääset juonesta kiinni. Kyllähän se iskäkin osaa ruokaa tehdä, vai mitä👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen myös edellisenä iltana, mutta aina ei jaksa ja sit seuraavana päivänä ollaan lirissä. Ja isä yrittää kokata omina arkivapainaan eli noin kerran viikossa. Hyvä suunnittelu kyllä auttaa; ei tarvitse suunnitella tai käydä kaupassa joka päivä.

   Poista
 2. Nyt ois Burger kingissä 2x whopper ateria vain 10€ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama bongattu ja vielä kyetty välttämään koska Burger Kingit on vähän hankalan matkan päässä.

   Poista
  2. Ja tänää tuli kotipizza kupongit... voi nyyh :D

   Poista
 3. Joskus se tekee hyvää, mutta kukkarolle parempi sitten valita vaikka einesosaston pizzaa, jos nopeaa mättöä haluaa :) Vaatii kyllä varmasti nyt enemmän sinulta ja mieheltäsi koko arjen pyöritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole kyllä hirveitä hinkuja käyttää sitä vähäistä aikaa kokkailuun, joka arkena on lasten kanssa. Jos vielä pystyisi ennakoimaan askeleen pidemmälle ja tekis isoja satseja viikonloppuna. Tuntuu vaan, että ihan sama kuinka paljon ruokaa laittaa, ei se riitä millään yli kahdeksi päiväksi.

   Poista
  2. Iittala outletin kautta kotiin, käyt ostamassa 8l kattilan ja kunnon ison uunivuoan. Kyllä niistä riittää kahdeksi päiväksi keittoa😀

   Poista