torstai 9. maaliskuuta 2017

Kilot vyötäröltä lompakkoon: Vaihe 2

Helmikuussa tuli syötyä enemmän herkkuja kuin tammikuussa. Tuntuu kuitenkin, että olen saanut herkuttelusta yliotteen. Enää olo ei ole addiktoitunut, ei ole PAKKO mässyttää joka päivä suklaata tai tikkareita.

Helmikuun herkut:

 • Laskiaispulla
 • Omar-munkki
 • Suklaalevy
 • N. 10 tikkaria
 • Pala pitkoa
 • Jäätelöpaketti

Onhan tässä vieläkin paljon, mutta lähtötilanteeseen (täältä) verrattuna on tapahtunut huomattava muutos varsinkin henkisesti. Nyt on siis aika käynnistää toinen vaihe:

Ruokavalio kuntoon


Jotta pääsen lopullisesti ylimääräisistä herkuista eroon, tarvitaan muutos päivittäiseen ruokailurytmiin ja ruokavalioon. Olen joskus ollut mukana Fitfarmin valmennuksessa ja nyt haluanko vähän soveltaen noudattaa niitä ruokaohjeita:

6:30 Aamupala: Rasvaton jugurtti+vehnäleseet/kaurapuuro, mehukeitto/marjat

9:00 Välipala: hedelmä

12:00 Lounas: Kotiruokaa, jossa enemmän kasviksia ja vähemmän hiilareita (täysjyvää)

15:00 Välipala: Rahka/hedelmä

17:00 Illallinen: Kotiruokaa, jossa enemmän kasviksia ja vähemmän hiilareita (täysjyvää)

20:00 Iltapala: Rasvaton jugurtti/rahka+vehnäleseet/kaurapuuro, mehukeitto/marjat

Luulisi, että tällä listalla ei nälkä pääsisi yllättämään ja ylimääräiset leivät, lihapullat, nakit, juustonpalat ja ne makeat herkut jäisivät syömättä. Viikonloppuisin mennään vähän eri kellonajoilla ja syödään silloin kuin lapsetkin eli noin kolmen tunnin välein.

Fitfarmin dietti maksoi paljon; rahkaa, marjoja ja pähkinöitä joka välissä. Tämä on köyhän miehen ja vähän vähemmän kunnianhimoisen mielen dietti. Rahkat on osittain korvattu jugurtilla ja marjat mehukeitolla. Pähkinät ostetaan alennuksesta.

Aloitus seuraavan kauppareissun jälkeen eli sunnuntaina.

11 kommenttia:

 1. Meikämanne kuihtuisi olemattomiin tuollaisella hötöllä. Missä rasva? Itse vedän pähkinöitä, voita ja oliiviöljyä suoraan pullosta. Tätä kautta tulee varmaan 1000kcal per päivä. Eikä näy missään. ;) Päinvastoin, noilla jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on siinä peruskotiruuassa rasvaa. Pähkinöitä voi lisäillä vaikka aamupalaan. Mulla on vielä kaapissa 5€/kg ostamani cashewpähkinät.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää ruokavalio! Hienosti olette kyllä myös onnistunut vähentämään herkkujen määrää lähtötilanteesta.

  VastaaPoista
 3. Eihän noita herkkuja ole enää paljon mitään, hyvä =)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä kuulostaa dieetti ja vau miten vähän herkkuja! Taitaa itellä tulla pidempi lista, nytkin tässä rankkaa viikkoa nollailen kekseillä ja punaviinillä vaikka lounaskin oli kamalan tuhti pasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla alkoi tällä viikolla nelipäiväinen työviikko ja huomaa kyllä, että tekis melkoisen paljon taas mieli herkutella. Mutta onneksi ei ole mitään. :)

   Poista
 5. Tuo herkkujen ja leivän pois jättäminen on yksi olennainen osa painon pudotusta ja vatsan pienenemistä. Kanaa, kalaa, kaurapuuroa, raejuustoa ja kasviksia olkoon tuleva ruokavaliosi.

  VastaaPoista
 6. Hienoa! Sokerin kontrollointi on tärkeää! Se ottaa helposti yliotteen!

  VastaaPoista