keskiviikko 3. elokuuta 2016

Heinäkuun parhaat säästöt

1. Autovakuutuksen alentaminen - 300 €/Vuosi

Vaihdoin auton vakuutuksen huippukaskosta etukaskoon. Kattavampi vakuutus oli vain jäänyt autonvaihdon yhteydessä. Joudun olemaan ilman sijaisautoa, lasivahingonkorjausta tai parempaa lunastuskorvausta. Ei haittaa. Elokuussa kilpailutetaan kaikki vakuutukset.

2. Ruokaostoksien suunnittelu - 150 €/kk

Erilaisia toimenpiteitä tehty. On vaihdettu kauppaa, tehty ostoslista, valittu tarjoustuotteita ja kaupan omia merkkejä, tuijotettu kilohintoja ja tyhjennetty kaappeja.

3. Lomailu kotiseudulla ja risteilyn siirtäminen elokuulle - 500 € (arvio alkuperäisen lomasuunnitelman mukaan) 

Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä viikon road tripille maakuntiin ja ruotsinristeilylle. Säästettiin ylimääräisistä bensa-,  ruoka- ja pääsylippukuluista arviolta 370 euroa,  kun jäätiin kotosalla ja hyödynnettiin paikallisia ilmaiskohteita. Risteily siirrettiin elokuulle jolloin Torista ostamani etukuponki on voimassa.

4. Lisätienestejä + 160 €

Tein kaikki mahdolliset harrastukseen liittyvät lisätienestikeikat ja myin Fb-kierrätysryhmässä muutaman tavaran. Nyt elokuussa sitten kirppikselle isomman satsin kanssa.

5. Aku Ankan lakkauttaminen toistaiseksi - 17 €/kk

Lakkautin Aku Ankka-lehden toistaiseksi ja nettiversion lopullisesti. Katsotaan tuleeko hyviä tarjouksia vastaan ja ehkä emme edes kaipaa niitä jatkossa. Nyt kuitenkin jokainen kuukausi on säästöä.


6. Puolivalmiiden ruokien vähentäminen -30€/kk

Olen ollut tarkempi ruokien kilohintoja kanssa, joten olen huomannut itsetekemisen kannattavan. Minulla näin kotosalla ollessani on nyt enemmän aikaa, joten olen itse tehnyt mm. leipää, hernekeittoa, piirakkapohjan, lihapullia, smoothieita ja pulled porkia. Ennen olisin ostanut nuo kaupasta ja maksanut kalliimman kilohinnan. Aina tosin säästetty raha ei ehkä ole vaivan väärti vaan jatkossa saatan myös turvautua puolivalmiisiin.

7. Herkkujen vähentäminen -140 €/kk

Laskin kesäkuussa auki meidän kuluttaman herkkumäärän ja järkytyin. Heinäkuussa pystyimme haastebudjetissa ja olemme onnistuneet säästämään sievoisen summan rahaa ja kai muutaman kilonkin.

8. Shoppailut kuriin - 60€/kk

Normaalisti olisi käynyt heinäkuun alennusmyynneistä muutaman vaatekappaleen ostamassa. Nyt en osta mitään. Olen päättänyt pistää shoppailut jäihin töihin paluuseen asti. Tietenkin, jos jotain oleellista hajoaa, niin sitten ostan. Kotiin olen muutaman asian joutunut hankkimaan ja lapsille pari heräteostosta. Kävin myös kaappeja läpi ja heitin pois monta jätesäkillistä tavaraa. Nyt tiedän paremmin mitä meiltä löytyy, joten kiusaukset on helpompi välttää.

 Jos oltaisiin eletty kuten ennen, olisi kulunut noin 800 euroa enemmän. Säästöön ei kuitenkaan noin suurta summaa jäänyt, koska tämä kuukausi oli ensimmäinen Kelan äitiyspäivärahoilla eletty, monet laskut sattuivat tälle kuull ja matkustaminen olisi rahoitettu säästöillä. Tarkemmin heinäkuun budjetista täällä.
5 kommenttia:

 1. Hyvin säästetty, jatka samaan malliin =)

  VastaaPoista
 2. Aika vaikuttavia summia olet saanut säästettyä. Se on jännä, että vaikka oma talous olisikin trimmattu huippukuntoon, niin aina löytyy turhia kustannuksia, joista voi säästää.

  Yksi asia, millä kauppalaskua voisi pienentää ja ehkä hieman tienatakin, on marjojen ja sienien kerääminen. Edellyttäen tietysti, että oma aika ja kiinnostus riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienestys ja marjastus on kyllä mukava puuhaa. Olen tänä vuonna ehtinyt vain kerran, mutta mustikoita oli vaikea kerätä, kun vauva roikkui rintarepussa ja kantarellit olivat jossain ihan muualla. Pakkasesta löytyy vielä viime vuotisia suppilovahveroita ja mustikat ja mansikat ostin kun löysin hyvän tarjouksen. Aion kyllä vielä mennä metsään uudestaan. :)

   Poista
 3. Jatka vain tuota rataa. Hyvin menee! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tsempeistä. Itsellä hyvä mieli hyvästä kuukaudesta. Ja painokin oli tippunut sittenkin 1,5 kiloa, mistä saa varmasti kiittää tuota herkkusäännöstelyä. :)

  VastaaPoista