torstai 9. helmikuuta 2017

Taloudellinen hiustyyli

Siinä missä päivitin vaatteeni töihinpaluuta ajatellen, päivitin myös hiustyylini. Ennen äitiyslomaa kävin kuuden viikon välein kampaajalla vähintään värjäämässä juurikasvun. Nyt edellisestä kerrasta oli yli puoli vuotta.

Hiukseni olivat ehtineet venähtää pidemmiksi kuin ikinä, päälaelta latvoihin pituutta oli noin 70 senttiä. Mitä tehdä hiuksille, jotta ne näyttäisivät tyylikkäiltä ja olisivat silti edullisesti huollettavissa?

Edullisinta olisi olla tekemättä mitään. Oma värini on kuitenkin  näkynyt hiuksissani viimeksi 90-luvulla, joten kasvatus omaan luonnolliseen lookkiinsa on liian pitkä ja tuskallinen vaihtoehto.

Toinen millä säästäisi pitkän pennin on itse tekeminen tai kampaajaystävien hyväksikäyttö. Valitettavasti lähipiiristäni ei hyväksikäytettäviä löydy. Värjäsin itse hiukseni vuosikausia kaupan väreillä. Näin pitkiin ja paksuihinkin hiuksiin on todella vaikea saada tasainen väri ja se vaatii useamman purkin laiton. Ongelmana on myös värin löytyminen.  En nyt tummempaa halua ja vaaleat eivät värjää näitä kunnolla.

Paljon hyviä ja vähän huonompiakin syitä päätyä ammattilaisen pakeille. Kampaajalla on kaksi tapaa säästää kustannuksista: 1. Pidempi käyntiväli 2. Vähemmän toimenpiteitä/lyhyemmille hiuksille.

Lähdin siis kampaajalle nämä kaksi ajatusta mielessäni. Väriksi tällä kertaa ilmoitin haluavani eksoottisen Niinlähelleomaaväriäkuinpääsee-värin. Ja pituudesta uskalsin ottaa noin 20 senttiä pois. 

Jos päässäni oleva väri todella on lähellä omaani, pystyn hyvin venyttämään seuraavaa käyntiä puolella vuodella ja silti näyttää siistiltä. Se valitettavasti selviää vasta ajan kanssa. Pidempi käyntiväli säästäisi minulle vuodessa ainakin 700 euroa. Myös leikkaus extrapitkistä keskipitkiksi vähensi kuluja nyt ja tulevaisuudessa. Esimerkiksi toisessa pääkaupungin kampaamossa keskipitkien hiusten värjäys maksaa 84-97 € ja extrapitkien 108-121 €. Ero siis noin 20 %.

Voi olla, että ensi kerralla käytän muuta kriteeriä kuin taloudellisuutta, mutta toistaiseksi hiukseni tuntuvat ja näyttävät hyviltä. Paluu luonnollisuuteen oli radikaali veto, mutta kaivattu vaihtelu.

7 kommenttia:

 1. Itse olen opetellut leikkaamaan pitkät hiukseni kotona - mitään suurta tyylimuutosta tai mallinvaihtoa en ala tekemään, mutta kun latvoista leikkaa 1-2 cm tasaisin väliajoin, hiukset näyttävät ja tuntuvat todella hyvältä.
  Kasvatin myös oman värini takaisin.. Ei kuitenkaan tuskallinen prosessi, sillä ensin värinpoistot kotona, ja kampaajalla laitettiin lähelle omaa sävyä oleva semikestoväri. Poispeseytyvien sävytteiden avulla pääsee pahimman kasvatusvaiheen yli, ja ombre-värjäyksellä ei ole juurikasvua lainkaan :-)
  Suosittelen omaa väriä! Itse pelkäsin miltä se näyttää fantasiamaiseen punatukkaan verrattuna, mutta oikeastaan sopii parhaiten ihon sävyyn ja silmien väriin. Plus hiukset on paremmassa kunnossa kuin koskaan!
  Sen lisäksi että kukkaro kiittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just näin mäkin ajattelin ja mullakin nyt siis sävyte päässä. Toivottavasti ei tuu juurikasvua!

   Poista
 2. Mulla on nyt n. 75 cm pitkät hiukset, kun puolisoni leikkasi niistä muutama viikko sitten n. 10 cm pois. :D
  Mulla on teini-ikäisestä lähtien ollut joko pitkät tai extrapitkät hiukset. Värjäytin niitä kampaamossa aluksi noin puolen vuoden - vuoden välein, useimmiten kokovärjäys. Lukion jälkeen aloin käydä suunnilleen 2 vuoden välein, ja useimmiten otin kahdella värillä koko pään raidat. Raitojen kanssa näytti ihan kivalta, vaikka juurikasvuakin tuli.
  Muutama vuosi sitten päätin lopettaa toistaiseksi värjäämisen, kun olin lukenut yhä enemmän värien allergisoivuudesta, ja kun muistissa oli omakin taipumus atooppiseen ihottumaan, mm. päänahassa. Värjäsin hiukseni viimeksi kai viisi vuotta sitten. Omaan perusruskeaan väriini olen nyt jo hyvin tottunut. Koska lopetin hiusten värjäyttämisen, lopetin myös kampaamossa käymisen, ja aloin leikata kotona itse (tai puoliso). Viidessä vuodessa mulla on hiuksiin mennyt siis 0 €, jos nyt ei markettishampoota ja hiustenhoitoainetta lasketa. Jos jatkossa aion kampaajalle mennä, niin ne on kyllä ehdottomasti ne raidat mitä otan. Tai sitten joskus vanhana siirryn lyhyisiin hiuksiin, joita en enää osaa itse leikata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on mullakin toiveena. Tosin jos mun omat hiukset on harmaat tai muuten vaan elottoman väriset, saatan tarttua taas purkkiin. Ja raidat oli toinen mitä harkitsi nyt ja olisin sitten antanut oman värin tulla siellä taustalla.

   Poista
  2. Oma väri näyttää yleensä juurikasvuna todella harmaalta ja värittömältä, mutta siinä vaiheessa, kun koko tukka alkaa olla kokonaan omaa väriä, ei se olekaaan yhtään hassumpi. Minäkin luulin oman sävyni olevan maantienharmaa, mutta se onkin kiva tummanvaalea. Ihan päätä huimaa, kun laskee, miten paljon säästää kampaajakuluissa. Kokeile ihmeessä! :)

   Poista
  3. Tuo on niin totta, muutaman sentin juurikasvusta ei voi vielä ollenkaan päätellä hiusten todellista väriä! Luonnollisen värisissä hiuksissa on aina oikeasti huima sävyjen kirjo ja tosiaan yleensä sopivat kantajalleen parhaiten.

   -Jenni

   Poista