perjantai 3. helmikuuta 2017

Pukeutumisneuvojan pakeilla

Huonosti istuvat, epäsiistit ja huonolaatuiset työvaatteet on aika päivittää tyylikkäiksi, hyvälaatuisiksi ja minulle sopiviksi ennen töihinpaluuta. Päätin jo puoli vuotta sitten, että kerään rahaa ja lahjoituksia uuden businessgarderobin ostoa varten ja teen sen pukeutumisneuvojan avustuksella.

Stockmannilla toimii Personal shopper-palvelu, joka kulkee myös nimellä muotipalvelu tai pukeutumisneuvonta. Palveluvaihtoehtoja naisille on kolme: tunnin tyyliperehdytys, täydellinen tyylipäivitys (2h) ja alusvaatteiden A ja O. Palvelun hinta on 20 euroa, paitsi jos omistaa First- tai Exclusive-kanta-asiakaskortin, jolloin se on ilmainen. Minä tein varauksen kätevästi netissä ja valitsin kahden tunnin päivityksen. Paluupostina ajanvarauksesta sain linkin kyselylomakkeeseen, johon täytin kokoni, toivomukseni ja tarpeeni.

Tapaaminen

Keskustan Stockmannin muotipalvelu toimii naisten alusvaateosaston yhteydessä, portaita alas laskeuduttaessa löytyvästä tilasta. Me suuntasimme paikalle kolmen sukupolven voimin ja lastenvaunut sai kulkemaan alas pienellä hissillä. Paikalla minua odotti ystävällinen ja reipas nainen. Vauhdikkaasti hän ohjasi minut huoneeseen, jossa odotti rekillinen vaatteita ja pukeutumistilat. Esitietojen perusteella hän oli valinnut rekkiin joukon minun koolleni sopivia housuja, paitoja, mekkoja ja hameita. En ehtinyt kissaa sanoa, kun päälläni oli jo ensimmäinen vaatekerta. Olen kokenut jakun oston erityisen haastavaksi mittasuhteitteni vuoksi ja kas kummaa, tämä jakkuhan istui. Se ei ollut liian tönkkö ja hintakin oli miellyttävä. Sama toistui housujen kanssa.


Toiveita tyylin suhteen
Siistit, mutta ei liian viralliset vaatteet
Helppohoitoiset eli ei liikaa silitettävää ja pesukonepesu ehdotonta
Budjettiin sopiva (-1 000 €)
Helposti yhdisteltävät
Väriä saa olla


Reippaalla tahdilla edettiin ja varsin hyvin oli tämä ammattilainen onnistunut toiveeni täyttämään. Tietenkään kaikki vaatteet eivät minulle sopineet ja näistä totesimme molemmat heti, että Ei jatkoon! Minun onnekseni kaikkein kalliimmat vaatteet eivät istuneet. Olin etukäteen päättänyt olla ennakkoluuloton ja kokeilla kaikkea. Pukeutumisneuvoja kävi välissä täydentämässä rekkiä muutamalla mekolla, mutta tällä kertaa mekkoa ei istuvuuden tai kuosin puolesta löytynyt.

Kun kaikki vaatteet oli kokeiltu, oli valinnan aika. Osa oli kokeilun yhteydessä laitettu Kyllä-, osa Ei- ja muutama Ehkä-pinoon. Muutamaa vaatekappaletta pähkäilin enemmän, mutta tiedän entuudestaan, että jos jokin epäilyttää, kannattaa se jättää kauppaan. Palautuksen mahdollisuus on myös olemassa ja muutaman vaatteen kanssa halusin miettiä asiaa yön yli.

Lopullinen lista
Toppi 60 €
Pusero 40 €
Housut 90 €
Pusero 40 €
Hame 175 €
Neuletakki 40 € 
Toppi 50 €
Lyhyt hihainen pusero 36 €
Housut 90 €
Pusero 50 €
Jakku 130 €
Neuletakki 40 €Yhteissummaksi tuli 841 euroa. Maksoin tuosta 500 euroa lahjaksi saaduilla lahjakorteilla ja loput omasta pussistani. En ole ikinä käyttänyt jakkuun yli satasta tai toppiin kuuttakymppiä. Nämä tuntuivat kuitenkin niin hyviltä ja laadukkaita, että nyt päätin ne ostaa. Vaatteet ovat keskenään yhdisteltävissä ja niitä voi käyttää kotoa löytyvien vaatteiden kanssa, jolloin mukaan saadaan lisää väriä ja rentoutta. Kotimatkalla ostomorkkis uhkasi iskeä päälle, mutta pystyin kuitenkin perustelemaan ostokset itselleni tarpeellisiksi.

Tarvitsen uusia työvaatteita.  Tyylikkäät työvaatteet parantavat itseluottamusta,  mikä taas vaikuttaa uraan positiivisesti.

En ole ostanut itselleni yhtään vaatekappaletta edelliseen seitsemään kuukauteen. Keskimääräiset vaatekuluni ovat olleet noin 80 euroa kuussa, joten tuolla 560 euron säästöllä helposti rahoitettiin oma osuuteni näistä.

Vaatteilla pitäisi pärjätä vuosia ja niitä on helppo täydentää halpisketjujenkin perus t-paidoilla, neuleilla ja farkuilla.


Seuraava päivä


Toinen neuletakki ja hame alkoivat mietityttämään. Käyn palauttamassa ne ja ostan tilalle 70 €:n hameen. Erotuksena saan 145 euroa tililleni ja suuntaan H&M:än täydentämään settiä. Sieltä tarttuu mukaan vielä:

Sukkahousut 10 €
Leggingsit 10 €
Hanskat 5 €
Neulepaita 20 €
T-paita 5 €
Neuletakki 10 €
Neulepaita 20 €


Vahva suositus!


Lopulta ostin 18 vaatekappaletta ja maksoin niistä 780 euroa. Onhan summa iso ja tällaiselle kitsaalle säästäjälle aiheuttaa sydämentykytyksiä. Ehkä hieman enemmän väriä ja mekon olisin halunnut, mutta kokonaisuutena kokemus oli ehdottomasti positiivinen. Voin suositella muille kaltaisilleni laiskoille tai hukassa oleville shoppaajille. Uskon vahvasti, että vaatteet olivat sijoitus uraa silmällä pitäen ja ne kestävät huomattavasti kauemmin kuin vaatteet, joita normaalisti ostan. Myös saamillani ammattilaisen vinkeillä osaan ehkä jatkossa valita itselleni istuvampia ja tyylikkäämpiä vaatteita. Tässä vielä linkki aiempaan kirjoitukseeni "Miltä näyttää menestyvä nainen?"

14 kommenttia:

 1. Uskon että pärjäät pitkään tuolla vaatekerralla joten ... hyvät kaupat teit ja business uskottavuus on taattu.

  Tsemppiä arjen pyöritykseen!

  VastaaPoista
 2. Oo, kiva että meni mukavasti ja sait itseäsi miellyttävät vaatekappaleet heti! Himottaisi vielä nähdä minkä tyylisiä ostit (sisäinen shop-a-holic nousi pintaan). Tuolla perussetillä pääset pitkälle ja jatkossa voit uusia kappaleen kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Nyt tiedän minkälainen peruspaita kannattaa ostaa ja se näyttää paremmalta hyvien housujen tai jakun kanssa. En viittynyt laittaa kuvia vaatteista anonymiteetin vuoksi, voisihan mä kuitenkin muutaman kuvan twitterissä jakaa (@6vsuunnitelma) vaikka huomenna.

   Poista
 3. Kiitos tästä postauksesta! Minuakin himottaisi kovasti nähdä, millaisia ovat ammattilaisen suosittelemat tyylikkäät työvaatteet. Itse en paljoa vaatteista tiedä, mutta Stokkalla olen hypistellyt joskus Ril'sin juhla/bisnesvaatteita ja niiden laadun kyllä tuntee ja näkee saman tien. Hinnan puolesta vaatteet kyllä tarvitsevat paljon tärkeämmän sijoituskohteen kuin minun arkinen elämäni.
  Tulevia työjuttuja silmälläpitäen tulen kuitenkin ehkä tarvitsemaan jakun jossain välissä lähitulevaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei munkaan budjetilla ihan Ril'siä osteta :). Voisin muutaman kuvan twitterissä jakaa kunhan kerkiän semmoisia ottaa.

   Poista
 4. Laadukkaat työvaatteet tekee kyllä ainakin omalle fiilikselle ihmeitä :) Pitäisikin käydä ostamassa pari uutta jakkua/bleiseriä :)

  VastaaPoista
 5. Tuossa asiakaspalvelu on kyllä kohdillaan! Olisin kuvitellut tuon palvelun maksavan enemmänkin. Turhaan "surkuttelet" rahasummaa, joka meni vaatteisiin. Edellisiä kompaten, uskon, että näillä pärjäät tovin ;) Jos haluaa menestyä, on pakko satsata itseensäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yllättävän edullinen. Minä onnistuin saamaan vielä ilmaiseksi, koska äidin exclusive-kortti kelpasi eikä omaa tällä kertaa tarvittu :)

   Poista
 6. Hyvältä kuulostaa! Omissa haaveissanikin olisi vastaava, mutta se odottakoon sinne saakka, että ASP-säästö on paketissa ja asuntolaina saatu maksettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tosiaan suositella ja parastahan tuossa oli näin pienten lasten äitinä, että sai kerrankin ajatella vain itseään :)

   Poista
 7. Hyvä että rättikaupat onnistuivat :) Hmm senkö takia en ole vielä saanut ylennystä kun en panosta tarpeeksi vaatetukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just siks! No ei kai se mikään syy voi olla, mutta sillä saattaa olla vaikutusta ainakin sekundääristi. 😀

   Poista