maanantai 6. helmikuuta 2017

Kilot vyötäröltä lompakkoon: uusi tuleminen

Aloin seuraamaan herkkujen kulutusta viime kesänä, kun huomasin meidän tuhlaavan järjettömän määrän rahaa sokeriin joka kuukausi. Lähtötilanteessa euroja kului kuussa yli kaksi sataa, joten jotain oli asialle tehtävä. Hyvin helposti saimme vähennettyä kulutuksen kymppiin per tyyppi per viikko. Vieläkin kulutus oli liiallista, mutta tuosta vähentäminen tuntui mahdottomalta ja tunnustin jo tappioni sokerille. Loppuvuotta kohden tilanne vain paheni ja sorruin ahmimaan suklaata ja munkkeja kaksin käsin.

Nyt, ja tietenkin tammikuussa kuten muutkin tuuridiettaajat, olen saanut pienen niskalenkin herkuista. Tässä tammikuun herkkutilastoa pelkillä minun luvuillani:

 • 2  × suklaalevy
 • 1 × Omar-munkki
 • 28 × tikkari
 • 1 × suklaapatukka

Rahassa tämä näkyi siten, että koko talouden herkkulasku taammikuussa tippui 80 eurosta noin 50 euroon. Näistäkin muut paitsi pari tikkaria ja patukka ajoittuvat alkukuuhun. Erityisen ylpeä olen siitä, että olen selvinnyt monesta kauppareissusta ostamatta yhtään herkkuja itselleni. Tästä on hyvä jatkaa ja odotankin jo innolla helmikuun katsausta!

Ps. Jos joku tarjoaa, saako silloin ottaa?

Aloitustilanne täällä
Tilanne ensimmäisen kuukauden jälkeen
Sokeriaddikti ilmoittautuu
Plörinäksi mennyt syyskuu


11 kommenttia:

 1. Hui! Meillä syödään karkkia ehkä kerran kuussa, silloin jokaiselle oma 200- 300g pussukka ostetaan. Ja pullastahan luovuttiin säästösyistä monta kuukautta sitten.

  Päätös vaan että et osta niin se on siinä, pysy tiukkana👍

  Ja jos joku tarjoaa, silloin saa ottaa 2😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailtavaa itsekuria. Minulle ongelmia on tuottanut imetys, se on saanut makeanhimot heräämään pahemman kerran.

   Poista
 2. Itsellä se ongelma, että aineenvaihdunta sen verran nopeaa, että ylipainon syntyminen melko hidasta. Suklaa oli aikaisemmin isoin synti kun viikonloppuna meni helposti yksi Fazerin rasia. Homma pysähtyi kuin seinään kun huomasin, että Fazerin suklaa aiheutti kystistä aknea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei myöskään näy juurikaan painossa, mutta viisi kiloa voisi silti tiputtaa, eivätkä herkut ainakaan auta. Nyt olen saanut kierteen katkaistua ainakin hetkellisesti ja osasyynä ovat kipeät aftat, jotka tuntuvat pahenevan suklaan myötä.

   Poista
 3. Huikea tiputus, onnea! Itselläni sokeriaddiktio on paha, iltapäiväväsymykseen kaipaa jotenkin sitä makeaa, etenkin jos ruokailut eivät ole olleet "reilassa" aamiaisella ja lounaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo iltapäivät on pahoja ja sit illat kun lapset on saatu nukkumaan.

   Poista
 4. Itselläkin vähän ongelmia tuon sokerin kanssa, varsinkin keksit tuppaavat maistumaan välillä liiaksikin =D

  VastaaPoista
 5. Niitä kun ei osta niin niitä ei ole sitten kotona kaapissa tai käsilaukussa saatavilla silloin kun himo iskee. Se on se mun pointti. Kyllä minunkin tekee joka päivä päivällisen jälkeen karkkia/pullakahvia mieli mutta pelkkään kahviin on tyytyminen kun muuta ei talosta löydy.

  Paitsi tänään; mummo oli ostanut tarjouksesta kaikille Runebergin tortut... 315kcal yhdessä tortussa... ja söin yhden kokonaisen ahneesti😛

  VastaaPoista
 6. Herranen aika! Katsoin juuri tuon sinun lähtötilanteen. Tammikuussa ei siis mennyt enää käytännössä mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mitään :) vaikka noissa edellisissä on mukana myös miehen herkut ja tässä vain omani.

   Poista