torstai 20. lokakuuta 2016

Voit repiä laskun

Suomalaisilla on tapana enemmän valittaa kuin kiitellä asiakaspalvelua. Viimeisen kuukauden aikana olen soittanut kolme puhelua koskien epäselviä laskuja. Jokainen asiakaspalvelija oli varsin miellyttävä ja asiantunteva. Mikä parasta, näiden puheluiden avulla säästin yhteensä noin sata euroa.

1. Puhelu: DNA

DNA:lta tuli vajaa 13 euron lasku. Lasku sisälsi maksun maksumuistutuksesta, tv-kortista sekä tv-sopimuksesta ja hyvityksen kesken kuuta loppuneesta sopimuksesta. Lasku oli aiheeton maksumuistutusmaksua ja hyvitystä lukuun ottamatta. Hetken selvittelyn jälkeen mukava asiakaspalvelija lupasi hyvittää koko laskun.

2. Puhelu: Klarna

Sain taas maksumuistutuksen koskien lisätyöhöni ostamaani tarviketta. Maksoin laskun hieman myöhässä, mutta ennen kuin maksumuistutusmaksu oli lähtenyt. Asiakaspalvelija käski repiä muistutuksen ja toivotti hyvää päivänjatkoa.

3. Puhelu: Isännöitsijä

Kun vauva syntyi, laitoin sähköpostia vastikevalvontaan, jotta vesimaksua korotettaisiin. En koskaan kuullut asiasta takaisin ja heräsin asiaan viime viikolla. Isännöitsijälle olisi ollut oikeus periä 90 euroa vesimaksuja jälkikäteen, mutta asiakaspalvelija ilmoitti, että sovitaan vesimaksu alkavaksi vasta marraskuusta.

Aiemmin kirjoitin siitä kuinka kannattaa valittaa, niin saa hyvitystä muiden tekemistä virheistä. Nyt on todettu, että kannattaa myös soittaa ja selvitellä omia mokiaan. Ne saatetaan unohtaa, jos toisessa päässä on reilu ammattilainen ja itse myöntää virheensä ja käyttäytyy asiallisesti. 

Sanottakoon vielä, että itsellä ei todellakaan ole tapana jättää laskuja maksamatta. Nyt niin sattui käymään kahdesti lyhyen ajan sisällä. Varmaan kertoo jotain allekirjoittaneen vireystilasta, joka saavutetaan, kun pari kuukautta herätään tunnin välein lähes joka yö tyynnyttelemään itkuista vauvaa. Mutta se on sitten eri tarina...6 kommenttia:

 1. Pieni vaivannäkö kannattaa! Todennäköisesti joistain noista (tuo tv-kortti) olisit saanut jälkikäteen firmalta rahat takaisin, mutta noissa muissa tapauksissa olisit ehkä joutunut maksamana kaiken. Itse joskus maksamiseen liittyvässä puhelintyössä olen saanut asiakkailta kuulla satoja kertoja: "Voinko nyt siis repiä tämän laskun, onhan se mielestäni aiheeton?".. Hmm no mitäpä jos selvitetään ensin ja ei revitä vielä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tulisi kyllä ikinä mieleen ehdottaa itse repimistä.

   Poista
 2. Hämmentävän paljon erikoisia laskutilanteita =D Itselleni ei tule yhtään lähivuosilta mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö? Luulen, että siksi niitä on näin paljon, koska olen kiinnittänyt enemmän huomiota laskujen sisältöön. Ennen vain maksoin kaiken mukisematta.

   Poista
 3. Tuossa tapauksessa 2 ei olisi tarvinnut soittaa mihinkään, kun olit kerran maksanut maksun ennen muistutuksen tuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä laskussa luki jotenkin, että jos lasku on maksettu ennen muistutusta, tulee maksaa vain muistutusmaksu ja viivästyskorko. Sen takia soitin :)

   Poista