torstai 6. lokakuuta 2016

Säästöhaaste: lisää ostoksettomia päiviä

Viimeiset kaksi kuukautta ruokaostoksemme ovat olleet noin 500 euroa kuussa, mikä on kaksi sataa vähemmän kuin viime vuonna keskimäärin. Olemme tehneet kauppalistaa, vertailleet Lidliä S-ryhmään ja Prismaa S-markettiin, tyhjentäneet ruokakaappeja, hyödyntäneet halpisreseptejä, tutkineet kilohintoja, ostaneet alelihoja ja juosseet tarjousten perässä. Keinot alkavat olla loppu.

Viime kuussa kävin ostoksilla 19 päivänä. Näiden laskemisessa ei ole huomioitu tililtä maksettuja laskuja tai henkilökohtaista tililäni. Näinä 19 päivänä tein 26 korttiostoa, joista melkein kaikki ruokakauppaan. Varmasti suurimmalla osalla kerroista mukaan tarttui heräteostoksia. 

Haastan itseni käymään vähemmän kaupassa. Sopiva tavoite tälle kuulle voisi olla 13 käyntiä eli noin kolme/viikko. 


Kuinka usein sinä käyt kaupassa?

11 kommenttia:

 1. Ideaali olis yksi käynti (tai yksi kierros useammissa kaupoissa). Välillä tulee käytyä ajanvietteeksi tai jos kavereiden kanssa suunnitelmat vaatii sellaista. Mutta jotenkin sitä varmaan sinnittelee ilman herkkuja jos niitä ei ole, kun on päättänyt käydä kaupassa ajankohtana x ja x.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin mäkin tän näen. Ei viitti pelkkien hrekkojen takia kauppaan lähteä.

   Poista
 2. Kerran viikossa ostan "isot ostokset", kuten lihat ym. kunhan olen suunnitellut viikon ruokalistan. Sen lisäksi haen maitoa, leipää ja hedelmiä n. 2 kertaa viikossa. Eli kolme kertaa viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mekin ollaan pyritty tekemään, mutta noita pienempiä käyntejä sattaakin tulla tehtyä joka toinen päivä.

   Poista
 3. Tuleehan tuolla käytyä ihan liian usein. Elokuun aikana tekemässäni seurannassa ostoksettomia päiviä oli 10kpl, siitä voisi olla hyvä jatkaa viiteentoista jossain vaiheessa kun jaksaa oikein yrittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi ollakin sinun blogisi, mistä idean käyntien laskemiseen sain. Kiitos siitä!

   Poista
 4. Me jätetään nykyään aina auto kotiin, kun käydään kaupassa. Ihmeesti karsii noita käyntejä (ja ostosmäärää). Samalla tavalla mennään, kuin "Haavena vainko oot mun?", eli kerran viikossa isot ostokset ja muutamia pienempiä täydennyskertoja viikon aikana. Ideaali olisi 30-40€:n ostokset + 2 x alle 10€:n ostokset. Näiden lisäksi käydään ulkona syömässä ainakin yhtenä päivänä viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin ajattelen, et jos isolta kauppareissulta jättäisi auton kotiin, tulis ostettua vähemmän ja siksi täytyisi täydentää useammin ja enemmän? Mutta hyvältä toi teidän summa kuulostaa.:)

   Poista
 5. Tulee käytyä ruokakaupassa noin 4 kertaa viikossa. Eri kaupoista ostan eri ruokia, lidl'stä pyrin ostamaan mahdollisimman paljon. Perjantaina tulee ostettua viikonlopun ruuat, ehkä saattaa jäädä jotain alkuviikkoonkin. Kun käy muut kuin perjantain kauppakäynnit ilman autoa, niin ei tule ostettua liikaa. Minusta tuntuu, että jos käyn useamman kerran viikossa kaupassa ei tule niin hamstrattua ruokaa varoiksi. Heräteostoksia tulee silti ostettua silloin tällöin.

  VastaaPoista
 6. me käydään kaupassa 1-2 krt/viikko ostamassa vain ruokaa. Ostan kerralla noin 150-200€ ruokaa. pakastimeen menee paljon leipää ja lihoja. niitä sitten pitin viikoa otetaan sulaan. Kun kerralla ostaa kunnolla, niin lähinnä maito ja hedelmät saattavat loppuaennen uutta kauppa päivää. Niitä siis haen toisella käynnillä muutamalla kympillä. Meitä 5 syömässä mistä 3 aikuista.

  VastaaPoista
 7. Me käydään kerran viikossa lidlissä ja jos sieltä ei löydy jotain erikoistuotetta niin sitten käydään myös tuossa lähikaupassa. Keskimäärin kerran viikossa tulee haettu lähikaupasta myös jotai herkkua jotenka voisi sanoa että 2 kertaa viikossa käymme kaupassa.

  VastaaPoista