lauantai 28. tammikuuta 2017

Hyvä turvaistuin halvalla?

Meillä on edessä uuden autoistuimen osto vanhemmalle lapselle. Nopea vilkaisu nettiin kertoo, että hinnat pyörivät satasen ja tonnin välillä ja malleja on pilvin pimein. Miten löytää turvallinen ja edullinen istuin kymmenien joukosta? Ajattelin nyt valottaa meidän valintaprosessia,  jotta löydämme meidän kriteereillemme parhaan turvaistuimen.

1. Kriteerit


 • Turvallisuus
 • Mahdollisimman pitkä käyttöikä
 • Mahdollisimman edullinen
 • Isofix-kiinnitys
 • Ei pinkkiä
 • Saatavilla nettikaupasta


2. Autoliiton testit


Ihan ensimmäiseksi surffaan itseni autoliiton sivuille katsomaan testituloksia. Tässä vaiheessa järkevää on ostaa istuin, joka menee mahdollisimman pitkään. Päädyn tutkimaan tarkemmin vain 9-36 kiloiselle tarkoitettuja penkkeja,  joilla pärjätään jopa seuraavat kymmenen vuotta. Haussa rajaan muut paitsi hyvän ja erinomaisen arvion saaneet pois. Karsin pois vielä ne, joilla on sanallisissa arvioissa miinusta turvallisuuden kohdalla.


3. HintavertailuSeuraavaan vaiheeseen eli hinnan tarkistamiseen meillä on viisi kandidaattia. Vertaa.fi vertailee joidenkin istuinten hintoja, mutta kannattaa lisäksi tehdä omaa tutkimusta. Tässä lopullinen lista hinnoilla:
 • Joie Trillo Shield: 139 € (norm. 160 €), www.pinkorblue.fi
 • Cybex Pallas 2: ei löydy hintatietoja
 • Cybex Pallas 2-fix: 294,90 €, www.verkkokauppa.com
 • Cybex Pallas Fix: 257,50 € (edellisen kauden malli) www.pinkorblue.fi
 • Kiddy Guardian Pro 2: 289 €, www.babystyle.fi

Joie Trillo Shield-istuin (AL:n arvostelu täällä) selviää kirkkaasti voittajaksi testien ja hinnan puolesta.

4. Sovitus


Seuraavaksi on vuorossa sovitus. Kaikki etupalkilliset istuimet kannattaa sovittaa ja käymmekin lastentarvikeliikkeessä kokeilemassa samantyyppistä, koska juuri tätä merkkiä ei löydy lähimmistä kaupoista.

Istuin sopii, laitetaan tilaus menemään. Toimitus on ilmainen alle 100 euron tilauksissa. Olen supertyytyväinen, että löysin istuimen, joka oli ominaisuuksiltaan sama ja puolet halvempi kuin muut turvalliset istuimet. Kauppaan päättömästi marssiassani olisin saattanut joutua pulittamaan pari sataa euroa enemmän istuimesta,  jonka laatua ei olisi tullut tarkistettua. Voi istuimen toki ostaa käytettynäkin, mutta ikinä ei ole takeita, että sillä ei olla oltu kolarissa ja käyttöikä muutenkin on lyhyempi.

Ps. Tämä ei ole sponsoroitu teksti vaan ihan oma vertailuni.
9 kommenttia:

 1. Käsittääkseni mikään palkillinen istuin ei ole niin turvallinen kuin 5pistevyöllä oleva. Testeissä liikaa pisteitä saa käytön helppoudella (palkki on helpompi käyttää) ja liian vähän turvallisuudella. Tämä kommentti lähinnä niitä varten jotka vielä miettivät ostamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nuoremmille 5-pistevyö ja selkä menosuuntaan on ihan ehdoton. Nämä ovat tuon 9-36 kg kokoluokan turvallisimmat AL:n testien mukaan. Me emme enää tässä vaiheessa viitsi ostaa toista alle 18 kiloisille tarkoitettua, joka menisi enää pari vuotta. Mutta hyvä huomio, että kaikkien kannattaa selvittää omalle lapselle sopivin istuin. Toinen istuimemme on kokoa 0-18 ja siinäkin säästimme muutaman satasen vertailemalla hintoja. Oli muuten todella vaikea silloin löytää istuinta, joka olisi selkä menosuuntaan ja testeissä arvosanalla hyvä tai erinomainen.

   Poista
  2. Se muuten mihin päädyttiin tuon pienemmän kanssa oli Britax Römer Max fix II, joka sai arvosanan hyvä ja oli vähän moitteita sivutörmäyksen suhteen. Muistan kuitenkin, että oli paras valinta tuolloin ja verkkokaupassa oli vielä hyvä tarjous.

   Poista
 2. Onneksi tässäkin asiassa ollaan kehitytty. Ennen saattoi pikkulapsetkin matkustaa etupenkillä ja vielä ilman turvavyötä. Tai näin olen ainakin teeveestä nähnyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja silloin ennen vauvatkin vaan laitettiin vaunukopassa takapenkille. Huh. Ei tulisi enää mieleenkään.

   Poista
  2. Sun kantsii muuten vaihtaa blogin aikavyöhyke, kommentit ja julkasut näyttää tulevan aina iha ihme aikaan :D

   Poista
  3. Oon huomannut saman ja jonkun ajan vaihdoin, mut ei vaikuttanut tähän. Täytyy tutkia mistä löytyy.

   Poista
  4. No nyt se onnistu ja oli kyllä maailman yksinkertainen juttu. En tiiä mitä oon sitten viimeks tehnyt.

   Poista
 3. Me kiinnitimme huomiota siihen, että istuin oli pärjännyt plus-testissä, koska ruotsalaiset mittaavat tiukimmin kaulan alueella tapahtuvia muutoksia etutörmäyksessä. Pienet niskat, kun painavan pään vuoksi ovat kovilla. Siksi selkä menosuuntaan olisi se suositeltu matkustustapa. Palkki-istuimet ovat suosittuja Keski-Euroopassa kompaktiutensa vuoksi.

  VastaaPoista