perjantai 29. heinäkuuta 2016

Sijoituskohteena lisäkoulutus


Kirjoitin aiemmin siitä, riittääkö Amk-tutkinto uralla etenemiseen. Edelleen olen sitä mieltä, että papereita huomattavasti tärkeämpiä ovat asenne ja kokemus. Lisäkoulutuksesta ei kuitenkaan missään nimessä ole haittaa.

Selailin tänään avoimen yliopiston tarjontaa ja syksyllä taidan päätyä Johtamisen perusteet- kurssille. Se on verkkokurssi, joten lastenhoito on helpommin järjestettävissä. Hintaa tuolla kurssilla on 90 euroa ja pidän sitä sijoituksena, joka tulee vielä maksamaan itsensä moninkertaisena takaisin. Tuon lisäksi ajattelin opiskella itse netissä Sapin tiettyjä ominaisuuksia ja makrojen tekoa Excelissä.

Avoin yo, Johtamisen perusteet, verkkokurssi, syksy 2016, 6 op
SAP- ilmaiskurssit liittyen työpaikallani olevaan projektiin
Excel makrot, itseoppimista verkossa

Riittääkö aika kahden pienen lapsen kanssa? Lapset nukkuvat sen 11-15 tuntia vuorokaudessa ja onhan meillä mummot,  kummit ja isit auttamassa. Avoimen kurssin arvioitu kokonaistyömäärä on 160 tuntia, josta 28h verkko-opetusta ja loput luennoille valmistautumista ja harjoitustyön tekemistä. Kurssi kestää vain vajaa puolitoista kuukautta, joten tahti on tiivis. Sen kestää, kun aihe on mielenkiintoinen ja motivaatio kohdillaan.

Suurin syy, miksi koen järkeväksi näihin ryhtyä, on tienkin urani edistäminen. Kouluttautuminen viestii, että olen motivoitunut ja valmis panostamaan työhöni.  Johtamisopinnoista olisi selkeästi eniten hyötyä,  kun esimiesasemaan olen pyrkimässä. Tuo makrojen opettelu on omaksi ilokseni, koska jostain syystä saan kiksejä Excelin pyörittelystä ja pidän taulukoinnista, kaavojenlaadinnasta ja raportoinnista. Sap-koulutus helpottaa töihinpaluuta.

Onko muilla tullut harrastettua itsensä vapaaehtoista kuluttamista työn ohella ja kuinka se on otettu työpäikalla vastaan?10 kommenttia:

 1. En ole Amk:sta valmistumisen jälkeen käyttänyt vapaa-aikaani omatoimiseen opiskeluun, mutta työnantajani tarjoaa vuosittain mahdollisuuden käyttää työaikaa kouluttautumiseen. Tähän asti työnantajani on myös maksanut talon ulkopuolelta hankittua, usein melko kallistakin, koulutusta ja olen hyödyntänyt tätä mahdollisuutta joka vuosi.

  Omalla alallani arvostetaan suuresti sertifikaatteja, joita on itsellekin kertynyt jo aika nippu. Työnantajan tuella olen onnistunut hankkimaan sertifioinnin, jota arvostetaan todella paljon, mutta joka löytyy Suomessa kohtuullisen harvalta.

  Mitä hyötyä minulle on sitten koulutuksista ja sertifioinneista ollut? Tietenkin ne ovat syventäneet asiantuntijuuttani, parantaneet ammattitaitoani, tuoneet itseluottamusta ja auttaneet ymmärtämään laajoja kokonaisuuksia. En usko että olen valikoitunut nykyiseen tehtävääni kouluttautumisen perusteella, vaan tärkein tekijä on varmasti ollut soveltuvuus. Toki sertifikaattien avulla tiedän erottuvani joukosta silloin, kun valinta tehdään tasavahvojen hakijoiden välillä.

  Palkankorotusta en ole kouluttautumisen perusteella saanut, enkä ole pyrkinyt esimiesasemaan, mutta jonkinlaista ammatillista arvostusta koen saaneeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on mahdullisuus työn ohella kouluttautumiseen ja olen sitä käyttänytkin. Myös sertifikaatit ovat tuttuja ja näyttävät kivalta cv:sä. Ne eivät kuitenkaan kerro lisämotivaatiosta nykyiselle työnantajalle, koska ne odotetaan suoritettavan.

   Poista
 2. Olen opiskellut itsenäisesti avoimessa (Esim. vastaavan johtamisen perusteet kurssin.) ja työpaikan tarjoamia kursseja. En kuitenkaan koe, että niistä olisi ollut hyötyä kuin itsensä kehittämisen kannalta. Urallani olen edennyt todistamalla oman osaamiseni käytännössä ja oman persoonani vuoksi (tai siitä huolimatta :)).

  VastaaPoista
 3. Omalla alallani on pakko opiskella jatkuvasti. Koulussa tai itsenäisesti. Muuten työt loppuu seuraavassa yt humpassa. Minulle tämä kuitenkin sopinut hyvin. Nautin uusien asioiden ymmärtämisestä ja ajattelun syventämisestä. T:pantti

  VastaaPoista
 4. Mieheni kohdalla olen huomannut, että kouluttautuminen kannattaa. Päänahan metsästäjät soittelevat aktiivisemmin ja hän on edennyt keskijohtoon lisäkoulutuksen myötä/siitä huolimatta (on DI). Itse hän on opiskellut lisää mm. juridiikkaa ja hallinnointia sekä johtamista. Johtamisen erityisammattitutkinnon maksoi eräs firma hälle ja nyt hän aikoo kauppatieteiden kandiksi omin voimin. Ehkäpä minäkin innostun täydentämään omaa Ttm:n tutkintoa hänen vanavedessään :-D.

  VastaaPoista
 5. koulutus on hyvä, se pitää virkeänä ja jos on niin luksustilanne että saa lastenhoitoapua niin <3 itsel on sellanen ammatti et pitää päivittää 2kertaa vuodessa osaamistaa. Nyt oma ehtoisesti maksan kustannan muita kursseja itelleni mitkä kiinnostaa ja joista uskon olevan hyötyä myöhemmin =) jos ei muuta se virkistäämieltä ja pitää hoksottimet liikkeellä!

  VastaaPoista
 6. Itse opiskelen parhaillaan avoimessa yliopistossa markkinoinnin aineopintoja, olen siis myös tradenomi. Opiskelen puoliksi työnantajan tuella, ja saan siis käyttää myös työaikaani tähän ja työnantaja tukee myös rahallisesti opiskelua. Koen, että opiskelu on välttämätöntä, jotta voin edetä urallani.

  VastaaPoista
 7. Teen tällä hetkellä yötyötä joka on ammatillisesti lähellä henkistä lobotomiaa. Yksityisellä sektorilta minua on yritetty rekrytoida takaisin päivävuoroon samoin entinen johtaja harmitteli, että ammattitaitoni menee täysin hukkaan yövuorossa. Vuoden irtiotto yövuorossa sai vahvistumaan ajatukset tradenomiksi opiskelusta ja syksyllä sen myös aloitin. Työnantaja ei tue tätä, muuten kuin antaa luvan käyttää yövuorot opiskeluun. Käytännössä kuukaudessa voin käyttää yövuoroissa opiskeluun yhteensä 100-120h. Suunnitelmissa on tehdä opinnot nopeasti ja sen jälkeen aikuiskoulutusrahaston avulla tehdä maisterin opinnot vielä päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri harmitteli kaverille, että tajusin tämän avoimessa opiskelun vasta nyt. Olin jossain välissä työssä, jossa oli todella tylsää. Noin puolet työajasta meni oikeisiin töihin ja puolet netissä surffailuun. Olisipa tajunnut käyttää tuon ajan paremmin hyväkseni. Tradenomiksi opiskelin loppuun yritystä pyörittäessäni ja tein kaikki kouluhommat töissä. Nyt opiskelu onnistui lasten nukkuessa. Lähiopetuksena osallistuminen olisi kuitenkin melko mahdotonta. Haluaisin kyllä suorittaa lisää kursseja. Suunnitelmissa on sitten töihin palattua osallistua työpaikan järjestämiin jatkokoulutuksIin.

   Poista