lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kuukausisäästöjen hajauttaminen

Nyt kun on taas pankissa käyty ja neuvoja luettu ja kuunneltu, alkaa oma sijoitusten hajautussuunnitelma hahmottumaan. 
 • 180 €/kk ETF:iin
 • 180 €/kk korkorahastoihin 
 • 180€/kk indeksi (super)-rahastoihin
 • 0-400 €/kk suoriin osakesijoituksiin

Itseä kutkuttelisi laittaa vielä enemmän osakepuolelle, mutta pidetään nuo korkorahastot tuolla laskemassa kokonaisriskiä.

Rahastot hoidetaan Nordnetin kautta kuukausisäästösopimuksilla edullisten kulujen vuoksi ja suorat osakesijoitukset Nordean kautta. Suorissa osakesijoituksista mennään nyt alkuun näin pienillä summilla, koska ei tunnu hyvältä vielä tällä kokemuksella sijoittaa isompia summia, vaikka kulut olisivatkin pienemmät. Nordean 1%:n hintakatto auttaa näissä piensijoituksissa. Kun homma tulee tutummaksi, nostetaan summaa ja mietitään pankin valintaa uudestaan. Myös rahastoihin teen matkan varrella muutoksia ja vaihdan painotuksia, sen mukaan mikä tuntuu järkevältä.

Seuraavaksi alan hahmotteleminen itselleni sijoitusstrategiaa suoria osakesijoituksia varten.
2 kommenttia:

 1. Hienoa, että sinulla alkaa sijoitusten hajautus olemaan mietittynä. Tuota Nordean kaupankäyntipalvelua voi hyödyntää vaikka niin, että laittaa useampia pieniä ostotoimeksiantoja haluammilleen osakkeille ja määrittelee niille rajahinnan, jonka on valmis maksamaan. Sinun tapauksessa voisi vaikka olla neljä toimeksiantoa, joista jokainen olisi arvoltaan noin 100 euroa. Riippuen miten alhaiseksi tuon rajahinnan määrittää, toisinaan voi tarttua kaloja pilkkiin ja toisinaan ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki tuo ostotoimeksiantojen rajahinta. Täytyy perehtyä tarkemmin :)

   Poista