perjantai 4. elokuuta 2017

Yhteenveto 07/2017: 100 000 täynnä!

Tilanne 1.8.2017 (14/72) suluissa lähtötilanne 1.6.2016


Asunnosta maksettu: 71 269 euroa (60 771)
Säästötilillä: 6 665 euroa (10 901)
Muilla tileillä: 4 367 euroa (?)
Käteisenä: 590 euroa (510)
Arvo-osuustilillä: 962 euroa (400)
Osakkeiden markkina-arvo: 10 077 euroa (324)
Rahastoissa: 5 480 (2 459)
S-Osuuskauppojen jäsenyydet: 600 euroa

Yhteensä 100 009 €, tavoitteesta kasassa 62 % (75 296)
Säästöt ilman asuntoa 28 741 €, tavoitteesta 48 % (14 525)

Varallisuus karttui heinäkuussa 601 euroa, ilman asunnon osuutta -258 euroa.

Menot vs budjetti


Selvyyden vuoksi on mainittava, että ruokatilille maksaa ja sieltä kuluttaa kaksi ihmistä, ja käyttörahat ovat vain minun. Käyttörahoissa on käyttötilin lisäksi käteisvarat. 

KäyttötiliHeinäkuussatulot jäivät surkeiksi, mutta kulut pysyivät kuitenkin kurissa
 • Maksoin ruokatilille huomattavasti enemmän kuin aiemmin ja tämä johtuu miehen isyyslomasta, jolloin hänen tulonsa tippuivat
 • Ravintolaan meni 126 euroa, joka on yksinomaan meidän hääpäivän ravintolakeikka
 • Muut ylimääräiset koostuvat hammaslääkäristä ja yhdestä kirjasta töihin
 • Ei ylimääräystä törsäystä ja tapahtumatkin olivat erittäin vähissä

Ruokatili

Kulut olivat varsin suuret ja syynä tähän oli kesälomareissumme. Tulot olivat myös poikkeukselliset, tallettamieni ekstrarahojen vuoksi.
 • Ruokakulut olivat reippaasti yli budjetin, vaikka olimme liki viikon kesälomareissulla. Elokuussa tämä muuttunee, koska lapset syövät suurimmaksi osin päiväkodissa.
 • Muista ylimääräisistä kuluista vajaa 500 euroa kului kesälomareissuun, jonkun verran meni häälahjaan, kukkiin, pääsylippuihin ja apteekkiin.
 • Tässä kuussa ei ollut muita laskuja kuin yksi vakuutus ja sähkölasku. Jälkimmäisen maksoin omalta tililtäni ja vähennän tuon sitten seuraavasta ruokatilille siirrettävästä summasta

Juurikaan mitään turhaa ei tullut ostettua ja lomamatkakin halki Suomen tuli tarpeeseen. Ruokakulujen repsahtaminen hyvästä suunnittelusta riippumatta vähän ihmetyttää ja harmittaa. Luultavasti syynä on, että kauppakäyntejä on tehty liian tiuhaan. Omat loma-ajan tuloni kummastuttavat suuresti, sillä ovathan ne noin 700 euroa pienemmät kuin tavallinen palkkani. Tämä johtunee keväällä tekemästäni osa-aikaisuudesta, mutta summa vaan tuntuu liian suurelta. Laitoin palkanlaskijalle viestiä ja odottelen vastausta. Parasta heinäkuun säästöissä oli, että 100 000 euroa tuli viimein täyteen!

Elokuussa on tulossa ainakin iso bensalasku, koska kesäloman bensat maksetaan vasta silloin. Maksoin myös muutaman vakuutuslaskun tämän kuun puolella ja palkkakin on oletettavasti hieman normaalia pienempi. Kaksi suurta kuluerää on myös tiedossa elokuusta lähtien: päiväkotimaksut ja vieläkin ratkaisematon työmatkaliikenne. Sijaintien ja työaikojen vuoksi valitettavasti näyttää siltä, että on pakko hommata toinen auto.
8 kommenttia:

 1. Kannattaa viimeiseen asti välttää toista autoa. Onnea 100 000 saavuttamisesta!

  VastaaPoista
 2. Onnea 6-numeroisen saavuttamisesta!

  VastaaPoista
 3. Asuntovarallisuus (tm)... Ilman sitä kassassa ei olisi mitään.

  Onnea kuitenkin!

  VastaaPoista
 4. Ei auto välttämättä tule maksaaman paljoa jos ostat luotettavan. Toyota Auris voisi olla hyvä pikkukaara.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, onnea sadan tonnin ylittämisestä! Ja se asuntovarallisuuden ulkopuolinen summa, 28740 €, on hieno luku sekin, vähän enemmän kuin "ei mitään"! :D

  VastaaPoista
 6. Itse olen harkinnut fiksudiilin edullisinta autoa eli 159e/kk. 4v saisi ajella suurinpiirtein ilman huolen häivää, koska autossa on takuu ja renkaat kuuluu hintaan. Yhden kerran tarttee vain katsastaa auto... vsi tartteeko sitäkään.

  VastaaPoista
 7. Onnea rajapyykin saavuttamisesta!

  Kuinka suurista etäisyyksistä on kyse tuossa autohankinnan perustelussa? En ole varma oletko noita jo pohtinut aiemmin, mutta laitappa tänne perustelut kaikkien nähtäville omaan kirjoitukseensa niin voidaan porukalla pohtia vaihtoehtoja toisen auton hankinnalle ;) Auton hankinta tarkoittaa kuitenkin pitkässä juoksussa keskimäärin 100€/kk+polttoaineet ylimääräisiä kustannuksia määräaikaishuoltojen, renkaiden, pesujen, yms. muodossa, sillä rahalla kulkee jo aika paljon julkisen liikenteen auttamana ja fillarilla jos matkat eivät ole ihan mahdottomia...

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille onnitteluista ja ainakin itse olen kovin ylpeä vaikka suurin osa varallisuudesta onkin kiinni kämpässä.

  Auto jouduttiin valitettavasti ostamaan ja toivottavasti päästään siitä eroon jossain vaiheessa kun vaihdan työtä lähemmäs tai kotikaupungin rajojen sisälle. Jossain tekstissä laskin, että bensat + vakuutukset tulee halvemmaksi kuin seutulippu. Tietenkin tähän päälle pitää laskea huollot, korjaukset ja itse hankintahinta. Tässä vaiheessa elämää myös mukavavuus on yksi kriteeri, koska päiväkoti sijaitsee täysin eri suunnassa kuin bussipysäkki ja matkaan menee julkisilla yli tunti. En siis yksinkertaisesti ehtisi kahdeksaksi töihin. Itse kyllä harmittaa suunnattomasti auton hankinta, mutta seuraavana pläninä on tutkailla, josko vaihtaisille nykyisen perheauton halvempaan, jolloin voisimme unohtaa loput autolainasta. Palataan autoasioihin kuitenkin myöhemmin.

  VastaaPoista