lauantai 2. syyskuuta 2017

Yhteenveto 8/2017: Uusi auto ei kaatanutkaan budjettia

Tilanne 1.9.2017 (14/72) suluissa lähtötilanne 1.6.2016


Asunnosta maksettu: 72 024 euroa (60 771)
Säästötilillä: 4 191euroa (10 901)
Muilla tileillä: 7 195 euroa (?)
Käteisenä: 570 euroa (510)
Arvo-osuustilillä: 805 euroa (400)
Osakkeiden markkina-arvo: 10 235 euroa (324)
Rahastoissa: 5 605 (2 459)
S-Osuuskauppojen jäsenyydet: 600 euroa

Yhteensä 101 225 €, tavoitteesta kasassa 63 % (75 296)
Säästöt ilman asuntoa 29 201 €, tavoitteesta 49 % (14 525)

Varallisuus karttui elokuussa 1 216 euroa, ilman asunnon osuutta 460 euroa.

Menot vs budjetti


Selvyyden vuoksi on mainittava, että ruokatilille maksaa ja sieltä kuluttaa kaksi ihmistä, ja käyttörahat ovat vain minun. Käyttörahoissa on käyttötilin lisäksi käteisvarat. 

Käyttötili


Elokuussa tulot olivat ennätyksellisen suuret. Tämä johtui puhtaasti heinäkuun palkan korjauksesta. Kirjoitan tuosta mokasta myöhemmin.
 • Maksan jatkossa ruokatilille enemmän koska kohta lasten päiväkotimaksut alkavat juosta (yli 500 €/kk)
 • Muut kulut olivat tässä kuussa turhan suuret vaikka budjetissa oltiin. Ainoat järkevät maksut menivät puhelinlaskuun ja harrastukseen. Täytyy kiinnittää asiaan huomiota syyskuussa.

Ruokatili

Kulut pysyivät elokuussa hyvin kurissa, mikä johtunee suurelta osin laskujen vähyydestä.
 • Ruokakulutu saatiin vihdoinkin taas järkevälle tasolle, mikä johtunee päiväkodin alkamisesta ja siitä, että ei yksinkertaisesti ole ehtinyt juosta kaupassa niin usein kuin yleensä.
 • Muut ylimääräiset koostuvat pitkälti matkakuluista häihin.
 • Tulot olivat budjettia pienemmät miehen tekemän isyyslomatasauksen vuoksi.
 • Autokulut olivat suht isot, mikä johtui bensalaskusta kesälomareissun jäljiltä. Ensi kuussa autokuluihin saa lisätä myös toisen auton bensat ja vakuutukset.

Kelpo kuukausi siis kaiken kaikkeaa. Viime kuukausikatsauksessa ennakoin auton hankintaa ja nyt se on siis tehty. Auto maksoi 2 500 euroa eli melkein sen verran kuin sain ylimääräistä palkkaa. Vaikka tuota rahaa emme koskaan enää tule näkemään, helpottaa että tässä projektissa ei otettu takapakkia

Elokuussa on tulossa ainakin vakuutuslaskuja ja päivähoitomaksuja. Valitettavasti nämä ylimääräiset kulut menevät suurelta osin minun pussistani, koska minulla tuota ylimääräistä rahaa tuppaa enemmän kertymään. Hmph.2 kommenttia:

 1. Me kyllä maksetaan kaikki aina puoliksi, eikä mitenkään suhteessa toisen tiliin verrattuna. Itselläni on isompi palkka kuin miehelläni ja haluan kyllä pitää omat rahani itselläni. Ja sama toisinpäin, en suostuisi käyttämään mieheni rahoja, olen sen verran itsenäinen/ylpeä ollut aina, etten ole suostunut edes alkuaikoina miehellä maksattamaan ravintolalaskuja.

  Edelleenkin tuo 500e päivähoitomaksua on ihan sopuhintainen verrattuna siihen mitä mahdollisesti maksat sitten lasten harrastuksista kun niitä aloitteleevat. Tällä hetkellä meillä lasten harrastukset noin 300e/kk, mutta tehdään todella paljon joukkueissa talkoita, että saadaan kuukausimaksut pysymään pieninä. Näin ei taida olla pääkaupunkiseudulla.

  Mutta hyvin sulla menee! Tavoite taas hieman lähempänä!

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Erään blogini kommentin perusteella sain idean rakentaa kattavan vertailun siitä, miten suomalaisten talousbloggareiden nettovarallisuus ja matka kohti taloudellista riippumattomuutta on vuosien varrella mennyt. Todistetusti tällainen vertailu kiinnostaa erittäin monia lukijoita.

  Jos siis jaksat kuluttaa hetken ja laittaa oman blogisi nimen ja nettovarallisuutesi kasvun vuosien varsilta tähän Excel-taulukkoon:
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1v8tcl0A3TV84whxQixabddcay-VXTM2EMXyubFyiNrM/edit?usp=sharing
  olisi se hienoa. Linkistä saa oikeudet muokata tiedostoa. Lähetin suurimmalle osalle talousbloggareista tämän sähköpostilla, mutta en löytänyt blogistasi yhteystietoja, joten laitoin tämän kommentiksi. Kaikki tiedoston tiedot ovat luonnollisesti yhteisesti kaikkien bloggaajien vapaassa käytössä.

  Ja huom, mikäli tarkkoja lukuja ei menneisyydestä löydy, voi laittaa ihan hyvin myös suunnilleen arvioita. Omatkin lukuni saattavat heittää tonnin sieltä täältä siltä ajalta kun en blogia vielä pitänyt. Tärkeintä, että hidas, mutta varma kasvu voidaan kuvata entistä paremmin tämän vertailun myötä lukijoille.

  Kiitos ja toivottavasti saadaan tästä iso ja kattava katsaus!

  VastaaPoista