sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Yhteenveto 6/2017: Lomarahoja

Varallisuus


Tilanne 1.7.2017 (13/2) suluissa lähtötilanne 1.6.2016


Asunnosta maksettu: 70 514 euroa (60 771)
Säästötilillä: 6 314 euroa (10 901)
Muilla tileillä: 6 127 euroa (?)
Käteisenä: 710 euroa (510)
Arvo-osuustilillä: 339 euroa (400)
Osakkeiden markkina-arvo: 9 367 euroa (324)
Rahastoissa: 5 432 (2 459)
S-Osuuskauppojen jäsenyydet: 600 euroa

Yhteensä 99 408 €, tavoitteesta kasassa 62 % (75 296)
Säästöt ilman asuntoa 28 899 €, tavoitteesta 48 % (14 525)


Varallisuus karttui kesäkuussa 2 834 euroa, ilman asunnon osuutta 2 076 euroa.


Menot vs budjetti


Selvyyden vuoksi on mainittava, että ruokatilille maksaa ja sieltä kuluttaa kaksi ihmistä, ja käyttörahat ovat vain minun. Käyttörahoissa on käyttötilin lisäksi käteisvarat. 

Käyttötili


Kesäkuussa varallisuus kasvoi kiitettävästi ja satatonnia lähestyy. Syy tähän on suurimmaksi osin maksetuissa lomarahoissa.
 • Ostin vaatteita ja asusteita 243 eurolla, mutta kaikki tulivat tarpeeseen kun ostin töihin siistimpiä kesävaatteita.
 • Kävin myös kampaajalla vähän päivittämässä tyyliä. Pitäydyin mahdollisimman lähellä omaa väliä, joten seuraavan kerran on tarkoitus mennä ehkä puolen vuoden kuluttua.
 • Ruokatilille maksoin tässä kuussa aiempaa enemmän ja heinäkuussa maksan vielä enemmän. Tämää johtuu siitä, että mies on isyyslomalla, joten hänen tulonsa ovat pienet ja minä maksan enemmän yhteisistä kuluista.

Ruokatili

Kulut menivat jonkun verran yli budjetin. Isompia laskuja ei ollut, joten olisi ollut hyvät saumat päästä lähelle budjettia
 • Ruokakulut olivat taas yli budjetin Aina voi syyttää miestä, joka on kotona ja saattaa käydä päivittäinkin kaupassa ostoksilla.
 • Työt ovat aiheuttaneet laiskuutta kotirintamalla, ja siksi ravintolassakin on tullut käytyä muutaman kerran liikaa.
 • Muut ylimääräiset pitävät sisällään lähinnä apteekkikuluja ja muutaman kesäkukan.
Ihan ok kuukausi, vaikka huomio on ollut taas muualla kuin säästämisessä. Täytyy alkaa taas kiinnittämään huomiota ruokakuluihin ja karsia pois turhia ostoksia.

Heinäkuussa on tulossa ainakin muutama isompi vakuutuslasku ja sähkölasku. Lisäksi kesäloma aiheuttanee ylimääräisiä kustannuksia, kunhan ensin keksisi mitä tehdä.

6 kommenttia:

 1. Ainakin varallisuus näytti karttuvan kepeästi ihan automaagisesti :)

  VastaaPoista
 2. Saako kysyä, kuuluuko puolet tuosta summasta miehellesi? Eli oma osuutesi olisi n. 50k €.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska naimisissa ollaan niin periaatteessa, vaikka miehelläkin on lisäksi omaa omaisuutta ja säästöjä. Varsinaisesti näissä laskuissa kämppä on puoliksi ja muut säästöt ovat omiani.

   Poista
 3. Löysin blogiisi vasta tällä viikolla. Luin eilisen ja tämän illan aikana kaikki postauksesi läpi. Osan toki vain kursorisesti (ruokakuluerittelyt ja vaippajutut mm.), mutta kokonaiskuva hahmottui kyllä selkeästi. Olet sinä kova mimmi! Onnittelut tähän asti tekemästäsi muutoksesta ja taloutesi kääntämisestä uuteen suuntaan.

  Olen itsekin laskenut kaikki menoni Exceliin jo vuosia ja mikään kulu ei tule meidän taloudelle yllätyksenä (pl.vahingoista aiheutuvat kulut, mutta niitä varten on vakuutukset kattamassa suurimmat vahingot). Olen tehnyt koko vuodelle budjetin ja lasken ihan vaan harrasteena taloutemme varallisuutta ulkomuistista. Kyllä vaan, niin paljon lukuja on hinkattu, että muistan ulkoa kaikenlaisia summia. Kovasta laskeskelusta huolimatta en ole mitenkään kovin pihi rahankäytössä. Aika huoletta pistän rahaa palamaan perheen matkoihin, duunivaatteisiin yms., mutta olennaista meidän kulutuksessa on ehkä se, että koko ajan tiedän mikä on tilille jäävä saldo, kun pistän "haisemaan" ja ostan vaikka 700 eurolla kenkiä. Olemme todella kovapalkkainen perhe ja tienaan enemmän kuin kovapalkkainen mieheni. Uraakin sitä taidetaan tehdä, kaksi 4-kymppistä johtajaa ja uran rakentaminen on ollut tietoista suunnitelmallista tekemistä. Asumme reilusti yli puolen miljoonan kämpässä ja säästöjäkin on. Olen tässä tämän ja eilisen illan aikana kokenut aivan valtavan pistoksen sydämessä; kuinka hurjasti meillä olisi säästössä jos budjetoisin vähemmän reissuihin, ravintoloihin, työvaatteisiin jne. Toisaalta olen tunnistanut toiminnassasi hyvin paljon samaa vuosien takaiseen minään. Osin toki nykyiseenkin; ruokakaupassa olen minäkin tarkkana ja vertailen tuotteiden hintoja.

  Tsemppiä sinulle kuusivuotissuunnitelmasi toteuttamisessa! Olet erittäin tavoiteorientoitunut ja saavutat varmasti tavoitteesi. Muista nauttia elämästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kun laitoit palautetta. Harmi, että viime aikoina kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle.

   Poista