lauantai 20. toukokuuta 2017

Säästöjä lasten kasvaessa

Lapsiperheen arjessamme on koittanut seuraava vaihe. Vauva on oppinut kävelemään ja muuttunut vauhdilla viipottavaksi taaperoksi. Esikoinen taas on selättänyt pahimman uhmaiän ja kasvanut taaperosta pieneksi ihmiseksi.

Luulisi, että lasten kasvaessa myös kulut kasvaisivat. Ei. Tässä vaiheessa tämä on pelkkää säästöä.

 1. Vanhempi lapsi on päässyt kokonaan eroon vaipoista. Säästöä n. 30 €/kk, vuositasolla 360 €.
 2. Nuorempi juo korvikkeena sijaan tavallista maitoa. Säästöä n. 25 €/kk.
 3. Nuorempi syö enemmän samaa ruokaa kuin muu perhe. Säästöä 10 €/kk.
Kuukausitasolla nämä tarkoittavat 65 euron säästöjä meidän kauppalaskuun. 

Tietenkin jossain vaiheessa harrastusmaksut kasvavat ja ruokaan kuluu enemmän. Vaatteet jäävät pieniksi, eikä naapurilta lahjoituksena saadut enää kelpaa.

Nyt kuitenkin ensisijaisesti nautin vaipattomuuden ja yhden maitolaadun tuomasta helppoudesta. Ja tottakai myös säästöt lämmittävät kaltaiseni kuitinsyynääjään mieltä.

Seuraavaa uhmaikää odotellessa!


8 kommenttia:

 1. Ja sitten aikanaan taas vain merkkivaatteet kelpaavat ja pitää saada kaikki samat hilavitkuttimet kuin kaverit :D

  VastaaPoista
 2. Minusta lapset nyt eivät ole muutenkaan niin kallita, kuin niihin laskelmissa keskiarvon mukaan pitäisi varata rahaa. Parasta lapsella on ihan ulkona liikkuminen (edullista) ja kirjan lukeminen (kirjastosta). Ja lapset vielä tykkää edullisinta ruuista, nakkikeitto, jauheliha-makaroni. Simpukat ja naudanpihvi ovat lapselle paljon vaikeammat syöttää. Ja lapsilisä on aikas korkea Suomessa. Sillä ostaa hyvinkin lapsen koko kuukauden ruuat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perus elo ja olo ei kyllä ainakaan pienten lasten kohdalla maksa. Päiväkoti, matkustaminen ja isommat hankinnat tuovat kuitenkin loven lompakkoon. Meillä ainakin ulkomaan matkat saavat jäädä joksikin aikaa, päiväkoti tulee maksamaan syksyllä yli 400 €/kk ja uudet vaunut tai huonekalut maksavat helposti satasia.

   Poista
  2. Valintoja valintoja, ja oikeaan aikaan lentojen ostamista :D Ei niitä matkoja tarvitse lykätä. Halvallakin pääsee ja pitkälle.

   Poista
 3. Jos haluaa pitää lasten harrastuskulut edullisina (ja haluaa omaakin aikaa) ainakin jääkiekkokaukaloita kannattaa vältellä😀 Harrastuksena silti niin hieno ja kasvattava laji, että rahasta viis, meillä 2 lasta sitä harrastaa.

  Ja toivottavasti vielä haluaisitte lisää lapsia, kyllä se kolmaskin siinä menee ja käyttää vielä täysin kahden isomman pieneksi jääneitä vaatteita/tavaroita. Ja kolmannesta lapsesta ei hoitomaksukaan ole juuri mitään.

  VastaaPoista
 4. Heikompaa hirvittää.. Kavereilla alkaa lapsia jo olemaan mutta meidän opiskelija-määräaikaisessa työssä opiskelija-asunnossa perheelle lapsiasiat tuntuvat liian hankalilta ja kaukaisilta.

  VastaaPoista
 5. Voih Ekonomimmi, tuo on harmillista kuulla että määräaikainen työ, asuntotilanne jne on lastenteon esteenä. Meillä ei asioita paljon mietitty, lapsia vaan haluttiin ja toivottiin että saadaan ja kyllähän niitä sitten alkoi tulemaan :) Olen sellainen "kyllä ne asiat siitä suttautuu" ihminen, kaikkea ei voi ennalta suunnitella.

  Kyllä ne lapset toisaalta kannattaisi yrittää tehdä nuorena, niin sitten saa itse touhuilla vapaasti jo 50v iässä.

  VastaaPoista