tiistai 8. marraskuuta 2016

Amatöörisijoittaja varautuu vaaleihin

On jenkkivaalien tulos mikä tahansa, on varsin todennäköistä, että sillä on vaikutusta pörssiin. Mahdollinen lasku saattaa olla oiva hetki sijoittaa. Vielä paremman hetkestä tekee Nordnetin kampanja, joka mahdollistaa S&P indeksin osakkeiden oston ilman välityspalkkiota.

Olen tässä harjoitellut ostorajojen käyttöä toimeksiannoissa. Viimeisen muutaman viikon aikana on ostelu ollut aika villiä, kun Nokian, Nokia renkaiden, Taalerin ja Tiedon osakkeet laskivat alle asettamieni raja-arvojen. Ostosummat pyörivät 100-200 eurossa per toimeksianto.

Minulle hurja vauhti aiheuttaa pientä morkkista. Voin kuitenkin lohduttautua sillä, että suunnitelman mukaan edetään ja summat ovat pieniä. Jännä miten osakkeiden ostaminen eroaa muusta ostelusta. Sataset vaan vilisevät, eikä toimeksiannon tekeminen vaadi kummoistakaan ponnistusta. Näkymätön raha ja näkymättömät osakkeet vaihtavat omistajaa näkymättömässä internetissä. Täytyy olla varovainen, ettei hurmospäissään heittäydy mukaan liian riskaabeleihi juttuihin.

Seuraavaksi suunnittelen toimeksiantoja suurempien tiputusten varalle ja myös ulkomaisiin osakkeisiin. Tekstin alussa mainituista syistä aion hioa taktiikkaa seuraavaksi jenkkiosakkeilla. Laitoin nimittäin Coca-Colan ja Whole Foods Marketin osakkeille ostotoimeksiannot odottamaan jenkkien vaalitulosta. Jos hinnat laskevat noin 5 %, kaupat syntyy.

Coca-Cola
Intohimoisena cokiksen litkijänä ensimmäinen suora ulkomainen osakeostoni. Olen ostellut sitä, jos kurssi on sopiva, ja jos vielä on sattunut Nordnetin välityspalkkiokampanja kohdalle.

Whole Foods market
Lueskelin erilaisia johtamisen oppikirjoja ja WFM:ia käytettiin esimerkkinä innovatiivisestä johtamisesta.  Kiinnostuin yrityksestä ja näen luomussa mahtavia kasvupotentiaaleja.

Kaksi arvoiltaan melko erilaista yritystä FMCG-markkinalla. Katsotaan syntyykö kauppoja.

Miten sinä varaudut vaalituloksen?5 kommenttia:

 1. Jos olet intohimoinen cokiksen litkijä niin olet myös varmaankin vielä intohimoisempi suklaan suhteen? Eikö olisi mukavampi omistaa ennemmin suklaavalmistajan osakkeita tässä tapauksessa? Cocis on jo saavuttanut saturaatiopisteensä mutta Hersheyllä on vielä koko jenkkien ulkopuolinen maailma valloitettavanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Whole Foodsista puhuen, parempi valinta olisi ennemminkin American Whiskey - valmistaja Brown-Forman. Viinaa on juotu tuhansia vuosia ja myös juodaan tulevaisuudessakin. Ruokakauppoja taas tulee ja menee.

   Poista
  2. Saattaapi olla. Näin alkuvaiheessa haluan kuitenkin sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat edes etäisesti tuttuja. :)

   Poista
  3. Ei muuta kuin ostoskassiin tuosta yksi maailman ikonisimmista makeisista:
   https://www.verkkokauppa.com/fi/product/14937/dkbkj/Hershey-s-Milk-Chocolate-Bar-makeinen-43-g

   Ja jos Finlandia Vodka on edes etäisesti tuttu niin ei muuta kuin Brown-Formania salkkuun.

   Poista
 2. Virittelin eilen Coca-Colasta ostotarjousta 40$ hinnalle, mutta peruin sen kuitenkin tänä aamuna. Kun Trump nyt näyttää olevan uusi pressa niin kurssit rytisevät varmasti ihan urakalla jenkkimarkkinan avautuessa.

  Rahaa ei ole käytössä tällä hetkellä kuin vajaa 1000€ (joka on kylläkin about 20% salkun arvosta eli erittäin hyvin siihen nähden) joten käyttökohteet on valittava tarkasti. Jos puolet käyttäisi uuden kohteen hankintaan salkun hajautuksen parantamiseksi, Coca-Cola, Whole Foods, Microsoft, tms., ja toinen puolisko sitten jo salkussa olemassa olevien Wells Fargon ja AT&T keskihinnan pudottamiseen :)

  VastaaPoista