torstai 3. marraskuuta 2016

Lokakuun parhaat säästöt ja haastavat haasteet

Lokakuu takana ja olen varsin tyytyväinen säästettyyn summaan ja varallisuuden kasvuun. Koonaisuudessa varallisuus kasvoi 1 287 euroa ja ilman asuntoa 549 euroa (täältä tarkemmin). Tässä vielä eriteltynä parhaat säästöt ja suoriutuminen itselleni asettamissa haasteissa. Tekstissä linkkejä aikaisempiin kirjoituksiini.


Lokakuun parhaat säästöt1. Leikkimatto lapselle 0 €


Ehdottomasti eniten iloa tuonut asia on fb-kierrätysryhmästä saatu leikkimatto. Olen vastaavaa harkinnut ostettavaksi jo varmaan vuoden ja nyt se tupsahti eteeni ilmaiseksi.


2. 0 € Vaatteisiin ja asusteisiin - säästöä 400 €/5 kk

Eräs lukija ihmetteli edellisessä kirjoituksessa, että enkö todellakaan ole koko tämän projektin aikana, eli kesäkuusta lähtien, ostanut vaatteita ja asusteita. En ole. Olen nyt selvinnyt viisi kuukautta ostamatta sukan sukkaa tai muutakaan vaatteeksi luokiteltavaa itselleni. Tämä on onnistunut käymällä kaikki kaapit läpi. Löysin muun muassa parikymmentä sukkaparia, viidettoista alushousut ja 30 toppia tai t-paitaa, jotka käytän nyt loppuun. Myin, heitin roskiin ja laitoin kierrätykseen jätesäkeittäin tavaraa. Urakan seurauksena olen tajunnut, että en tarvitse niin paljon uutta, kun tiedän paremmin mitä löytyy ennestään. Jatkossa satsaan laatuun ja pyrin selviämään loppuvuoden tällä nollalinjalla.

3. 70 € säästöä kaappien tyhjennyksellä

Viime ja tällä viikolla siivosin ruokakaappeja. Normaalisti olisin tehnyt noin 70 euron ruokaostokset tässä välissä. Suunnittelun avulla päästiin 500 euron ruokabudjettiin.

4. 100 euroa selvittämällä laskusotkuja

Selvitin joukon epäselviä laskuja, ja mahtavan asiakaspalvelun avulla säästin noin sata euroa. Isoin säästö tuli laskuttamattajääneistä vesimaksuista, jotka laitettiin nyt juoksemaan vasta marraskuusta lähtien. Aikaisemmin olisin maksanut nuo laskut ja jättänyt soittamasta. Aikamoinen säästö!

5. Vähemmän maksullisia huvituksia - 30 €

Onnistuimme aika tehokkaasti välttämään ravintoloita tässä kuussa. Kerran kävin ystävieni kanssa syömässä ja kerran ostettiin kupongilla pikaruokaa. Meille tämä on hyvä saavutus ja oikea määrä. Kesällä tuli liikuttua paljon ja käytyä lasten kanssa ilmaisissa ja myös maksullisissa huvituksissa . Lokakuussa emme maksaneet mistään, mikä ei kuitenkaan tarkoita ettemme käyneet missään. Sopivia ilmaisia juttuja olivat mm. Linnanmäen valokarnevaalit ja isommalle kaveriporukalle järjestetyt puistotreffit.


Lokakuun haasteet1. Vähemmän ostoksettomia päiviä 18/13

Haastoin itseni käymään vähemmän kaupassa. Tavoitteena oli 13 kauppapäivää, päästiin kahdeksaantoista. Ihan liikaa, ei vaikuttanut ainakaan positiivisesti ruokaostosten kokonaissummaan. Syyskuussa päiviä oli 18 eli parannusta vain yksi päivä, vaikka kiinnitin asiaan huomiota. Jatketaan yritystä tässä kuussa.

2. Herkkuhaaste 77/80

Budjettiin päästiin. Lupasin syödä vain yhden tikkarin päivässä ja olevani suklaalakossa. Suklaansyönti vähentyi lokakuussa huomattavasti, mutta tikkareita meni kyllä enemmän kuin suunnittelin.

3. Välipalakulut kuriin 42€/50€

Laskin puolessa välissä kuuta perheemme ruokakulut kategorioittain ja totesin,  että käytämme välipaloihin noin 25 €/vko. Loppukuusta käytimme 42 euroa, eli säästöä syntyi 16 %. 

4 kommenttia:

 1. Hienoja taloudellisia onnistumisia! Pitäisi itsekin seurata ja laittaa tavoitteeksi pitää useampi ostokseton päivä. Sitä tulee yleensä johonkin aina käytettyä rahaa. Lasketko laskujen maksun ostokseksi vai pelkät kulutustuotteet?

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Lasken mukaan kaikki tililtä veloitetut korttiostokset, eli fyysiset käynnit.

   Poista
 2. Laskusotkujen selvitys oli ovelin tapa säästää. Siinä olisi ollut niin helppo olla tekemättä mitään.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä yksi kuukausi on rahojen kannalta pitkä matka! Tässä sen konkreettisesti näkee, monessako kohtaa pystyy säästöä tekemään. Kun miettii vielä päivätason valintoja, niin huh!

  VastaaPoista