tiistai 7. kesäkuuta 2016

Vaihe 1: Aikataulu ja tavoitteet

Aikataulu kaikille tavoitteille on 6 vuotta eli päättyy 31.5.2022
Päätavoitteet:


  1. Unelmien koti perheelle
  2. Esimiesasema suomalaisessa pörssiyhtiössä, alaisia vähintään 5, palkka haluamallani tasolla
  3. Järkevä sijoitussuunnitelma tehty ja toteutuksessa


Unelmien koti
Täytyy olla realisti ja tajuta, että mitkään linnat eivät ole ehkä kuuden vuoden sisällä saavutettavissa, mutta mukavat, tilavat ja modernit 4-5h+k:t kylläkin. Hintalappu tälle n. 500 000 euroa haluamallani asuinalueella.

Meillä oli äitini kanssa keskustelu jokin aika sitten siitä, että tutkimuksissa on todettu visuaalisten ärsykkeisiin lisäävän tavoitteisiin pääsyä. Eli kuva näkyvällä paikalla esim jääkaapin ovessa designer-laukusta, lomakohteesta tai unelmien vartalosta lisää ponnisteluja näihin käsiksi pääsemiseksi. Itse toteutan tätä visualisointia kävelemällä päivittäin asuinalueellani upeiden talojen ohi, joiden kaltaisessa toivon jonain päivänä asuvani. Myös tämä blogi on osa visualisointia ja uskon, että jos asia on mielessäni, teen entistä enemmän sen saavuttaakseni.


Toteutuakseen ei pelkkä visualisointi riitä vaan tarvitaan hyvä suunnitelma rahankäytölle ja säästämiselle sekä muutoksia tuloihin.


Esimiesasema
Tämä on oikeastaan edellytys sille, että ensimmäinen kohta toteutuu. Lisää myös viihtyvyyttä työpaikalla ja rehellisesti sanottuna pönkittää itsetuntoani. Minulle työ ei ole vain tapa rahoittaa vapaa-aikaani vaan myös tärkeä tapa toteuttaa itseäni.


Toteutuu joko nykyisessä työpaikassani tai sitten minun on etsittävä uusi työ. Sisältää luonnollisesti muutoksia palkkaan. Tavoite muutokselle alustavasti +25% nykyiseen bruttopalkaaan. Vaatii tarkempia laskelmia, jotka esitetään myöhemmässä postauksessa.


Sijoitussuunnitelma
Tämän tarkoituksena on turvata tulevaisuus ja lasteni tulevaisuus. Sijoittaako osakkeisiin, rahastoihin, asuntoihin vai mihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti