perjantai 19. elokuuta 2016

Itsepalvelukirppis yllätti

Tekemästäni siivousurakasta seurasi 11 Ikea-kassillista myytävää rompetta. Nyt ne ovat itsepalvelukirppiksellä käyneet ja tässä lukuja:
  • 7 päivää
  • 51,30€ kuluihin (pöytä+ lisätarrat+ provisio)
  • 176,80€ myyntiä
  • 125,50 € voittoa
  • 111 myytyä tavaraa (44% kaikesta)

Tavoitteena oli päästä tavarasta eroon ja saada ainakin omat takaisin. Tuo tavoite ylittyi kirkkaasti. Olen todella tyytyväinen saatuun summaan, koska tavaroiden keskihinta oli vain 1,60€.

Myyntiin varmasti vaikutti se, että myin todella hyvälaatuista, puhdasta ja ehjää tavaraa halvalla. Hintahaarukka vaihteli 20 sentin ja kahdeksan euron välillä. Jatkossa aion myydä suuremmat tavaramäärät itsepalvelukirppiksellä ja pienemmät Torissa tai Fb-kierrätysryhmissä. Yksittäisille arvokkaammille tai erikoisemmille tavoille Tori on mielestäni parempi kanava, koska siellä ei ole ylimääräisiä kuluja ja asiakaskunta on laajempi. Nytkin myyn sivussa siellä muun muassa äitiystakkia, häämekkoa ja myymälävaakaa.

Noin puolet kamoista jäi myymättä ja ehdinkin jo varata toisen viikon lähitulevaisuuteen. Toivottavasti saamme myytyä silloin suurimman osan jäljelle jääneistä tavaroista sekä tavarat, jotka saadaan kasaan pengottuamme vielä miehen kaapit ja vanhempieni vintin. Toisella kertaa varmasti uskaltaudumme pyytämään parempaa hintaa ja myös tavaroiden järjestämisestä järkevämmin on kokemusta.

Tietyt itsepalvelukirppikset hyödyntävät kirppisvaraus.fi sivustoa. Sivustolla voi kätevästi varata pöydän, joissain tapauksessa tulostaa laput ja seurata myyntiä reaaliajassa. Oli todella kutkuttava tarkistaa muutaman kerran päivässä myynnit ja laskeskella kassaan kilahtavia roposia. 

Olen aiemmin ollut myymässä vain perinteisellä kirppiksellä, jossa seistä nökötetään pöydän ääressä, satoi tai paistoi. Siihen verrattuna homma oli huomattavasti yksinkertaisempaa ja vaati vähäisempää panosta. Hain hintatarrat etukäteen, hinnoittelin tuotteet, roudasin edellisenä päivänä puolet tavaroista kirppikselle ja järjestelin ryhmittäin. Joka päivä vein uuden kassillisen rompetta, siistin paikkoja ja järjestelin uudestaan. Toiseksi viimeisenä päivänä pistin pöydän -50%-alennukseen, viimeisenä päivänä keräsin loput tavarat pois ja minulle tilitettiin myynnit.

Ei voi kuin suositella itsepalvelukirpputoria kaikille, jotka harkitsevat isomman tavaramäärän myyntiä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti