keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Yhteenveto 1/2017: Paljon kuluja, paljon tuloja

Varallisuus


Tilanne 1.2.2017 (8/72) suluissa lähtötilanne 1.6.2016


Asunnosta maksettu: 66 738 euroa (60 771)

Säästötilillä: 5 000 euroa (10 901)
Muilla tileillä: 2 573 euroa (?)
Käteisenä: 235 euroa (510)
Arvo-osuustilillä: 1583 euroa (400)
Osakkeiden markkina-arvo: 5 965 euroa (324)
Rahastoissa: 5 324 euroa (2 459)
S-Osuuskauppojen jäsenyydet: 600 euroa

Yhteensä 88 023 €, tavoitteesta kasassa 55 % (75 296)

Säästöt ilman asuntoa 21 285 €, tavoitteesta 33 % (14 525)


Varallisuus karttui tammikuussa 2 456 euroa, ilman asunnon osuutta 1 695 euroa.


Menot vs budjetti


Selvyyden vuoksi on mainittava, että ruokatilille maksaa ja sieltä kuluttaa kaksi ihmistä, ja käyttörahat ovat vain minun. Käyttörahoissa on käyttötilin lisäksi käteisvarat. 


Käyttötili
Tammikuussa käyttötili näyttää reipasta plussaa. Tämä johtuu lähes yksinomaan palkkapäivästä. Siinä missä Kela maksoi vanhempainrahoja loppukuusta, maksaa työnantaja palkkaa alkukuusta. Mukana laskelmissa siis viimeiset tuet ja ensimmäiset palkat (vaikutus + 1 600 €).
 • Vaatesumma on reippaasti yli budjetin. Tämä oli tiedossa ja syynä siihen käynti pukeutumisneuvojalla. Kirjoitan aiheesta lisää tuonnempana. 
 • Ravintolalasku selittyy ystävän synttäreille, joita vietettiin Farangissa. Ei missään nimessä halvin ravintolavaihtoehto, mutta hyvää ja hauskaa oli.
 • Muut ylimääräiset koostuu lähes kokonaan viimeisistä veromätkyistä.
 • Yhteiset laskut on plussalla, sillä ehdin siirtää ruokatililtä rahaa vakuutusta varten, mutta en vielä maksanut sitä.
 • Lisätuloja n. 50 €

RuokatiliRuokatilillä oli muutama suurempi kulu, joka veti säästösumman lähelle nollaa.
 • Ravintoloissa tuli juostua aivan liikaa tässä kuussa. Summa sisältää usean pienemmän käynnin Subwayssa, kahviloissa, hampurilaisravintoloissa yms. Kiinnitetään extrahuomiota helmikuussa.
 • Lapsiin kului paljon rahaa. Suurin osa meni auton turvaistuimeen, joka oli ehdottomasti pakollinen ostos ja joka oli vertailussa halvin.
 • Plussaa ruokaostoksista, jotka jäivät yli 50 euroa alle budjetin. Suurin osa säästöstä tuli herkuista ja vaipoista (esikoinen vihdoinkin melkein kuiva).
Varallisuus kasvoi huomattavan summan, mutta selityksenä siihen on lähes yksinomaan palkkapäivän muutoksen aiheuttamat tulot tälle kuulle. Ilman sitä olisin jäänyt reippaasti alle tavoitteen. Tuntui, että tässä kuussa tuhlailin vähän miten sattuu, söin ulkona, ostelin lapsille turhuuksia, itselle turhuuksia ja en kiinnittänyt kulutukseen huomiota. Hyvä, ettei tämän enempää vahinkoa ehtinyt tapahtua, mutta helmikuussa täysi huomio turhuuksien karsintaan.

Ensi kuussa katsotaan budjettia vähän erinäköisenä.

4 kommenttia:

 1. Jos joka kuu olisi tuollaiset tulot niin tässähän voisi jo pian lopettaa työt =D

  VastaaPoista
 2. Hei, kiinnostava yhteenveto. Mitä teillä kuuluu noihin 700 euron asumiskuluihin? Entä säästöön menevään summaan? Mä oon kans huomannut, että kun tulot nousee, helposti alkaa syytää pikkusummia sinne tänne. Mutta sallittakoon se hetkellisesti ja sitten takaisin ruotuun :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asumiskulut pitävät sisällään lainan lyhennyksen, vastikkeen (joka sisältää kaukolämmön), vedet ja autopaikan. Lainan lyhennys ilman korkokulujahan on oikeastaan myös säästöä, eli tästä päälle 300 euroa lasken varallisuuden kasvuksi. Asumiskulut ovat minun osuuteni ja mies maksaa toisen samanlaisen. Säästöön jäävä osuus on vain se mikä jää kulujen jälkeen. Automaattisesti siirrän säästötilille 200 euroa kuussa. Käytännössä näillä säästöillä maksetaan seuraavan kuun kuluja.

   Poista