lauantai 11. helmikuuta 2017

Upea Ura-festareilla

No nyt on inspiroiduttu ja pää täytetty työhön ja uraan liittyvillä ajatuksilla!

Facebookissa toimiva "hyväsisko" - verkosto Ompeluseura järjesti eilen ensimmäistä kertaa Upea Ura -festarit Helsingin Korjaamolla.  Tapahtuma oli naisille suunnattu verkostoitumistilaisuus, jonka 400 lippua oli myyty jo hyvissä ajoin loppuun. Itse onnistuin pääsemään mukaan tapahtumaan ilmaiseksi Tradenomiliiton avustuksella.

Ompeluseuran toisen perustajan sanoin:
Olen varma, että löydät tapahtumasta uusia ajatuksia, kiinnostavia keskusteluja ja hauskoja tuttavuuksia. Ennen kaikkea toivon, että tunnet sen kannattelevan ja rohkaisevan yhteisöllisyyden ilmapiirin, joka on tuonut Ompeluseuraan tuhansia naisia. Kun rakenteet vielä odottavat muuttumista, teemme me yhdessä parempaa ja tasa-arvoisempaa työelämää ja uraa.

Päivä osui sopivasti hoitovapaapäivälle ja sain kiikutettua lapset muutamaksi tunniksi isovanhemmille hoitoon. Ohjelma alkoi jo 9:30, mutta minä vaihdoin lennossa paikkaa Tarja Halosen kanssa vähän kymmenen jälkeen. Tuolloin vauhdissa oli pääpuhenvuoron saanut Koneen Head of Talent management Kaija Bridger, joka puhui työntekijän ja -hakijan erottavista ominaisuuksista kansainvälistyvässä työelämässä. Oikein hyvä ja inspiroiva puheenvuoro. Konkreettisena oppina se, että työhakemuksessa ja nykyrekrytoinnissa yleensäkin painoarvo on siirtynyt substanssiosaamisesta henkiseen kyvykkyyteen eli erityisesti oppimishaluun ja persoonaan.Tämän jälkeen hajaannuttiin työpajoihin, paneeleihin ja esityksiin. Minä valitsin viidestä polusta Luovuus ja strateginen ajattelu-polun, jonka käynnisti Helsingin kaupungin muotoilujohtaja Anne Stenros. Annen viesti oli selvä: Rohkeutta peliin, meistä kaikista löytyy luovuutta! Vaikka vastarintaa esiintyisi, on muutos välttämätöntä (yrityksen) kehitykselle. Puhe oli samaistuttava ja innosti entistä enemmän taistelemaan tuulimyllyjä vastaan omassa työssäni.Sitten alkoi näin introvertille lievää ahdistusta aiheuttava ryhmätyö. Toki ryhmätehtävän olisi voinut välttää festareilla, mutta tällä kertaa halusin haastaa itseni. Tarkoitus oli opetella luovan ongelmanratkaisun keinoja. Itselläni oli vaikea samaistua valittuun aiheeseen, mutta itse tekniikka oli varsin kätevä ja yritän sitä hieman muokattuna työssäni soveltaa.Kun tämä oli tehty, olikin minun aika lähteä kotiin. Harmitti, koska paljon mielenkiintoista jäi kokematta, näkemättä ja oppimatta. Verkostoni eivät varsinaisesti kasvaneet, mutta ehdottomasti lähden ensi vuonnakin mukaan,  jos vain tilaisuus tarjoutuu. Oliko kukaan lukijoista festareilla?

P.s. Jos järjestävä taho tänne eksyy, niin toiveissa olisi lisää standejä,  yrityksiä, rekryfirmoja ja konkreettista verkostoitumista. Niin ja apuja Ompeluseuraan liittymisen kanssa myös kaivataan. Hakemus on vetämässä,  mutta hyväksytäänkö sitä ikinä?

Lisätietoa tapahtumasta Upea ura- nettisivuilta tai Twitteristä #UpeaUra.

8 kommenttia:

 1. Tärkeää asiaa.. itseä hieman tasa-arvon kannattajana häiritsee "hyväsisko" kerhot, koska eiväthän nekään ole sen parempia kuin ns. "hyväveli"-systeemit. Toisaalta, pitää antaa palaa ja tukea naisten kesken toisiamme. Olen muuten lukenut aiemmin kertomastasi Mothers in Business tapaamisista ja nähnyt kuvia, oletkohan päätynyt niihin lehtijuttuihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lehdissä ollut 😁. Itse mietin vähän tuota tasa-arvojuttua. Kuinka hirveä haloo nousisi, jos miehet järjestäisivät vain miehille suunnatun uratapahtuman? Onhan se vähän syrjiväärin, mutta naiset kyllä tarvitsevat tämmöistä toimintaa ja hyvä, että järjestetään.

   Poista
 2. Tosi siistiä että olit tuolla! Linkedinin kautta Ompeluseuraan oli helppo päästä mukaan, en ole tosin kauheasti seurannut keskusteluja.

  VastaaPoista
 3. Kaikenlaisia järjestöjä sitä suomestakin löytyy =) Ilmeisesti tässä seurassa ei ole kyse pelkästä ompelusta?

  VastaaPoista
 4. Päivi / Tradenomiliitto13. helmikuuta 2017 klo 14.15

  Hienoa, että pääsit tapahtumaan. Oli ilo antaa sinulle lippu. Tsemppiä tavoitteiden toteutukseen :)!

  Tradenomiliiton omat tilaisuudet:
  - http://tapahtumakalenteri.tral.fi/tapahtumat/

  TRALn sivut:
  - http://www.tral.fi/
  - http://liity.tral.fi/

  VastaaPoista