lauantai 3. joulukuuta 2016

Halpisruokaa: Muurahaiset kiipeävät puuhun

Edullinen ruoka on yksi oleellinen osa säästäjän ja lapsiperheen arkea. Ajattelin tässä tulevina viikkoina listata omia arjen edullisia, mutta vähän erilaisempia herkkuruokia. 

Tätä ruokaa söimme aina silloin tällöin lapsena ja kyllä maistui. Sen alkuperäinen versio on poimittu vanhempieni vanhasta kiinalaisesta keittokirjasta ja ruuan nimi tosiaan on Muurahaiset kiipeävät puuhun, mutta on käytännössä jauhelihavermiselliä. Itse olen vähän yksinkertaistanut reseptiä ja muokannut mittasuhteita, jotta annoksesta saadaan riittävämpi, edullisempi ja lapsiystävällisempi.


Muurahaiset kiipeävät puuhun (jauhelihavermiselli)


6 annosta - Valmistusaika n. 20min

150 g vermiselliä eli riisinuudeleita ~1,30 €
400 g jauhelihaa (mikä vaan eläin käy ja parasta, jos paketin päällä on -30%-tarra) ~ 2 €
3 rkl soijaa ~ 0,30 €
1,5 rkl sokeria
1 rkl öljyä ~ 0,05 €
2 sipulia ~ 0,40 €
3 valkosipulin kynttä ~ 0,15 €
Pippuria
1,5 dl vettä
= 4,20 €, 70 snt / annos

Liota vermisellejä noin 10 minuuttia lämpimässä vedessä. Sekoita jauheliha, soija ja sokeri erillisessä kipossa.

Kuullota sipuli ja valkosipuli ruokalusikallisessa soijaa. Pannuna kannattaa käyttää wokkia tai isompaa kasaria. Mausta pippurilla. Lisää jauheliha ja paista kunnes se on kuivaa ja rakeista. Lisää liotetut ja valutetut vermisellit ja vesi muiden ainesten joukkoon. Paista noin viisi minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut. 

Kasviksiahan tässä ei juurikaan ole, mutta miksei tuonne voisi heittää sekaan vaikka parsakaalia, purjoa tai paprikaa. Päälle voi lisätä myös muutaman tipan Chiracha-kastiketta tai jo paistovaiheessa chiliä tai tabascoa. 

Ei ehkä kaunein näky, mutta sitäkin herkullisempaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! 




6 kommenttia:

  1. Aika eksoottisia ruokia kyllä söitte perheessänne =D Itse en ennen tätä ollut kuullut mistään vermisellistä, mutta aion kokeilla reseptiäsi. Meillä syötiin pienenä nakkikeittoa tai lihapullia =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vermiselliä löytyy ainakin Prismasta ja nuudelitkin sopii ensihätään. Kun oot kokeillut, tule ihmeessä kertomaan miltä maistui :). Mun vanhemmat on aina ollut kokeilevia ruuanlaittajia ja muistan joskus pyytäneeni, et voitaisko joskus syödä jotain peruspöperöitä. Nyt sitten laitan vahingon kiertämään.

      Poista
  2. Minun olisi ihan turha ehdotella lapsille muurahaisia ruoaksi, eksoottisin mitä suostuvat syömään on tortillat :) Itsekkään en oikein imelistä ruoista välitä, oletan että 1½rkl saa ruokaan pikkasen imelyyttä.

    Latasin itselleni puhelimeen Valion ruokasovelluksen, jotta saataisiin jotain vaihtelua iänikuisten jauhelihakastike ja perunat/makaroonilaatikko/lihapullat ja perunamuussi tilalle. Se on ollut hyvä sovellus, kaupassa voi katsoa että mitäs erilaista nyt tehtäisiin ja siinä on samalla ostoslistakin. Vink vink:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon käytänkin Valion reseptejä, ehkäpä lataan myös sovelluksen. Ei ole tämä ruoka varsinaisesti imelä, vaan enemmän suolainen koska soijaa on mukana. Mukana ei ole mitään kovinkaan vahvaa makua ja siksi menee lapsille. Kannattaa kokeilla.

      Poista
  3. Toimisikohan mausteineen nyhtökaurasta tehtynä, ehkä pitää testata :)

    VastaaPoista