perjantai 23. joulukuuta 2016

Vaihtoehtoja työrintamalla

Olen heitellyt verkkoja vesille työrintamalla ja odottelen seuraavaa liikettä. Viime viikolla kirjoitin siitä, miksi hakea työtä, jos on jo töissä ja nyt homma on monimutkaistunut entisestään.

Miten te tekisitte minun sijassa,  jos vaihtoehdot olisivat seuraavat:

A: Paluu vanhaan työhön ja uuden työn haku aikaisintaan vuoden kuluttua.

Äitiysloma loppuu kohta, ja minua odottaa ihan mukava pesti johon palata. Työ ei kuitenkaan ole kovinkaan haastava, eikä minulla ole juurikaan etenemismahdollisuuksia kyseisessä yksikössä. Minulla on omat epäilykseni myös työtehtävän jatkumisesta tulevaisuudessa. Ihmiset ovat kivoja, opittavaa on vielä, yritys on hyvä ja ehdin olla pestissä vain hetken ennen äitiyslomaa.

B: Uusi huippumielenkiintoinen tehtävä nykyisen työnantajan palveluksessa

Työnantajallani on tullut mielenkiintoinen tehtävä hakuun toisessa organisaatiossa. Tehtävä on lähempänä ydinosaamistani kuin nykyinen ja askel eteenpäin urallani. En ole lainkaan varma, onko kokemukseni oikeanlaista ja riittävää, mutta muuten sopisin tehtävään kuin nakutettu.

C: Uusi vähemmän kiinnostava tehtävä huippuyrityksessä

Laitoin viime viikolla hakemuksen mielenkiintoiseen tehtävään. Soitin sinne ja keskusteltuani yhteyshenkilön kanssa, tulin siihen tulokseen, että työ ei ehkä olekaan niin kiinnostava kuin aluksi vaikutti. Yritys kiinnostaa yhä, mutta tehtävä tuntuu paluulta menneisyyteen.

D: Ok-työ hyvässä yrityksessä entisen esimiehen suosittelemana

Entinen esimieheni, joka on nykyisin töissä toisessa yrityksessä, laittoi viestiä, että heillä olisi paikka tulossa hakuun ja toivoi minun sitä hakevan. Tehtävä ei ole sitä, mihin suuntaan haluaisin mennä. Se on senior-rooli kuitenkin, jossa uskon palkan olevan kohdillaan. Tunnen yrityksen alan ja muutamia ihmisiä sieltä ja ne ovatkin ehdoton plussa. Työn sijainti on hieman hankala.


Olen ilmoittanut nykyiselle työnantajalleni osa-aikaiset työajat, jotka eivät varmasti onnistuisi uudella työnantajalla. Alana C ja D kiinnostavat minua eniten, mutta tehtävänä kiinnostavin on B. Lojaaliudesta työnantajaa kohtaan tuntuu, että täytyy pysyä nykyisessä roolissa tai ainakin firman sisällä. D vaihtoehto työnä ja yrityksenä kiinnostaa enemmän kuin A, mutta taas kaikkein houkuttelevia on B. Haut ovat käynnissä kaikkiin ja hakemukset paikkoihin B, C ja D ovatkin jo lähteneet. D:ssä on lyhyin hakuaika, mutta haluaisin sinne vain, jos B ei onnistu?

Tämän hetken suunnitelma on hakea kaikkia ja odotella mitä tapahtuu. Jos kutsu haastatteluun tulee C:n osalta, menen kuuntelemaan lisätietoja.  Jos työ on mitä uskon sen olevan, unohdan sen kokonaan. Jos mistään virityksestä ei tule mitään, palaan vanhaan työhöni ja yritän muokata sitä mieleisekseni. Tyytyväinen olen silti ja onnellinen, että on työ mihin palata.

Mitä sinä tekisit?Jätän nämä asiat nyt hautumaan ja keskityn Joulunviettoon. Antoisaa Joulua kaikille lukijoille ja kanssabloggaajille! 

12 kommenttia:

 1. B:hen ehottamasti jos pääsee, kuulostaa parhaimmalta diililtä =)

  VastaaPoista
 2. B ois kyllä paras, mutta jos se menee puihin, on D jo ehtinyt sillä välin mennä menojaan.

  VastaaPoista
 3. Otat vastaan vaihtoehdon D, mutta jos B tarjoutuu sanot vaan vaihtoehdolle D, että nyt kävi näin. Maailma on muuttunut tällaiseksi. Itsekkin vähän samassa tilanteessa olen juuri nyt. Tänään kyllä paljastui, että vaihtoehto B ei onnistunut ja otin vastaan vaihtoehdon D jo viikkoja sitten siten, että se alkaa vasta tammikuussa.

  VastaaPoista
 4. "huippuyritys" voi olla ihan jotain muuta kuin huippu työympäristönä ja voit jämähtää paikallesi. D:n osalta iske sellainen palkkatoive, ettei harmita, jos saat sen. Muuten mene B:n suuntaan.

  VastaaPoista
 5. Hyvä että olet lähettänyt kaikkiin paikkoihin. Kiireisenä perheenäitinä arvostan lyhyttä työmatkaa, hyvää palkkaa ja työnantajan hyvää suhtautumista äitiyteen ja mahdollisiin lasten vuoksi tapahtuviin sairaspoissaoloihin sekä jatkuvuuteen.

  Jos nykyinen työnantajasi on varma työpaikka pitkäksi aikaa, on se parempi pidemmässä juoksussa kuin mennä iisolla palkalla epävarmaan paikkaan ja jäädä mahdollisesti työttömäksi.

  Olisikohan antamillasi taustatiedoilla vaihtoehdot järjestyksess B ja A mutta tylysti en kieltäyisi vaihtoehdoista C ja Dkään vaan vastaisin heille jotain että pidetään mielessä...

  Itselleni on jokaisenäitiysloman jälkeen tarjoutunut mielenkiintoisempi työ paremmalla palkalla ilman että edes kysyin mitän palatessani töihin, äitiys selvästi kouluttaa (ainakin pitkää pinnaa).

  VastaaPoista
 6. Mä ottaisin myös mieluiten B:n, mutta jos se ei toteudu, jäljelle jää A ja D, joista D:n juna varmaan meni jo silloin kun B ratkeaa. A on ihan jees, mutta näen sen epävarmana pidemmän päälle ja tiedän myös, että haasteettomuuden takia tulen kaipaamaan jotain muuta.

  Omat rahani: mulle on myös edelliseltä äippälomalta palattuani tarjottu vastuullisempaa tehtävää. Ja myös näiden lasten myötä olen kokenut olevani entistä valmiimpi haastavampiin tehtäviin ja esimiesasemaan.

  VastaaPoista
 7. Voi kuule, uusia työmahdollisuuksia tulee ja menee, olet vasta 27v ja urahuippusi on tilastojen mukaan tulevaisuudessa. Ole huoleti,jotain kivaa varmasti tulee vastaan, kyllä osaavalle ja tekevälle töitä löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kyllä, niin mäkin uskon. En kyllä ole 27 vaan ihan kivasti yli kolmenkympin :). Ja mä uskoni, että olen just nyt siinä iässä jossa eteneminen on helpointa: on jo vähän uskottavuutta, mutta on tarpeeksi nuori pysyäkseen kehityksen kelkassa.

   Poista
 8. Kuulostaa monimutkaiselta. Uskon, että tiedät jo mikä sinua odottaa, kun jo kertaalleen olet äitiyslomalta töihin palannut. Hienoa, että osaamisellesi on kysyntää! Osaatko sanoa minkälaisia työsuhde-etuja paikoissa on ja joustavatko lapsiperheen tarpeiden vaatiessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä. Nykyisellä työnantajalla on ihan ok edut, joskin parempiakin olen nähnyt. Joustamisen odottaminen tai vaatiminen uudessa paikassa on aina vähän kyseenalaista. Ehkä parasta pysyä nykyisessä yrityksessä ja toivoa uutta tehtävää.

   Poista