maanantai 5. syyskuuta 2016

Hamsteri

Kodin tavaramäärää vähentäessäni, löysin kaapeista erinäisiä hygienia- ja siivoustuotteita useina kappaleina. Nuo vievät hirveästi tilaa ja heitinkin pois kaikki turhat ja lahjoitin avaamattomat. Ostin suurimman osan kamasta vuosi sitten, kun halvalla sain.

Kaapeista löytyi muun muassa:
 • Pyykinpesuaine 13 kpl
 • Huuhteluaine 5 kpl
 • Nestesaippua 13 kpl
 • Tiskitablettipaketti 6 kpl
 • Keittiöpesuaine 4 kpl
 • Lattiapesuaine 4 kpl
 • Hiuslakka 7 kpl
 • Shampoo 10 kpl
 • Hoitoaine 23 kpl
 • Suihkugeeli 10 kpl
 • Rasva 5 kpl
 • Miesten deospray 8 kpl
 • Dödö 5 kpl
 • Huulirasva 4 kpl
 • Hammastahna 8 kpl
 • Käyttämätön hammasharja 5 kpl 
 • Kasvojen puhdistusaine 7 kpl

Hyvä puoli on, ettei vuoteen tarvitse miettiä näiden tuotteiden ostoa. Huono se, että ainakin kylpyhuoneen kaapit ovat melko täynnä hyvästä raivausyrityksestä huolimatta. Onko tämä tyypillistä säästäjälle vai pitääkö huolestua omista hamstraustaipumuksista? Mitä te varastoitte?


14 kommenttia:

 1. No huh huh,ei tämä säästäjä ainakaan tuollaisia määriä osta varastoon! Kaks kappaletta jotakin tuotetta voin tarjouksesta ostaa.. Poikkeuksena kahvi: jos se on tarjouksessa ostan useamman paketin. Niinkuin viis pakettia. 13 nestesaippuaa on järkyttävä määrä säilyttää ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Muita tuotekategorioita kuten elintarvikkeita, vaatteita, kirjoja tms ei ole paljoa. Nämä kaikki hankin kerralla kun tosiaan lähes ilmaiseksi sain. Mistään perustarjouksesta ei ollut kyse :). Ja mietipä paljon niitä oli vuosi sitten, kun olin juuri satsin hommannut. VuodessaKun kun ehtii melkoisen määrän käyttää. Ei niitä ehkä tuolloin olisi tarvinnut kassikaupalla ostaa, mutta säästöä kaikesta tuosta on varmasti tullut useita satasia ja iloisia sukulaisia, jotka ovat saaneet osansa.

   Poista
 2. Itsellänikin on jos jonkinmoista purnukkaa kotona kun anoppi antaa perinteisiä vartalovoiteita, suihkusaippuoita joululahjaksi, hiustuotteet tulevat oman duunin kautta testereinä ja muina että niitä löytyy saavi kaupalla. Mutta säästöä sekin =)

  VastaaPoista
 3. Ehkä itellä tässä asiassa menee tilan kaipuu jopa säästäväisyyden ohi..en millään jaksaisi katella kaikkia noita puteleita ja purnukoita nurkissani. Mutta onneksi jokainen saa tehä mielensä mukaan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on vähän taistelemista tän kanssa. Tykkään, että tasot on tyhjiä ja komeroissa ja lipastoissa tilaa. Sisustuksessa suosin minimalistista linjaa. Suht hyvin ovat nämä vieneet tilaa kylppäristä. Onneksi kuitenkin tila lisääntyy sitä mukaan kun tavara kuluu.

   Poista
 4. Myin ylimääräisen kylppärin säilytyskalusteen ja kylppärin kaapissa ovat nykyään puhtaat pyyhkeet ja likapyykit. Joten kaikki ekstra on kiellettyä :) Mutta eihän nuo miksikään mene, eikä tarvitse stressata niiden loppumisesta. Itsellä kyllä tapana esim. wc-paperia ostaa isoja määriä, ettei pääse loppumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nämä ovat kahdessa kiinteässä kaapissa kylppärissä. Siinä mielessä eivät vie tilaa, kun ei mulla ole niihin muutakaan laitettava ja ovat järjestyksessä kategorioittain. Joka kertapauksessa tosin, kun joku purkki on käytetty loppuun, tuntuu hyvältä että varasto tyhjenee.

   Poista
 5. Ei minullakaan sentään noin paljon ole hygienia tuotteita kaapissa, mutta aika paljon kuitenkin. Nämä saippuat, suihkugeelit, rasvat ym on kyllä se minun heikko kohtani. Juuri tilasin jonkin verran käsisaippuaa, suihkugeelejä ja käsirasvaa vaikka yksi kenkäkaapin hyllyllinen oli ennestäänkin täynnä. (Säilytän noita plus muuta tavaraa kenkäkaapeissa, koska mahtuvat kivasti vaatehuoneeseen) Nyt täyttyi puolet eteisen lipaston yhdestä hyllystä, kun ei mihinkään muualle enää mahtunut. No ei ainakaan vuoteen tarvitse ostaa suihkugeelejä, rasvoja eikä pyykinpesuaineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole ollut ennen tätä erää eikä tämän jälkeenkään kuin noita lahjaksi saatuja ylimääräisinä. Nänä on kyllä semmoisia, että kannattaa vähän varastoida, jos tilaa on ja jostain halvalla saa. Juuri jouduin ostamaan tiskiainetta, vaikka sitäkin oli ennen monta pulloa. Vähän harmitti kun en ollut varautunut ennakkoon ostamalla tarjouksesta.

   Poista
 6. Huh, mikä lista! Mutta jos kaikelle on varmasti käyttöä, niin mikäs siinä, jos hyvin halvalla sait. :) Mä kyllä hamstraan myös tarjoustuotteita, jotka varmasti tulee käyttöön, eikä mene odotellessa miksikään. Tuosta listastasi hammasharjoja, hammastahnoja, huulirasvaa ja pyykinpesuainetta olen hamstraillut. Sitten taas esim. hoitoainetta, hiuslakkaa ja siivousaineita käytän niin vähän, ettei kannata ostaa kuin yksi kerrallaan, ja esim. huuhteluainetta ja tiskitabletteja en osta koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat suurinosa aktiivisesti käytössä. Ostin myös joitain tuotteita mitä ei tule käytettyä kuten palasaippuaa, tietynlaisia rasvoja ja kasvovesiä, jotka lahjoitin heti eteenpäin. Ja noistakin joutaa joululahjoiksi muutama rasva ja hiusöljy.

   Poista
 7. Itse en osta kuin tarpeeseen. Esim. kun shampoo on lopussa, ostan uuden pullon. Käsisaippuaa minulla on jemmassa 2 pulloa, koska näitä meillä on neljässä eri paikassa samaan aikaan käytössä. Samalla tavalla ostan pyykinpesuainettakin: kun alkaa olla vähissä, ostan uuden tilalle. Näin ei kerry turhia varastoja. Eikä nuo tuotteet maksa niin paljoa mielestäni, että niitä kannattaisi hamstrata alennuksesta sen takia valtavia määriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin tekisin varmaan, jos nykyistä varastoa ei olisi. Ehkä kovasti kuluvia säilyttäisin muutamaa kappaletta ja ostaisin kyllä tarjouksesta. Tämän varaston tuotteista osan sain ilmaiseksi ja enimmillään maksoin kolmasosan normihinnasta. Ei pystynyt ohittamaan tilaisuutta vaan ostin niin paljon kuin sain kuskattua :)

   Poista