lauantai 1. huhtikuuta 2017

Yhteenveto 3/17: Bonuksia

Varallisuus


Tilanne 1.4.2017 (10/72) suluissa lähtötilanne 1.6.2016


Asunnosta maksettu: 68 300 euroa (60 771)

Säästötilillä: 4 532 euroa (10 901)
Muilla tileillä: 5 226 euroa (?)
Käteisenä: 505 euroa (510)
Arvo-osuustilillä: 1 442 euroa (400)
Osakkeiden markkina-arvo: 7 993 euroa (324)
Rahastoissa: 5 040 (2 459)
S-Osuuskauppojen jäsenyydet: 600 euroa

Yhteensä 93 642 €, tavoitteesta kasassa 59 % (75 296)

Säästöt ilman asuntoa 25 342 €, tavoitteesta 42 % (14 525)


Varallisuus karttui maaliskuussa 3 080 euroa, ilman asunnon osuutta 2 416 euroa.


Menot vs budjetti


Selvyyden vuoksi on mainittava, että ruokatilille maksaa ja sieltä kuluttaa kaksi ihmistä, ja käyttörahat ovat vain minun. Käyttörahoissa on käyttötilin lisäksi käteisvarat. 

Käyttötili
Maaliskuussa tilille kilahtivat bonukset, jotka äitiysloman vuoksi eivät olleen täydet, mutta yllättävän isot silti
 • Tulot sisältävät 80 % palkan, bonuksen ja lisätulot. 
 • Vaatteet ja asusteet sisältävät mustat farkut ja muutamat sukkahousut
 • Muut ylimääräiset kulut koostuvat lähinnä junalipuista sukuloimaan ja työkuluista, jotka maksetaan takaisin huhtikuussa. Ostin myös muutaman kirjan liittyen työhöni ja lahjan nimiäisiin.
 • Lapsiin liittyvät kulut pitävät sisällään normaalisti vain heille menevän säästösumman. Bonusten vuoksi maksoin kuitenkin tässä kuussa harrastusmaksun omalta käyttötililtäni.
 • Lisätuloja n. 250 €

Ruokatili
Budjettiin ei päästy tulojen eikä kulujenkaan puolesta
 • Ruokakulut olivat suuremmat kuin moneen kuukauteen. Saattoi johtua siitä, että en pitänyt kuluista kirjaa kuukauden aikana vaan vasta nyt tein yhteenvedon. Ostelimme myös aika paljon kalaa ja laadukkaampaa lihaa. Toisaalta minä söin välillä töissä ja olin kolme päivää työmatkallakin. 
 • Lastenruokakulut olivat huomattavasti korkeammat kuin aikaisemmin ja tämä johtuu lähes yksinomaan korvikemaidoista. Imetys on vihdoinkin loppumassa ja vielä hetki mennään korvikkeilla ennen normaaliin maitoon siirtymistä.
 • Muut ylimääräiset koostuvat lähinnä apteekkikuluista ja muutamasta pääsylipusta
 • Laina on vahemmilleni epäsäännöllisesti maksettava summa.
 • Vaikka pyrin kiinnittämään erityisesti huomiota roskaruokaan, olivat ravintolakulut taas huomattavasti yli budjetin. Huhtikuussa uusi yritys

Varallisuus kasvoi niin paljon, että oli pakko tarkistaa lukemat muutaman kerran. Bonusten vuoksi myös kulut olivat suuremmat, sillä maksoin asioita, joita olen pantannut odottamaan hyvää hetkeä. Näitä olivat muun muassa lapsen harrastus, junaliput ja laina vanhemmilleni. Mikään kulu ei harmita kuitenkaan, vaan kaikki on ostettu tarpeeseen.

Huhtikuussa kulut tulevat olemaan melko isot, koska alan maksamaan ruokatilille säännöllisesti enemmän ja ehkä myös lainaa vanhemmilleni. Kävimme bonusten innoittamana viimeisenä päivänä ravintolassa ja tuo melkein satasen potti ei näkynyt vielä tililläni. Huhtikuussa aion kiinnittää enemmän huomiota ruokaostoksiin ja varmistaa, että päästään lähemmäs budjettia.

5 kommenttia:

 1. Mulla on jääkaappi usein aika tyhjän näköinen mutta silti siellä on ruokaa. Budjetti pysyy kasassa itsellä vain jos ostaa tasan sen mitä syömme. Ei mitään oi kato toihan voisi olla kiva, kokeillaan tollasta tällä viikolla. Mulla ainakin menee överiksi, kun ostelen jotain mitä olisi kiva syödä. Olen pyrkinyt siihen, että katselen omia annoskokojani -säästän helposti yhden aterian sillä etten syö lisää, koska ruoka oli niin hyvää.
  Sitä en ole vielä päättänyt olisiko Säästeliästä käydä 1 vai 2 vai 3 kertaa kaupassa viikossa. Lapsen kanssa koko viikon ostosten raahaaminen on aina työlästä mutta useimmilla ostoskerroilla saattaa tarttua mukaan useammin ylimääräistä.
  Käytän myös usein käteistä ruokaostoksissa -kun käteinen loppuu ei saa lisää -》 pakottaa laskemaan jo ennen kassaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon todennut, että mitä vähemmän ostoskertoja sen parempi. Tässäkin kuussa suunnittelin kauppalistat huolella ja erityisiä ylilyöntejä ei tapahtunut. Voi olla, että budjetin ylitys johtuu vain siitä, että en kuun lopussa pitkittänyt ostoksia seuraavalle kuulle. Toi annoskokojuttu on semmoinen mihin pitäisi kiinnittää huomiota. Usein otan lisää vain siksi, että ruoka on niin hyvää ja silloin tulee kyllä syötyä liikaa.

   Poista
 2. Ja täytyy vain ihailla sun talouslukuja! Upealta näyttää!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Ei kai sitä uskalla enää syödä ollenkaan, koska norjalainen kassilohi on täynnä antibiootteja, kemikaaleja ym.

   Poista