perjantai 6. tammikuuta 2017

Pahimman pihistelijän vinkit

Aina joskus eksyn Vauva.fi-sivustolle selailemaan absurdeja aiheita ja lueskelemaan tulikivenkatkuisia keskusteluja. Tällä kertaa silmiini osui keskustelu, jossa listattiin saitojen ihmisten hulluimpia tapoja. Tässä parhaat palat tosipihistelijän säästövinkeistä.

 1. Muovikassia voi käyttää kymmeniä kertoja, kun sitä paikkaa aina välillä jeesusteipillä ja pesee pesukoneessa.
 2. Kodin vessapaperi- ja saippuavarastot täydentyvät kätevästi yleisissä vessoissa. 
 3. Vessassa saa käyttää enintään kolme paperia. Myös käytettyjä serviettejä voi hyödyntää tähän tarkoitukseen ja käytetyllä papereilla sytytetään tietenkin takka.
 4. Vaatteet kulutetaan atomeiksi ja silloinkin niistä poistetaan vielä kaikki mahdollisesti uudelleenkäytettävä kuten napit ja vetoketjut.
 5. Uudet hanskat ja pipot löytyvät kauppojen löytötavaralaatikoista.
 6. Vanhoista trikoovaatteista leikataan "kestokahvinsuodattimia". Paperisiakin voi käyttää monta kertaa, kun ne pesee välillä. 
 7. Tyhjät jogurttipurkit ja muut pakkaukset kannattaa pestä ja käyttää juoma-astioina. Säästää omia laseja.
 8. Vierailta rahastetaan ovella syödystä ruuasta. Vieraisilla ollessa syödään niin paljon kuin napa vetää. Tähteet voi ottaa mukaan "koiralle".
 9. Kappalehintaiset leipomotuotteet kannattaa punnita, jotta varmasti saadaan paras kilohinta.
 10. Kassalla ylöspäin pyöristettävä summa maksetaan kortilla ja alaspäin käteisellä. 
 11. Vessan vesisäiliö täytetään esim pulloilla tai tiiliskivillä, jolloin vesimäärä vedettäessä on pienempi. Huuhteluun voi käyttää myös suihkusta talteenotettua vettä.
 12. Asunto ostetaan katuvalojen kohdalta, ei tarvitse itse polttaa lamppuja kotona.
 13. Kokonaiset pippurit ja laakerinlehdet poimitaan ruuasta ja käytetään uudestaan seuraavassa ruuassa.
 14. Täysmaitolitrasta saa kaksi litraa vähän kevyempää maitoa, kun sen blandaa veteen.
 15. Kaikki mandariineistä, vesimeloneista, viinirypäleistä yms löytyvät siemenet säästetään ja kylvetään kotona. Myös työpaikalla voi rohkeasti pyytää työkavereilta siemeniä.

Saitko hyviä vinkkejä? Aika huvittaviahan nämä ovat ja saavat tajuamaan,  että oma säästäminen on vielä täysin tervettä. Alkuperäinen keskustelu ja lisää vinkkejä löytyy täältä. Aiempaa pohdintaani säästäväisyyden ja pihistelyn eroista löytyy täältä. Jos sinulta löytyy omia hyviä supersaiturivinkkejä, jaa ihmeessä kommenteissa.

Ps. nyt kun Vauva.fi on mainittu, myös minun blogini on ruodittu siellä, ja se onneksi lyhyeksi jäänyt keskustelu löytyy täältä.18 kommenttia:

 1. Loistavia vinkkejä, täytyykin ottaa opiksi. Kämppä on jo näppärästi katuvalon vieressä, niin ei tarvitse käyttää ulkovaloja. ;)

  VastaaPoista
 2. Kaikki vinkit käyttöön niin säästät jo monta kymppiä vuodessa :D

  VastaaPoista
 3. En ota noista varmaan yhtään vinkkiä käyttöön. Vähän alkaa olemaan jo liikaa omaan makuun =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli kaikkein övereimmät "vinkit", oli siinä alkuperäisessä keskustelussa muutama järkeväkin mukana.

   Poista
 4. Ei voi kuin ihmetellä taas foorumien keskustelun tasoa. Ketkä siellä oikein trollaavat :D Hyviä vinkkejä muuten! xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei voi kun ihmetellä miten joku jaksaa. Mut nää oli ihan hauskoja :D

   Poista
 5. Viimeisen kohdan siementen keräämistä voi tietysti pitää pihin yrityksenä kasvattaa omat hedelmänsä. Mutta se on kotipuutarhurille myös hauska ja vaativa harrastuksen muoto, kasvattaa omat viherkasvit siemenestä asti. Ensi kerralla appelsiinia, klementiiniä tai viinirypäleitä syödessä laittakaa siemeniä kukkaruukkuun roskiksen sijasta niin saatatte saada seurata yhden sortin kasvua omaisuuden kasvattamisen rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on kyllä semmoinen vinkki, jonka voisi jossain määriin toteuttaakin. Varsinkin lapsista se voisi olla hauskaa. Ehkä pihistelyksi menee, jos kaikki säästetään, vaikka ei sekään mitenkään väärin ole :)

   Poista
 6. Noista olen törmännyt tuohon wc-paperin pihistämiseen. Kaverit oli aikoinaan töissä ja opiskelemassa eräässä julkisessa paikassa ja yön pimeinä tunteina nappasivat jättirullia vessapaperia matkaansa sieltä.

  Kahvipussin kuivatteluun ja ehkä vielä oksettavampaan pihiyteen törmäsin siivotessani opiskeluiden ohella kotipalvelutyöntekijänä. Kahdessa kodissa säästettiin kahvinporoja kuivattamalla suodatinpussi poroineen ja käyttämällä se uudestaan useampaan kertaan. Ja, jos kahvia jäi pannuun, se laitettiin jääkaappiin, josta sen saattoi näppärästi lämmittää mikrossa. Onneksi olen teen juoja.....t.Anki

  VastaaPoista
 7. Eikää :D vai tollasia on "av-mammat" tällä kertaa keksineet! Siinä on kyllä sellainen palsta, että usein mietin että ei nää voi olla muutaku trolleja kaikki. T. Toinen satunnaisesti vauva.fistä nauruterapiaa etsivä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. :). Nuo minua arvioivat kommentit voi ottaa vastaan hymyssä suin, enkä jaksa lähteä mitään selittelemään.

   Poista
 8. Kyllähän toi pihiys on tavallaan sairasta, kun se menee tolle tasolle, että pitää säästää kaikesta. Itse kyllä tunnistan itsessäni myös joitakin pihin piirteitä. Mulla toi piheys kuitenkin rajoittuu lähinnä tarjousbongailuun.

  Haalin aina kaikki mainoslehdet, mitkä tulee postista ja selaan ne läpi suurella mielenkiinnolla silmät kiiluen (ei ollu läppä). Joskus tekee mieli myös katsoa lehtiroskiksella, että josko naapureille olis tullu sellasia mainoksia, mitä mä en oo saanut (tää on siis vaan mieliteko, jota en siis oikeesti toteuta).

  Mun tarjousbongailu (tää on se miksi mä tätä nimitän) ei rajoitu vaan noihin fyysisiin mainoksiin, vaan mä kyl bongailen tarjouksia myös netissä. Esimerkiksi Picodista (https://www.picodi.com/fi/) ym. alennussivustoilta tulee etittyä alennuksia ja koodeja nettikauppoihin.

  Vaikka mä bongailenkin noita alennuksia joka paikasta, niin mulle se on enemmänkin ehkä sit harrastus ku piheyttä. Toisaalta sit se mun piheys näkyy kuitenkin siinä, että käytän vaan ehkä 1 % niistä tarjouksista mitkä itelleni haalin.

  ps. Mä eksyin tänne just sieltä parjatulta vauva-palstalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että eksyit :). Mäkin aina tarkistan tarjoukset. Niissä vaan on se riski, että tulee ostettua jotain turhaa, vain koska halvalla saa. Jotkut tarjoukset on näennäisesti halpoja, kuten k-ketjun tarjoukset. Ne kun ovat alennettunakin usein kalliimpia kuin Prismassa tai Lidlissä normaalisti.

   Poista
 9. Tunnistan itsestäni ajoittaisen överipihistelijän. Toivottavasti minusta ei ajan myötä kehity av-mammatasoista nuukailijaa... Pihistely on kyllä itselleni mukavaa touhua ja saan kiksejä keksiessäni (joskus pöhköjäkin) säästöniksejä. :D Jollainlailla tykkään yhdistää säästämistä ja arjen pikkujuttuja. Ne pienet ahaa-elämykset piristää arkea ja mikä mukavinta, näkyvät esim. säästötilillä. ;) Toivottavasti ulkopuoliset kuitenkin uskaltavat avata suunsa siinä vaiheessa, jos oma pihistelyni alkaa osoittaa huolestuttavia merkkejä...uh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin muutama ihan älytön pikkujuttu käytössä. Toivottavasti tämä ei ole vauhdikkaasti etenevä sairaus ja sitä huomaa yhtäkkiä olevansa eläkeläinen, jolle yllä esitetyt ovat arkipäivää.

   Poista