lauantai 11. maaliskuuta 2017

Äiti lähtee työmatkalle

Ihanaa päästä ulkomaille työmatkalle! Kommentti, josta jotkut kauhistuvat ja salaa minua arvostelevat. Onhan minulla pieniä lapsia.

Olen lähdössä ulkomaille työmatkalle muutamaksi päiväksi ennen kuin lapseni täyttää vuoden. Tein saman esikoisen kanssa ja olin silloin kuten nytkin INNOISSANI.

Totta kai asiaa täytyi pohtia muutaman hetken ja tässä argumentteja lähtemisen puolesta ja vastaan:

Puolesta

 • Mielenkiintoinen konferenssi, joka toisi minulle arvokasta tietoa työhöni liittyen
 • Matkustelu on harvinaista herkkua nykytyössäni
 • Yksin matkustaminen, ilman tavaravuorta ja itkupotkuraivareita lentokoneessa
 • Hotellin hiljaisuus
 • Hotellin puhtaat lakanat
 • Hotellin aamiainen
 • Matkakorvaukset
 • Ilmaiset sapuskat
 • Mielenkiintoinen kohde
Miinukset
 • Osittaisen imetyksen handlaaminen
 • Miehen selviytyminen lasten kanssa
 • Töissä kerääntyvä työvuori
 • Huono omatunto perheen vuoksi
 • Miehen lastenhoidon vastavapaaillat

Enemmän plussia kuin miinuksia. Miksi kuitenkin joku saattaa pitää minua huonona vanhempana, vaikka lasten toinen vanhempi eli isä on läsnä? Tällaiset matkat tekevät hyvää henkisesit ja sen positiiviset vaikutukset heijastuvat varmasti myös lapsiin. Isän työmatkalle ei kukaan uhraisi ajatustakaan.

No sama se mitä muut ajattelevat, minähän lähden! Oletko sinä matkustanut laten ollessa pieniä?
15 kommenttia:

 1. Siis mitä ovat miehen vastavapaaillat lastenhoidosta? Saatko äitinä sellaisia myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy kyllä sanoa, että ei olla semmoista edes puhuttu. Toisaalta miehenkin iltamenot voi vuoden sisään laskea kahden käden sormilla ja minä olen ollut muutenkin kiinni imetystouhuissa. Vapaus sen puolesta on ollut ajankohtaista vasta viimeisen kuukauden. Yösyötöistä luovuttiin pari viikkoa sitten.

   Poista
 2. Lapsi oli vajaan kolme vuotta ja olin neljä viikkoa työmatkalla semipakon edessä. Se ei todallakaan ollut hauskaa ja kaukana hotelliaamiaisista. Onneksi en tiedä mitä ihmiset ajattelivat. Nauti muutaman päivän työmatkastasi ja kaikista listaamistasi plussista :) t: kyllä, olen äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin, kiitos! Aiemmin mieheni teki yötyötä ja minä reissasin 1-2 krt/kuukausi ulkomaille. Silloin työmatkat olivat hirveä taakka, koska lapsen hoito oli vaikea organisoida.

   Poista
 3. Todellakin voit mennä! Lapsilla on ihan yhtä hyvä isän kanssa vaikka arki poikkeaisikin äidin pyörittämästä arjesta. Antaisin mitä vain jos minulla olisi kumppani, jonka kanssa tällaiset järjestelyt onnistuisivat.

  Näin feministinä ja vanhempana särähti korvaani tuo vastavapaa? Sinulla ei taida olla näitä matkoja kauhean usein, miksi näistä pitäisi "maksaa"? Eikö vanhemmuus ole yhteistä?
  Tämä ei ollut mitenkään kriittinen kommentti, ihan aito kysymys :)

  MUTTA TYÖMATKA JA HILJAISUUS! AAMIAINEN! SUIHKU! ILTAKÄVELYT! :) HAHA! Asioiden sujuminen keskeytyksettä... aah, unelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nuo asiat!

   Vanhemmuus on yhteistä, mutta kahden alle kolmevuotiaan kanssa oma-aika on niin kortilla, että siitä joudutaan vähän neuvottelemaan. Se meneekö kaikki tasan, on sitten eri juttu.

   Poista
 4. Voisihan se olla niinkin, että työmatka olisi sinulle ihan pakollinen juttu.. Nauti matkasta ja "ylhäisestä yksinäisyydestäsi" - uusin voimin sitten kotiin perheen luo :).. Voin kuvitella, että monenkaan miehen kanssa hoidon järjestäminen näin ei onnistuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti onnistuisi. Mun matka osui vielä sopivasti niille päiville kun mies on hoitovapaalla.

   Poista
  2. Mies vaihtoon, jos ei perusasiat onnistu.

   Poista
 5. Itsekin hurjia tuntimääriä viikossa tahkoavana kahden pienen lapsen äitinä: GO FOR iT!!!

  VastaaPoista
 6. No nytpä pääsit asian ytimeen😀 itselläni oli 4, 2 ja 1v lapsi kun lähdin viikoksi Euroopan kiertueelle työmatkalle. Ja hyvin pärjäsivät kotona, soitin vielä edellisenä iltana varmistaakseni että onhan siistiä, en halua tulla sotkuiseen kotiin😂

  Siskoni ja miehensä laskeskekee noita lastenhoitovuoroja mutta ei meillä laskeskella koska työtähän se on ja palkkaa saa. Ja milemmat tietää miten hauskoja reissuja ne on niin miksi toista rajoittamaan.

  Aattele, kukas se murehti vähän aikaa sitten työnkuvaa, ja on nyt lähdössä maailmanvalloitukseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Miän yritän myös ajatella niin, että työtä ne miehen ylityöt on ja niitä on turha yrittää rajoittaa. Yritän myös tuputtaa miestä harrastuksiin ja kavereita näkemään, koska nekin ovat tärkeitä oman jaksamisen kannalta.

   Poista