keskiviikko 18. tammikuuta 2017

30% pienempi sähkölasku

Muissa talousblogeissa on monesti painotettu sähkönkilpailuttamisen helppoutta ja sen tuomaa nopeaa säästöä. Jostain syystä en ole tähän herännyt kuin vasta nyt. Olen kai ajatellut, että meillä on jo melko edullinen sähköyhtiö, joka hoitaa myös sähkönsiirron, ja koska lämmitys hoituu kaukolämmöllä, ei mahdollinen säästö maksa vaivaa. Olen kyllä siinä mielessä ollut kiinnostunut sähkölaskusta, että kulutusta olen tarkkaillut ja lattialämmitykseksi paljastunutta sähkösyöppöä metsästänyt.

Eilen luin Facebookista erään ystäväni kilpailuttaneen sähköt ja päätin minäkin vihdoin tarttua tuumasta toimeen. Netistä löytyi useampi vertailusivusto, mutta minä pääti käyttää kilpailuttaja.fi sivustoa.

Nykyinen Helen Oy: Toistaiseksi voimassa oleva, 6,19 snt/kWh, 2,50 € perusmaksu.

Täytin tarvittavat tiedot ja laitoin sähkön kulutuksen hieman yläkanttiin. 

*Nordic Green EnergyMääräaikainen 24 kk, 4,29 snt/kWh, 0 € perusmaksu

Tein vielä toisen haun vähän alemmalla kulutuksella ja tällä kertaa voittaja oli nykyinen toimittajamme Helen.

Helen Oy: Määräaikainen 30.9.2018 asti, 4,29 snt/kWh, 0 € perusmaksu

Hinta on siis täysin sama, mutta koska Helen on nykyinen toimittaja ja olen ollut täysin tyytyväinen siihen, päädyin soittamaan heidän asiakaspalveluunsa. Viiden minuutin puhelulla onnistuin tiputtamaan hinnan tuohon netistä löytyneeseen. Alennusta vuosittaisesta sähkökulusta tuli 106 euroa eli noin 30%, melko hyvä tuntipalkka siis!!

Muissa vertailupalveluissa esille nousivat myös muun muassa Lumo Energia Oy ja Werel Oy, mutta en ole näistä koskaan kuullut ja siksi hyllytin ne kärkikahinoista. Lisäksi noilla vertailusivuilla Helenin sähköllä oli hieman korkeampi hinta. Joskus tekisi mieli kokeilla pörssisähköä. Onko lukijoilla kokemusta, kannattaako oikeasti?

Ps. Testailen vähän affiliate-mainoksia *TradeTrackerin kautta. Tämä ei kuitenkaan ole kaupallinen yhteistyö vaan oma juttuni. Koittakaa kestää :)
*Pörssisähköstä aina oikean hintaista sähköä. Katso tarjous ja voita 10 000 kWh ilmaista sähköä arvo n. 600 €!

*Vertaa sähkösi hintaa ja säästä jopa satoja euroja! Klikkaa ja tutustu Nordic Green Energyyn.

13 kommenttia:

 1. Helen on myös oma valinta ja aina ilman kuukausimaksua, siinä säästää nopeasti. Nuo tuntemattomat voivat myydä vähän halvemmalla, mutta niiden kanssa joutuu aina ongelmiin ja ei todellakaan maksa vaivaa säästää paria euroa vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut joskus joku ihme firma ja mukahalpa hinta oli kyllä loppujen lopuksi jotain ihan muuta. Tähän muutokseen olen siksikin supertyytyväinen.

   Täytyy vielä mainita, että noissa vertailusivustoissa oli myös isoja eroja ja tuo oli ainoa, josta löysin Helenille noin hyvän hinnan.

   Poista
 2. Meillä on sähkölasku varmaan 40e kuussa niin en ole nähnyt tarvetta kilpailuttaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin mäkin ajattelin ja meidän sähkölasku on suunnilleen saman verran. Mutta mitä jos saisit yhdellä soitolla tuosta vaikka kympin pois, se ois jo 120 € vuodessa.

   Poista
  2. Ja se 120 € on sitten verovapaata, joten meinaa jo paljon :)

   Poista
  3. Nyt tsiigasin sähkölaskua, esim. marraskuussa 27€ myös siirron kanssa. Ei taida olla kauheasti mahdollisuutta säästää, tällä hetkellä mulla on vantaan energian pörssisähkösopimus.

   Poista
 3. Kilpailutin juuri oman sähköni tuosta linkistä jonka laitoit (päädyin myös Heleniin) nyt jännityksellä odotan, että katkeaako sähköt kokonaan vai tuleeko pienempiä laskuja tulevaisuudessa!

  VastaaPoista
 4. Kilpailuttamalla voi kyllä tienata koviakin summia. Vakuutukset ja kaikki liittymät kun kilpailuttaa niin voi säästää jo satoja euroja vuodessa. Omassa opiskelija-asunnossani on ilmainen sähkö niin sen kilpailuttaminen voi olla vaikeaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ensin päivitin ja sitten vielä kilpailutin vakuutukset, säästin yhteensä noin 500 euroa vuositasolla. Kyllä kannattaa.

   Poista
 5. Minulla on kilpailutuksessa samanlainen taktiikka, että halvimpia tarjouksia tarjoavat no-name puulaakit raakataan pois ja vertailu tehdään vain "oikeiden" sähkönmyyjien välillä. Meillä on sähkölämmitys ja vuosikulutus siinä 15 000 kWh paikkeilla, joten kilpailuttamalla tulee ihan huomattavasti säästöä.

  VastaaPoista
 6. Itselleni ei ole tullut mieleen ollenkaan, että jo olemassaolevalta sähköntarjoajalta voi myös saada tuntuvan tarjouksen o.0 Aina on käytetty vertailusivuja, ja sitten päädytty siihen vertailun ensimmäiseksi selviytyjään, vaikka oma tarjoaja olisi listalla kolmantena. Ei ole edes vaivauduttu soittamaan.. Hienosti toimittu! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti kannattaa huomioida olemassa oleva sopimuskumppani. Itse tosiaan soitin asiakaspalveluun ja kerroin, että olen asiakas ja kilpailuttamassa sopimusta. Sanoin törmänneeni netissä tarjoukseen, asiakaapalvelu kysyi löytämääni hintaa ja korjasi sopimukseni sen mukaiseksi. Ainoa ero oli, että nyt jouduin ottamaan määräaikaisen sopimuksen, mutta ei haittaa.

   Poista